Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie.

Czy istnieje funkcja która by działała jak HotKeySend tylko taka która obejmuje wszystkie klawisze. Po kliknięciu dowolnego guzika na klawiaturze wywołuje wybrana FUNKCJE.

Tylko żeby ta funkcja nie 'przepuszczała' naciśniętego klawisza czyli gdy uruchomię notatnik włączę skrypt wcisnę klawisz 'a' to zostanie wywołana funkcja a w notatniku nie pojawi się naciśnięta literka.

Opublikowano
Opublikowano

Tylko teraz będzie musiał dla każdego przycisku robić osobna funkcję... Jeśli w Twoim GUI by to miało działać, to najprościej byś miał GUIRegsterMsg i KEY_DOWN ;)

Opublikowano (edytowane)

Próbowałem hotkeyset ale przy tej funkcji muszę robić osobna metodę dla każdego klawisza co zamula procka.

@UP

W GUI nie może być. Ma nasłuchiwać to co kliknę i nie ważne w jakim programie.

Jeżeli chodzi o @HotKeyPressed to ta funkcja nie działa tak jak chce.

Edytowane przez B0T_M4ST3R
Opublikowano

No to robimy keylogera :)

Podpowiem, że jakaś funckja z WINAPI.

PS. I tak na przyszłość hotkeyset nie umieszczaj w pętlach

PS2. Zamiast "Q" musiałbyś dać "^q"

Opublikowano

@wojtek333314

Próbowałem tak jak ty z pętlą i bez pętli, gdy włączyłem, rdzeń został zamulony na full a później wyskoczył mi błąd ze program jest 'overflow'

@Sopelek997

Nie robię keyloggera ponieważ jak pisałem wcześniej, potrzebuje funkcji która tylko wywoła metodę gdy dowolny klawisz zostanie wciśnięty i go zablokuje, nie zwróci mi który klawisz został konkretnie wciśnięty.

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

U mnie ciągnie 0% procka. Nie potrzebna była ta pętla przy hotkeyset.

W opisie funkcji send() masz napisane w jakiej postaci wpisujesz znaki do pierwszego parametru funkcji hotkeyset(). Bo "A" = "a"

Opublikowano

U mnie ciągnie 0% procka. Nie potrzebna była ta pętla przy hotkeyset.

W opisie funkcji send() masz napisane w jakiej postaci wpisujesz znaki do pierwszego parametru funkcji hotkeyset(). Bo "A" = "a"

Zamiast ConsoleWrite musi być send bo zależnie od aktywności okna ma wysyłać wciśnięty klawisz do systemu lub nie. I dalej nie działa, po kliknięciu guzika nic się nie dzieje i komenda nie działa gdy próbuje masowo dezaktywować funkcje HotKeySet sposobem - NotKeySet("{1}") to zawiesza cala aplikacje.

Opublikowano

NotKeySet?

próbuj HotKeySet(klawisz, pusta funkcja)

Zamiast ConsoleWrite musi być send
To sobie daj send...

zależnie od aktywności okna ma wysyłać wciśnięty klawisz do systemu lub nie

If not winactive("title") then

send

else

wykonaj cos tam

endif

@edit. Możesz też użyć

_WinAPI_SetWindowsHookEx

Opublikowano

jak to na raz? nie ma czegoś takiego w autoit, jak na raz.

Spróbuj to co Ci napisałem

_WinAPI_SetWindowsHookEx

Tylko nie licz na to, że to będzie takie proste jak z hotkeyset, to już nie są podstawy

Opublikowano

mozesz tez dodać zmienna $kotheyoff (np) i zmieniac jeej wartość między true/false. i na poczatku funkjci wywoływanej przez hotkeya dać

if $hotkeyoff = true the return

Opublikowano (edytowane)

Udało mi sie zrobic z HotKeySet i dziala, ale przez to inna funkcja przestala dzialac tzn. ze strasznie wolno dziala zanim sie wykona to schodza ze 2 sekundy

Tutaj zamieszczam kod aplikacji:

Gdy okno jest aktywne po nacisnieciu dowolnego klawisza ma byc wywolana funkcja 'gox()' w przeciwnym wypadku ma wyslac klawisz do systemu.

I wlasnie to funkcja 'gox()' jest taka mozolna sprawdzalem to dajac w niektorych miejscach ConsoleWrite. Kiedy program byl ustawiony na nasluchiwanie tylko jednego klawisza to funkcja 'gox()' szybko wykonywala swoje zadanie.

Edytowane przez B0T_M4ST3R
  • Dodaj nową pozycję...