Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[info] BigPioint zabezpiecza main.swf flash-a

pro_redi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo Bigpoint posiada kilka serwerów testowych ( test1, test2 i test3,test4, test5 ... ) Test 1 służy do naprawy obecnej wersji klienta a pozostałe od test2 wzwyż do testowania upgradów. Zaciekawił mnie serwer test 2 w obecnym czasie bo jak sami możemy sprawdzić - wersja klienta i wersja pliku main.swf na nim zainstalowane noszą już numerki 5.20, ale najciekawszą informacją jest fakt że plik main.swf został zabezpieczony obsufskatorem - programem, który zabezpiecza pliki, definicje i skrypty zawarte w pliku swf ciągiem cyfr, której zdekodowanie bez sumy kontrolnej nic nie da - zatem czeka nas spora zmiana

Można się pocieszać, że Bigpoint jeszcze nie wykupił produktu firmy kindisoft (kindisoft.com) i leci na wersji demo a z drugiej sytrony trzeba się szykować, że wraz z wersją 5.20 dojdzie kilka "nowości"

Opublikowano

trwają właśnie prace techniczne na serwerze - i co widzimy ? wersja klienta 5.20 przeniesiona z serwera test2 na test1 czyli być może jeszcze dziś na serwery wgrają 5.20

Opublikowano

Aha , a więc myślałem ze to odemnie idzie ten napis w gornym lewym protectedy by cos tam , a jednak nie.

btw. nie ma test3 , test4 itd. Jest co najwyżej test2 , o ile dobrze wiem ;) Jeśli nie to prosze mnie poprawic ;d

Opublikowano

Jest jeszcze ten gl.instance(czy jakoś tak). Słyszałem , że to Garena. Nie da sie tam wbic , to samo z rejestracja na testowy probowalem kiedys.

Opublikowano (edytowane)

Aha , a więc myślałem ze to odemnie idzie ten napis w gornym lewym protectedy by cos tam , a jednak nie.

btw. nie ma test3 , test4 itd. Jest co najwyżej test2 , o ile dobrze wiem ;) Jeśli nie to prosze mnie poprawic ;d

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez pro_redi
Opublikowano

Przez te zabezpieczenie mogą by nie małe problemy z bottingiem. Sama Captcha już mocno życie utrudnia. Widać że BigPoint wybrał inną metodę walki z botami. I wybrał dobrą metodę. :( Ale programistów mają do dupy więc kij wyjdzie :)

Opublikowano

Co z tego, że programistów mają do dupy, jeśli wymyślą drugą rzecz typu captchy to... Bocenie będzie zwyczajnie nieopłacalne.