Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak dalej postąpić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !

Mam mały problem, jestem początkujący w tworzeniu serwerów. Mam sponsora, pliki, serwer VPS na test więc czemu by nie spróbować. Serwer VPS posiadam w firmie exone.pl . No więc do rzeczy, chciałem zrobić serwer bez hamachi na tym VPS'ie. Hamachi już próbowałem, żadna filozofia. No więc pobrałem teraz na VPS'a pliki badara. Korzystam z tych http://www.mpcforum....rowe-by-badar/. Czy na nich da się zrobić serwer bez hamachi na VPS? Jaką kartę sieciową wybrać? Serwer VPS posiada zewnętrzne ip, system xp profesional 32 bity, 2GB ramu i 2x2,4 GHz. Jak już wspomniałem to taki na przetestowanie zanim wrzuce w to grubą sumkę. No i prosze was o pomoc.

Przebieg:

Instalację zacząłem tak jak na hamachi. Odczekałem, zalogowałem usera root, hasło: badarformpc, tak jak trzeba było. Zaczekałem do momentu wczytania plików, następnie wpisałem komendę sysintall. Przeszedłem co config, networking i interfes ( nie pamiętam dokładnie). Następnie wcisnąłem yes, yes, i wyskoczyło okno. Próbowałem sam je uzupełnić ale po uzupełnieniu i wpisaniu komendy ./start wybrałem ilość ch i było coś że adres ip jest nie zgody czy coś w tym stylu. Prosze więc was o pomoc co dalej robić i czy w ogóle dobrze zacząłem instalować serwer bez hamachi. Pozdrawiam, poniżej daje link do okna i napiszę jakie dane posiadam. Ważną sprawą też jest to że na początku wybrałem system BSD i niżej FreeBSD. Czy przy instalacji bez hamachi ma być windows? Czy w jaki sposób?

tabelaip.jpg

Dane jakie posiadam do serwera VPS:

Dane dla serwera VPS

1. Identyfiaktor VPS: 1******

2. Adresy IP dla VPS: 19********

3. Maska: 25*******

4. Brama: 19********

5. Serwer DNS główny: ******* Serwer DNS zapasowy: *****

Dane do panelu vSphere

6. Host: saturn.v*******

7. Login do vSphere: vp*********

8. Hasło do vSphere: mk**********

Logowanie do systemu - tryb graficzny

9. Login: Ad*********

10. Hasło: ***********

Logowanie przez Pulpit Zdalny / RDP

11. Host: 195.1xx.xxx.xx

12. Login: xxxxxxxxxxxxx

13. Hasło: xxxxxxxxxxxxx

JEŻELI DOBRZE ZACZĄŁEM PROSIŁ BYM O POMOC W UZUPEŁNIENIU TABELKI I JAK POSTĄPIĆ DALEJ >>>

Proszę o pomoc. Jestem grafikiem komputerowym, w nagrodę za porządną pomoc na gg mogę założyć komuś forum lub stronę pod co kolwiek, z unikatową grafiką. Mogę w zamian też zrobić baner, czy też laya. Czekam na odzew 7400048. Proszę o zgłaszanie się osób które naprawdę się na tym znają. To dla was tak mało a dla mnie bardzo dużo. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

PS: Za porządną pomoc mogę zrobić przelew lub opłacić od ręki.

Edytowane przez czyzyk121

Dla fanów mc: