Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Hamachi "problem z widzialnością itemów" +5 daje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, chcę postawić serwer hamachi jeszcze nie wiem na jakich plikach ale to nie ważne. Interesuje mnie sprawa nowych epickich broni, zbroi i itemów. Wcześniej gdy miałem serwer dodałem nowe epiki zbroje itd z 2010 roku i nikt nawet ja ich nie widziałem. Teraz chciałem dodać itemy z tych plików http://www.mpcforum.pl/topic/466068-dlgotowiec-z-all-epikami-4-fun/ do nowego serwera ale znowu jak je dodam to nikt ich nie będzie widział. Co mam zrobić żeby wszyscy widzieli te itemy. Nie wiem uruchamiać na freeworld na metin pl 2010. Chodzi mi oto żeby itemy były widzialne dla każdego bo poco mi serwer ze starymi itemami jak juz stawiać to znowymi.

Opublikowano
:) a to jest bardzo proste, skoro Ty ich nie widziałeś, tzn, że źle wgrałeś (do icon i pc, pc2). I żeby inni je widzieli, to też muszą mieć je wgrane, czyli albo muszą posiadać clienta z tymi broniami albo muszą ściągnąć sobie Twojego clienta (którego np. wrzucisz gdzieś na serwer). No i jak kolega wyżej słusznie zauważył, sprawdź id broni w item_proto clientowe oraz w navi - muszą być identyczne.
01-ZEAxGO.gif