Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak grać, aby dobże grać

asshole?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witajcie chciałbym się was zapytać (tych doświadczonych graczy, ale i tych którzy wiedzą o co chodzi) jak grać Championem Ryze gram w LoL'a jakiś tydzień poczytałem kilka tytów o samej grze i spodobał mi się Ryze, lecz nie mam pojęcia jak go rozbudowywać aby nie był jak z papieru więc poczytałem. Dowiedziałem trochę lecz jednak za mało ponieważ nadal nie wiedziałem co kupywać drzewko mam w miare fajnie rozbudowane i skille wiem jak wybierać ale nie mam pojęcia co kupywać w jakiej kolejności, więc jeśli byłby ktoś tak wspaniały i mi to wyjaśnił byłbym bardzo wdzięczny, a i jeszcze jedno jak ktoś będzie to pisał niech używa sformułowań jakie zrozumiem, a najlepiej takie jakie się pojawiają w Polskiej wersji gry czyli nazwy itemów i Run oraz tam innych strategi czy co tam jest najlepiej gdyby był jakiś słowniczek początkującego gracza.

Opublikowano

Ryze to champion, któremu do szczęścia ap nie potrzeba, najpierw budujesz go :

- kryształ > łezka

- sorc buty

- tutaj w zależności od wroga i od tego jak sobie radzisz, jeżeli masz na lane wroga ad to frozen heart, jeżeli ap to banshee veil

- rod of ages

- frozen heart/banshe veil - to czego nei zrobiłeś

- void staf

A na końcu dokańczasz archangel staf.

I to jest jego build.

Jeżeli widzisz, że ludzie grają jedynie postaciami fizycznymi wtedy kup sobie dwa frozen hearty zamiast banshe hehe. ;)

Runy najlepiej :

- quincy mana per lvl

- czerwone magic penetration

- zółte flat armor lub armor per lvl

- niebieskie magic resistance per lvl

Build masteries : 9 / 11 / 9 lub 9 / 9 / 11

Powodzenia. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...