Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam myszke co podpina sie do portu USB.Problem polega na tym ze jak uruchamiam komputer to myszka nie dziala i musze wyjac myszke z portu USB i wlozyc i wtedy dziala.Windows XP z SP3 stawiany tydzien temu myszka nowa wszystkei sterowniki sa i uaktualnienia.Jakie porady by naprawic ten problem?

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

Próbowałeś do innego portu podpiąć ?

Tak i w kazdym tak samo jest np. podlaczone do portu 1 i musze przelozyc przeklaam do portu np.3 dziala wylanczam komputer potem wlanczm np. po godzinie i znowu musze zmienic na inny port i tak w kolko.Zmienilem na wlasciwosci i tam ze zazadzanie energia i tez nic nie dalo.

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

w biosie trzeba znajśc opcje legacy support for dos albo podobnie brzmiącą i ją załączyć

czasem płyty głowne maja zworkę niby do ustawień klawiatury USB Support , domyślnie jest wyłączona na płytach, przełozyć tylko wystarczy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

w biosie trzeba znajśc opcje legacy support for dos albo podobnie brzmiącą i ją załączyć

czasem płyty głowne maja zworkę niby do ustawień klawiatury USB Support , domyślnie jest wyłączona na płytach, przełozyć tylko wystarczy

USB mouse support u mnie jest i mam enable czyli ze wlaczona jest.Klawiatura mam na stare wejdzie a nie USB.

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

w czym ? wszystko ci działa masz tyle opcji do sprawdzenia zrób to sam bo nikt za ciebie na twoim kompie tego nie zrobi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

w czym ? wszystko ci działa masz tyle opcji do sprawdzenia zrób to sam bo nikt za ciebie na twoim kompie tego nie zrobi

i po co spamujesz???nie dales podpowiedzi wiec milcz!!!!napisalem co zrobilem i liczylem ze cos moze pominelem i ktos da jakas rade!!!!czytaj ze zrozumieniem dzieciaku!!!!

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

co zrobiłeś? nic nie napisałeś co robiłeś, dzieciaku. drzesz sie tylko bez sensu

bios ma kilka ustawień dla urządzeń usb to ze pisze przy nich support dla klawiatury czy ustawienia dla dosa lub całkiem inne nie znaczy ze nie powinieneś ich zmieniać i testować czy działa

wymień myszke albo wywal całkiem sterowniki do niej bo niepotrzebne, zwłaszcza jeśli kupiłeś jakiś tani badziew tymbardziej nie powinno się do niego instalować żadnego softu do obsługi myszki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

co zrobiłeś? nic nie napisałeś co robiłeś, dzieciaku. drzesz sie tylko bez sensu

bios ma kilka ustawień dla urządzeń usb to ze pisze przy nich support dla klawiatury czy ustawienia dla dosa lub całkiem inne nie znaczy ze nie powinieneś ich zmieniać i testować czy działa

wymień myszke albo wywal całkiem sterowniki do niej bo niepotrzebne, zwłaszcza jeśli kupiłeś jakiś tani badziew tymbardziej nie powinno się do niego instalować żadnego softu do obsługi myszki

Nie widizsz gdzie pisze ze opcja USB mouse support jest wlaczona jesli nie widzisz to masz problem z wzrokiem.Pare postow pisze co zrobilem i jak mam ustawione!!!!Moze sam sie wywal myszka kupiona to powinna dzialac jak nalezy.To co ja ci sprzedam nowy samochod i cos bedzie zepsute to powiem nie naprawiaj tylko wywal buahaha.

Zbieram plusy!!!!

Opublikowano

a czy ja napisałem że musi ? zmieniaj ustawienia , pod jednym systemem działa pod innym nie . 10-20 restartów windows to może coś ustawisz

olałeś całkiem to co mówiłem o klawiaturze, tłumacząc sie ze nie masz takiej na USB ale opcje na płycie masz i też należy ją zmienić i SPRAWDZIĆ , bo każda z opcji jest od siebie zależna, zwłaszcza jeśli dotyczy urządzeń na usb

najwięcej problemów sprawiają sterowniki myszek instalowane z softem dołączonym czasem jest za stary sterowniki , każdy windows ma swoje sterowniki i na nich powinna działać każda myszka

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Do myszki nie bylo zadnych sterownikow a widnows robiony na nowo byl pare dni przed zakupem nowej i dzisiaj tez zrobilem i jakos nadal to samo.Dodam ze pobierasz wszsytkie aukatualnienia do windowsa.

Zbieram plusy!!!!