Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Często wyłącza się gra.

Świstak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- [nazwa]- Call OF Duty Modern warfare 2

-[parametry komputera] -procesor : Intel® Pentium® 4 CPU 3.06 GHz ram : 1024 MB grafa : ATI 256.0 MB

-[opis problemu] - no więc tak , przez pewien czas gra działała pięknie , wszystko git ale od jakiegoś czasu jest coraz gożej , mianowicie , jak wchodzę do rozgrywki pojawiają się czarne kwadraty ( najczęściej na wskaźniku granatów , żadziej na celowniku) i gra często się po prostu wyłącza , albo nie mogę jej włączyc wgl. co się dzieje ?

- Tak gra jest oryginalna

579571423327107377857.png

Opublikowano

Taaaaakkkk format pomocą na wszystko. -.-"

weź poszukaj trochę starszych sterowników (być może pobrałeś jakieś testowe, a nie zawsze one wychodzą na dobre dla komputera)

dotknij ręką karty graficznej i napisz jak bardzo "grzeje"

moja karta po pewnym czasie grania w BF3 albo Krajzisa 2 się zaczynała przegrzewać (mam uszkodzone chłodzenie...) i pojawiały się te "kwadraty" tzw. artefakty. pomogło dorzucenie dodatkowego chłodzenia

@PL_SBX

No nie zgodzę się.

BFBC2 coś nie chce się zainstalować na moim sprzęcie, pomimo tego że BF3 chodzi na ultra, "nikt nie wie jak pomóc" ;)

nie ważne jaki os itp. jebnął na mnie fochem i tyle ;) (tak mam oryginał)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Wyczyść kompa w środku, otwórz go niech ma trochę powietrza, jeżeli to zadziała to znaczy, że komp się przegrzewał. Możesz też zmniejszyć detale (( rozdzielczośc itd )).

Opublikowano

tak mam te najnowsze stery , zrobie to z tym wietrzeniem kompa , no ale jak mam sciągac starsze stery do karty graf. to boje się że inne gry które zaczęły mi poprawnie chodzic dopiero po zainstalowaniu nowych sterów powrócą do poprzedniej formy , albo bedą jakieś komplikacje. wiem że marudzę ale po prostu boje się o swój sprzęt :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

pojawił się dodatkowy problem :/ przy odpaleniu kampani i ladowaniu , gdy pasek juz prawie jest przy koncu wyskakuje error ;/ robiłem reinstall i nie pomaga ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

niby z tymi kwadratami jakos dalem rade i sa one zadziej i da sie grac , ale jak niektore mapki sie ładuja na multi albo na singlu np. mapka z tym samolotem na multi to sie zacina i nic nie moge zrobic :( albo po prostu wyskakuje error .. o to treśc "Create2DTexture (trash_props_nml, 128, 128 ,0 , 894720068) faled 8007000e = Ran out of memory" o co chodzi ? mapka mi sie nie wgrala ?

Opublikowano

• Instalacja najnowszych sterów do karty graficznej- nic złego nie zrobisz, a na pewno Ci pomoże.
  • Reinstalacja gry.
  • Sprawdź spójność plików gry
  • W najgorszym wypadku format...

Opublikowano

jesli chodzi o stery ... to mam program ktory wyszukuje najnowsze stery do mojej karty i mam najnowsze :) a o co chodzi z tą spójnością?

Opublikowano

zrobilem tak jak mówisz i dupa :/ czyli co ? format ? :(

zaid wiesz , nie zabardzo znam sie na tym wiec wytłumacz co zrobic mam

Opublikowano

sterowniki urządzeń sprawdza się w menadżerze urządzeń (prawy i zakładka sterowniki) , a porty chyba musisz zadzwonić do dostawcy internetu (nie jestem pewien)

Opublikowano

w tym menadzerze urządzeń jest moja karta i tam jest aktualizacja sterownika , sprobowac ?

karta graficzna :) gdybyś nie zrozumiał bo tak napisałem że nie wiadomo co za karta :P

Opublikowano

sterowniki procesora i karty sieciowej sąnajnowsze , tak mi pisało , ale karta graficzna wykrylo jakis najnowszy ster którego nie miałem wiec zaktualizowałem i dalej error o tej samej tresci "Create2DTexture (trash_props_nml, 128, 128 ,0 , 894720068) faled 8007000e = Ran out of memory" ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...