Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Macro dla DK Frost Dps na 3.3.5 (Pomocy)

Bosch_127

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie mam problem z ogarnieciem rotacji i jednoczesnie unikaniem ataków bosa na rajdach wpadłem na pomysł żeby sobie zrobic makro do rotacji oto ona:

IT-PS-OB-BS-BT-UA-BS-FS-EmpRune-OB-OB-Dump

Icy Touch, Plague Strike, obliterate, blood strike, ( Blood tap i Unbreakable Armor można użyć co 60sek więc gdy nie aktywne żeby omineło itp ) blood strike, ( frost strike aż do spalenia run ) obliterate, obliterate.

i powtórka

Chce że by wszystko było pod jedną ikonom wiem ze tak nie powinno sie robic ale wole to i skupic sie na

taktykach i rajdowaniu i nie paść niz klepac to wszystko i znowu paść.

Nigdy nie pisałem makro więc proszę o pomoc a w wowa gram od niedawna wiem że to pewnie bardzo proste ale chciał bym zobaczyć jak to napisze expert.

Napisałem sobie początek i nie wiem co dalej

#showtooltip

/castsequence reset=dead/target Icy Touch, Plague Strike, obliterate, blood strike

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

/castsequence IT-PS-OB-BS-BT-UA-BS-FS-EmpRune-OB-OB-Dump

Piszesz /castsequence [pełna nazwa spella przecinek, drugi spell itd itd aż do końca] i piszesz tak spelle jak mają być w twojej rotacji rotacja sie skończy to idzie od nowa.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

No tak własnie to sam potrafię sobie zrobić bez urazy jestem wdzięczny za przykład ale głównie chodzi mi o FS-EmpRune ( jak sobie zwyczajnie napisze frost strike to jakim cudem on będzie wiedział żeby tu przyspamować tym FS do spalenia run a potem dalej przejsc do OB-OB?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Właśnie tak się nie stanie, bo w macrach nie ma funkcji if wbudowanej jak w wielu językach więc nie da się. Po to dał blizzard tyle buttonów żebyś miał w co klikać, rada moja: Dużo praktyki rotacji, naucz się na pamięć, żyj tym i oddal max kamerę wyłącz niepotrzebne pierdoły to problem zniknie. zainstaluj DBM addona.