Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mail od Gameforge - Grzywna/Policja - Kradzież! ZOBACZ!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , nie bedę się rozpisywał więc mówię odrazu o Co chodzi ,

a mianowicie 2 znajomych z gry ze stroną (szablon z metin2.pl)

okradali graczy , no nieźle im to szło z tego co wiem.

Aż tu pewnego razu na mail od ''passów'' stronę mieli na ugu.pl

przychodzi wiadomość od : [email protected]

Napiszę treść , ukryję niektóre części: (zaznaczcie to podświetli się na biało)

Wszystko niby jak zwykły żart osoby okradzionej ale:

1. Mail od [email protected] !!!

2. I znali e-mail który był podany tylko na ugu.pl

Co wy na to ? (Nie myślcie że to mi się przytrafiło i się głupio pytam twierdząc że kolegom , nie żartuje)

Napiszcie co sądzicie , nie rozmawiałem z drugim ale jeden traktuje to na serio i myśli że znajdzie

się w sądzie i będzie musiał zapłacić.

PS. To z dzisiaj , tylko tyle wiem co on mi napisał.

Piszę posta bo ten z którym pisałem poprosił mnie o to !

Witam Administracja gry Metin2 informuje iz w zwiazku z dzialalnoscia serwisu metin2board-event.ugu.pl i wymuszaniem kont w grze Metin2, ktore jest wlasnoscia Gameforge, grozi Ci kara 20.000 PLN. W przypadku niepelnoletnosci kara i tak zostanie zrealizowana (kosztem rodzicow). Przestepstwa dokonane: - Kopiowanie elementow strony Metin2.pl , ktore sa zastrzezone. - Podszywanie sie pod kogos w celu np. osiagniecia korzysci majatkowej lub doprowadzenia do nieprawidlowego tym mieniem rozporzadzenia. - Kradziez. Ustawa z 20 maja 1971 r. Kodeks wykroczen. (t. jedn.: Dz.U. 2007 nr 109 poz. 756) Art. 107. Kto w celu dokuczenia innej osobie zlosliwie wprowadza ja w blad lub w inny sposob zlosliwie niepokoi, podlega karze ograniczenia wolnosci, grzywny do 1 500 zlotych albo karze nagany. A za pozostale wykroczenia wychodzi 19 000 zlotych. Sprawa w ciagu 7 dnich zostanie zgloszona do sadu, a takze do wladz panstwowych. Pamietaj w internecie nigdy nie jestes anonimowy! W przypadku oddania przedmiotow poszkodowanym sprawa nie zostanie oddana do Wladz. Pierwsza skarga: Kradziez itemow graczowi o loginie XXX(Obsydian). Upominamy sie o zwrocenie jego itemow na konto XXX haslo XXX. To ulagodzi Twoja sytuacje. Jezeli oddasz wszystkim graczom straty, sprawa nie zostanie zgloszona do sadu. Pozdrawiam Administracja gry Metin2. Prosimy nie odpowiadac na tego e-maila.

18706.png
Opublikowano

Treść e-maila troszkę mi "śmierdzi".

Kradziez itemow graczowi o loginie XXX(Obsydian). Upominamy sie o zwrocenie jego itemow na konto XXX haslo XXX

Team nie udostępnia loginów i haseł użytkowników, więc coś nie tak.

2 Rzecz:

Jezeli oddasz wszystkim graczom straty, sprawa nie zostanie zgloszona do sadu. Pozdrawiam Administracja gry Metin2.

Akurat o to nie powinien prosić Team Metin2, ponieważ od tego jest sąd i Team nie może się do tego mieszać.

Moim zdaniem niech Twoi znajomi usuną ową stronę i poczekają przez ten tydzień, na te "wezwanie".

Opublikowano

Gówno prawda zwykły fail, a to dlaczego? Ponieważ Administracja nigdy nie podaje danych osobowych, w tym także loginów i haseł, bo i im za to grozi kara więzienia oraz grzywna. Są na to specjalne paragrafy, a po drugie dostałbyś e-mail albo od głównego zarządcy PL od strony GF z całkiem innym podpisem, albo e-mail w całości po Niemiecku ;)

Zwykły fail, e-mail można spokojnie podrobić i zmienić pole wysyłającego na inny tekst, a e-mail kolegi ma ze strony ugu. Jest to darmowy hosting i jest podawany tam e-mail administratora na którego była robiona strona.

Opublikowano

Hah dziękuje wam , przekonałem ich że to fail PS zobaczcie to!

Witam

Administracja gry Metin2 zdecydowala iz w zwiazku z nawiazaniem wspolpracy,

chcemy poinformowac, ze nie bedziemy prowadzic postepowania karnego.

Mamy niestety kolejne zgloszenia.

Wszelkie ukradzione itemy prosze przekazac na konto

login: odzyskiwanie123

haslo: qwerty

Itemy zostana rozdane wedlug zgloszen.

I wtedy nastapi oczyszczenie z zarzutow.

Pozdrawiamy Administracja gry Metin2.

Prosimy nie odpowiadac na tego e-maila.

18706.png
Opublikowano

@up haahha dobrzy są wykorzystajcie to i ZGŁOŚCIE ICH za podszywanie się po inne osoby za to grozi 2-4 lat pozbawienia wolności;)

Kiedyś na yt gość został wezwany do sądu za podszywanie się za słynnego rapera Peje

//za duża sygna

//Gejoning

Opublikowano

Jest wiele stron, na których można wysłać komuś maila ('skradli' ci go na stronie ugu) znajac tylko adres do wysyłki. Jako email wysyłającego mogą wpisać adres gameforge i tyle. Close

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...