Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zwrot gg + wzór

gruby157

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem napisać ten Tut, chyba można to tak nazwać :D, ponieważ ostatnio zauważyłem temat gdzie ktoś miał problem z tym problem a potem przez pół strony wszyscy tłumaczyli mu jak to zrobić.

A więc, gdy stracimy wszystkie życia we wrotach, otwieramy pomoc, a następnie klikamy kontakt z pomocą techniczną. Wybieramy problem w grze i uzupełniamy nasze dane. To wie każdy... no lub prawie każdy.

Schody zaczynają się dopiero przy napisaniu wiadomości, jak sam zauważyłem często zwrot wrót zależy od sposobu w jaki opiszemy problem, a nie czy naprawdę na serwerze były jakie kolwiek lagi.

Zrobiłem swój własny wzór na którym Zawsze oddają mi wrota, nawet gdy to, że straciłem te życia było przyczyną wlecenie Biobota w sam środek DK.

Oto on :

Wczoraj, około godziny (tu godzina) straciłem ostatnie życie w (Nazwa wrót). Ostatnie życie straciłam może troszkę przez nieuwagę, ale 2 poprzednie życia straciłem na (nazwa aliena) i to było już totalnie przez lagi biłem aliena i nagle zlagowało darkorbit i pojawiłem się w samym ich środku, wszyscy wiemy co było dalej. Lagi w tym dniu było bardzo duże, pierwszy raz miałem coś takiego. Na forum przeczytałem, że mogę prosić o zwrot wrót, tam było napisane żeby pisać o stare życia dopiero po straceniu wrót, więc uprzejmie prosił bym o zwrot straconych wrót, ponieważ było to ostatnie życie.

Pozdrawiam i z góry dziękuję (twój nick w grze)

Może brzmi głupio i banalnie, ale naprawdę zawsze działa. Można to modyfikować na różne sposoby, ale ważne jest żeby : Lag był opisany przez zwieszenie i pojawienie się w samym środku bitych NPC, jeśli nie było to przez lagi to konieczne jest dodanie że poprzednie życia straciło się przez lagi. Tego już nie sprawdzą. No i oczywiście pisać uprzejmie.

Mam nadzieję że komuś to pomoże .

Aha i zabraniam kopiowania mojego wzoru na inne fora.

Opublikowano

Szczerze? Taki tut gówno da. Każdy jakoś będzie potrafił naściemniać o lagach itd. Problem pojawia się na zagranicznych serwerach ;) Gram na Anglii 2, z supportem nie mam problemu, ale np. z Hiszpańskim bym nie dał rady. Więc raczej by chodziło o tłumaczenia prawda?

Opublikowano

Szczerze mówiąc chodziło mi głównie o pl graczy którzy mają z tym problem, nigdy nie grałem na np hiszpańskim serwerze, a przed chwilą czytałem temat gdzie jak ktoś napisał po swojemu to mu jeszcze grozili blokadą konta.

Opublikowano

Mi tam też kiedyś zawsze oddawali, raz nie chcieli oddać, napisałem 2 raz widocznie ktoś inny z supportu przeczytał i oddali bez problemu :D. Zależy na kogo się trafi. Należy pisać tak aby było to zrozumiałe i nie dać się ponieść emocjom. Najlepiej piszcie jak premier :). Wtedy oddadzą na pewno :P.

obraz24.png

Opublikowano

Ja np. pisze że straciłem wrota z powodu laga :) (bot stracił życie) i daje log z dziennika ze dedłem.

Opublikowano

Są to tylko moje skromne doświadczenie :) Wiem, że czasami choćby nie wiem co nie chcą oddać i może nie straszyli mnie może blokadą konta ale dostawałem odpowiedź że to nie z ich winy... A to. To mi zawsze działa. Może się komuś przyda.

Opublikowano

Na serwerach dalekich , np. mx1 , brazylia1 itd. szanse na oddanie spadają do 1%. Prosty powód , support odpisze ci tak za każdym razem.

Cytuję własny email(otrzymany od supportu)

Hello,

Thanks for your question. My name is Kara and I'll be your contact person for this process.

The reason you are experiencing troubles is because you are in a country that is far away from the server. This distance caused signal latency and is the reason for the "lag" experienced. A signal that has to travel tens of thousands of kilometres will always cause problems for the user.

We have servers located in your area and we recommend playing there. We cannot be held responsible for the sheer distance between you and the server I am afraid.

Sincerely,

Kara

--

Bigpoint Support

Co w przetłumaczeniu na polski znaczy , że jestem za dalek od serwera i dzieki temu powstaje lag. Odpisują mi tak samo za każdym razem. Brak jakiej kolwiek możliwosci dogadania z supportem i zwrotu wrot ;(

Opublikowano

ja z hiszpańskim dałbym rade w końcu mam hiszpanski w gimnazjum :D

Tylko co nas to obchodzi?

Szczerze mówiąc chodziło mi głównie o pl graczy którzy mają z tym problem, nigdy nie grałem na np hiszpańskim serwerze, a przed chwilą czytałem temat gdzie jak ktoś napisał po swojemu to mu jeszcze grozili blokadą konta.

Pokaz mi ten temat, gdzie komuś grozili blokadą. A wrota najczęściej oddają, dlatego, że gracze pakują w nie dużo uri, które i tak się im nie zwraca, po czym kupują kolejne, żeby znów złożyć wrota i tak dalej... Po co mają odbierać tego expa i poważkę za który właściwie zapłacili?

Opublikowano

2xup: spróbuj napisać przez jakieś proxy

Po swojemu to znaczy tekst w stylu:

"Padłem przez te wasze j****e zlagowane serwery. Oddawać mi życie!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...