Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przeczyść go,w moim tak było ponieważ w obudowie zagnieździł się kurz który bardzo spowalania

prędkość wiatraka,co może spowodować trwałe uszkodzenie ;)

Ewentualnie odkręć obudowę i zobacz czy coś Ci nie wpadło

Edytowane przez Michał.

Jeżeli ty nie masz szacunku do mnie,ja go nie mam do Ciebie

Opublikowano

Za słabe chłodzenie więc wiatrak chodzi co raz szybciej czyli tak jak UP@ Wyczyść całego kompa od środka odkurzaczem..... tylko dokładnie......

PS; Lub nowe stery mi pomogły bo też mi głośno chodził ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano (edytowane)

Zazwyczaj jest tak gdy jest zimny to głośno chodzi jak się rozgrzeje to nie hałasuje. Po pierwsze bym wyczyścił go w środku, jeśli to nie pomoże to możesz naoliwić jak to powiedzieć wiatraki?

Edytowane przez CrisPL

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

omg mam to samo co miecha daje kompa do przeczyszczenia płace z 60zł a po 2 dniach znów to samo

to może odkurzaj w pokoju częściej niż na święta. skąś się to bierze. :D

rydah for life

Opublikowano

omg mam to samo co miecha daje kompa do przeczyszczenia płace z 60zł a po 2 dniach znów to samo

60zł ?

za wyczyszczenie radiatora pędzelkiem za 2zł ? o.O

I powiedz co głośno chodzi... trzeszczy coś, czy raczej wiatrak głośno chodzi ?

Jak trzeszczy, to dysk, jak wiatrak głośno chodzi, to przeczyść radiator (odkręcasz wiatraczek i pod tym masz radiator, przy okazji możesz wymienić paste pod prockiem (koszt, to ok. 12 zł, poproś o paste termo chłodzącą), wtedy temperatura procka będzie niższa i wiatraczek będzie się kręcił wolniej, a co za tym idzie będzie cichszy.

Możesz też kupić jakiegoś porządnego coolera.

52287137559562145640.png

Opublikowano

My nie wróżki i tak jak powiedział @UP nie wiemy co ci głośno chodzi.

Rozkręć blaszaka, odpal go i zobacz co głośno chodzi.

Jeśli wiatraczek, odkurz go (jak masz szczotkę specjalną) lub pójdź np. do Rossmana i kup Sprężone Powietrze za 16 zł ;)

Może też być że zasilacz głośno chodzi, mój tak na początku po włączeniu chodzi ;)

Opublikowano

Ja tylko wtrącę, że niektóre wiatraki w obudowie ( te na ściankach obudowy wewnątrz) mogą być lipne. Dlaczego ? Dlatego, że zużywaja się łożyska i potem niemiłosiernie hałasują. Jak się zużyją łożyska to "naoliwienie" nic nie da.

jqeuR.png