Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Klient] Installer Spoutcraft'a dla graczy premium/nonpremium!

Artistofphat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie w temacie!

:)

Chciałbym zaprezentować 2 klienty - installery przeznaczone głównie do grania na serwerach używających pluginu Spout!

http://www.megaupload.com/?d=5SH1S31S

Klient Premium

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tu był klient non-premium, ale wygląda, że ktoś wyedytował posta. Klient można znaleźć u mnie w profilu chyba, że go znów ktoś usunie

:D

Skany:

scan2s.png

scan1.png

Dzięki temu instalatorowi macie dostęp do:

- Usprawnienia wydajności działające podobnie do OptiFine

- Dodatkowe zaawansowane opcje wideo(wyłączanie chmur itd)

- Czcionki HD oraz wbudowane 'BetterGrass' (lepsza trawa? :D )

- Wsparcie dla tekstur HD, nie trzeba więcej używać mcpatchera!!!

- Zmiany wizualne - modyfikacja interfejsu użytkownika - dodatkowe paski XP skillów

Na serwerze który prowadzę, dodatkowo wiele innych udogodnień :)

Instrukcje instalacji:

Instalacja klienta premium:

1. Rozpakować archiwum Extremecraft_premium.rar gdziekolwiek na dysk

2. Przenieść plik spoutcraft.exe na pulpit

3. Odpalić installera, gra się instaluje domyślnie do appdata!

4. Można już grać uruchamiając grę z pliku który wcześniej dawało się na pulpit

Instalacja klienta non-premium:

1. Zainstalować klienta

2. Odpalać przez plik *********** Launcher - oczywiście dla szybszego odpalania, zróbcie skrót(część zagwiazdkowałem, żeby nie było pretensji o reklamę itp)

Dodam tylko, że klienty zostały przetestowane przez kilkunastu graczy i nie mieli oni najmniejszych problemów z działaniem, lagami itd(oczywiście należy przystosować wszelkie opcje pod możliwości własnego sprzętu :) ).

Uwaga! w instalatorach jest reklama serwera, także jeżeli komuś to przeszkadza, proszę nie pobierać :)

Instalator, poradniki oraz pliki By Artistofphat.

Rozprzestrzenianie zabronione, chyba że wyrażę na to zgodę.

Opublikowano

pobiore i zobacze czy mi działa, bo już pobierałem kilka wersji i nic nie działało na non-premium, jeśli tak to będe bardzo wdzięczny, oczywiście już teraz dam lubię to ;]

może wreszcie mój złomek nie będzie zacinał MC ;p jeśli będzie działać to dzięki, jeśli nie napisze, widzę że próbujesz pomóc w razie problemów więc mam nadzieję że mi też w razie problemu ;]

@EDIT

no i jest mały problem, ogólnie działa, ale FPS mi coś spadły i są bardzo częste zacinki na 1-2 sek

nie wiem czemu tak się dzieje ale próbuje dalej z opcjami coś zrobić

przy okazji przy allocated memory (na F3 i to po prawej do góry) miałem zwykle użycie ok 15-20% na 980 coś MB, a na tym mam średnio ponad 50% przy 495MB chyba

nie wiem za bardzo o co chodzi

jbc specyfikacja kompa. procek intel pentium 4 2,4GHz, 1,25GB RAM DDR (1 kość 256MB 2 kość 1GB) grafika 64MB GeForce MX420

Opublikowano

@luki1301

W tym momencie nie mam za bardzo czasu żeby przetestować czy modloader itp działa, ale jak tylko trochę czasu będzie to na pewno sprawdzę.'

@djmati

Normalnie grając u siebie na PC(core2q, 4g ram ddr) nie zauważam różnicy ponieważ klient trzyma się w okolicach 50-70 fps, jednak już na laptopie(jakis 2 rdzeniowy, 3gb ddr) sam minecraft mi ścina, więc w Twoim przypadku wygląda, że jest to wina sprzętu niestety. Nie wiem czemu, ale faktycznie spoutcraft jakoś bardziej wymagający jest niż czysty minecraft także miejmy nadzieję, że w przyszłości go jakoś zoptymalizują. Co do przydziału pamięci, pokombinuję z tym jutro - domyślnie tam okolo 512 mb jest ustawiane a faktycznie przydało by się 1 gb.

Opublikowano

@gameminecraftpl

możesz opisać problem? Bo na samo 'nie działa' to raczej nic nie poradzę, nie wiem co się dzieje u Ciebie na komputerze :)

@pl_sbx

Jak już pisałem, spoutcraft jakoś bardziej wymagający jest i nie jest to wina klienta. A w sumie żeby sensownie w mc pograć to jednak trzeba dobrego kompa :)

Tak w ogóle to o ile Ci spadły fpsy? ze 100 na 60? :D

Opublikowano

Arti a ty dalej w tej javie siedzisz :D

Ogólnie ten program zwiększył mi na laptopie, który już rozwaliłem ( 4 GB ram, procek 2x 2.6 i grafika 1GB) taki złomek, bez moda 10 FPS max, a z modem 30-40 luzikiem już można było grać.

Więc polecam, ale tylko dla bardzo słabych lapków i stacjonarnych :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Artistofphat - sorka, mała pomyłka zamiast used memory napisałem tam allocated memory (chodzi o to 1 do góry na F3, nie wiem czy to pomocne ale wole napisać)

też mam nadzieję że coś się zmieni, bo jednak póki co zostanę jeszcze przy tym sprzęcie, więc próbuje wgrywać mody co trochę to polepszają

jak narazie nawet dobrze chodzi z opti fine czy opti mine (zawsze mi się mylą) i nawet dobrze chodzą texturki x32 na najniższych ustawieniach z smoth lighting (chyba tak to się pisze) podobnie chodzą zwykłe texturki z takimi ustawieniami

ale przydało by się i tak trochę więcej fps

jesli jednak będzie taki client co na starszym kompie o wiele polepszy grę będe wdzięczny ;] ale i tak masz + (znaczy "lubie to" przyzwyczajenie ;p)

Opublikowano

UWAGA:

Spoutcrafta non premium jakiś mod(lub ktoś z teamu) usunął, nie wiem czemu, dlatego wrzucę go dziś gdzieś w mój profil :)

djmati, jeśli jeszcze kilka dni poczekasz, aż będę na swoim kompie to pokombinuję coś, żeby dało się grać na w miarę przyzwoitych FPS na starszych kompach :)

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Już po raz kolejny mam przyjemność zaprezentować klienta spoutcrafta NON-PREMIUM! Działa on na wersji 1.0 i jest dosyć mocno zoptymalizowany, dzięki czemu powinien działać znacznie lepiej niż poprzednie wersje! Dodatkowo, wykorzystany jest launcher AnjoCaido, dzięki czemu nie trzeba więcej bawić się z launcherem .bat :)

Link za 5 minut u mnie w profilu!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam wszystkich za długą nieobecność, jednak sporo czasu ostatnio zajmowały mi studia(a dokładniej zakańczanie ich) :)

@er007

Jeśli potrafisz, możesz edytować pliki i przystosowywać launcher pod swój serwer, jednak w takich przypadkach zawsze prosiłbym o umieszczenie jakiejś notki, że go złożyłem :P

@matrixsen

Na tym kliencie możesz się łączyć z jakimkolwiek serwerem chcesz, czy obsługuje spouta czy nie.

UPDATE!:

Na moim kanale(profilu) pojawi się za 10-15 minut nowy installer. Jest to spoutcraft zaktualizowany do najnowszej możliwej wersji - v1000, dodano tu kilka poprawek wydajności(ciężko mi powiedzieć na ile wydajniejszy jest, ponieważ na full detalach mam zawsze około 60fps). Dodatkowo, wrzucona jest fajna MINIMAPA(ustawienia pod klawiszem M).

Jak zwykle zapraszam do pobierania, link mediafire na moim profilu.

Opublikowano

W tym momencie trwają ostatnie testy nowego spoutcrafta pod minecrafta 1.1(dev)! Jeszcze dzisiaj w nocy, lub najpóźniej jutro z rana, pojawi się nowy instalator :)

Spoutcraft 1.1 już gotowy :) można pobierać ode mnie z profilu, link jak zwykle na mediafire

Opublikowano

Daj dl na inny hosting, 2h

//23:49

Nadal nic nie poprawiono, ale proszę moderatorów o nie przenoszenie tematu do kosza. W sprawie odblokowania tematu pisz na PM :-)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...