Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przeróbka

ivanek :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie co do konsoli xbox ;] Chciałbym samemu przerobić konsolę, nie wiem jaki system najlepiej zastosować abym mógł korzystać z ściągniętych gier.

dalailama986.png

7987.gif

9209.jpg7650.gif

7490.pngsabaton_userbar_01.png8983.jpg

Opublikowano

Wydaj 70-100zł i będziesz pewien ze dobrze zrobione, sa ofery z allegro albo poszukaj w okolicy co mieszkasz moze ktos przerabia

Jeśli pomogłem DAJ Lubie to

76561198023839893.png

Opublikowano

Powiem to tak,na początku chciałem też przerobić konsolę ręcznie , po przeczytaniu stwierdziłem że nie ma to sensu i wybule 40zł na przeróbkę,gdyż za dużo roboty z tym ;)

random.jpg

Opublikowano

Do przerobienia konsoli potrzebujesz odpowiednich sprzętów, które nie są tanie. Jeżeli planujesz przerobić konsole tylko sobie, to nie ma sensu żebyś robił to sam. Przy własnoręcznej przeróbce jest jeszcze zagrożenie, że spalisz napęd co wiąże się z kolejnymi, niepotrzebnymi kosztami. Lepiej wydać 50zł i mieć spokojną głowę.

darkness3.png

Opublikowano

Przerabianie nie jest takie straszne, sam ostatnio aktualizowalem FW w napedzie (nieumyslnie zainstalowalem najnowszego dashboarda) i nie jest to takie trudne. Musisz otworzyc xboxa, podlaczyc kablem sata naped do komputera, wczesniej przygotowanego pendrive wlazyc do usb i zabootowac, odpalic xboxa, wykonac odpowiednie polecenie (dostep do pamieci nand napedu) , wylaczyc i wlaczyc xboxa, zrobic kopie orginalnego firmware, odczytac z tego w windowscie dvd key, wrzycic dvd key do zmodyfikowanego firmware do napedu, wrzucic firmware na pendrive, reset kompa, wlaczyc xboxa, znowy uzyskac dostep do pamieci, wylaczyc i znow wlaczyc i na koncu przeflashowac naped. Wydaje sie tego duzo, ale to nie jest wiecej niz 20 min roboty. Ale jak jednak boisz sie sam grzebac to lepiej zaplacic i oddac konsole komus kto to w 100% poprawnie zrobi :D