Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam pytanie. Od czego zależy FPS w różnych grach.? Pytam bo zawsze mam małe. Np. w League of Legends (LoL) mam FPS ; 13. W Call of Duty mam po 50.

Jak można temu zaradzić.? Co trzeba zrobić.? Proszę o odpowiedzi jasne i rozumne.

:)

Jak coś Mój sprzęt :

PROCEK :

AMD Athlon 64 x2 3600+ , 1.90GHz , 2GB ram

Karta Graficzna :

ATI Radeon X1550

Zasilacz :

Mustang 230W.

beznazwy2k.jpg

Opublikowano

Nie. Jak masz mało fps w lolu to zmniejsz grafe do minimum albo kup lepszego kompa

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

FPS (( Frames Per Second, czyli klatki na sekundę )) - wartość FPS'ów określa nam szybkość generowania animacji. Im jest ona wyższa, tym lepiej. Aby animacja była płynna i nie wyglądała jak pokaz slajdów musimy mieć przynajmniej 30 FPS (( klatek na sekundę )) i nie może spadać poniżej, ponieważ oko ludzkie dostrzega średnio około 25-30 fps. Wybór dobrych sterowników do naszej karty graficznej również jest bardzo istotnym czynnikiem wpływającym na jakość, płynność oraz stabilność gry. Ustawienie optymalnej częstotliwości odświeżania ekranu jest nadzwyczaj ważną sprawą dzięki, której znacząco podnosimy komfort gry, jak również zwiększamy liczbę wyświetlanych FPS. Dobry stan i czystość systemu jest niezwykle istotnym czynnikiem wpływającym na komfort i jakość gry, dlatego staraj się utrzymać go w jak najlepszym stanie i nie zaśmiecać zbędnym oprogramowaniem. Duży wpływ na zwiększenie FPS'ów ma rozdzielczość, im mniejsza tym będzie ich więcej, dochodzi do tego dobre CFG + wpisanie odpowiednich komend często jest tak, że spadek FPS'ów jest spowodowany przegrzewaniem się procesora. Patrząc na twój sprzęt dużo nie wyciągniesz.

Opublikowano (edytowane)

tak jak mowilem cod 2 to starsza gra malo wymagajaca a w grach mmo szybkosc lacza tez sie liczy,

(O jezu sory masz -20 z tego co czytam :D)

Lol to bardzo wymagajaca gra

Ustaw na minimum i powiedz ile fps

EDIT! @UP co ci odwalilo tak jakby nie wiedzial co to fps

Chyba kazdy to zna i rozumie : D

Edytowane przez BigBoNN

32325.jpg

24854.png

27454.jpg