Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Orange FreeDom czy Neostrada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema według stronki tp na swoim łączu mogę wziąć do 20 mb, dziwne bo do podstacji jakieś 4km, na przewodzie a za podstacją idzie już światłowód. Ale nie chodzi mi o to, interesuję mnie tylko jedynie jakość świadczonej usługi przez orange i neostrada. Za orange przemawia u mnie to że dostanę 30zł co miesiąc na telefon xD. Proszę mi tu nie pisać że tp szybciej awarie usuwa bo to gówno prawda, naprawą zajmuję się firmy trzecie.

Opublikowano

Ja używam Liveboxa od neostrady i jest naprawdę zajebisty. Tylko że ja mam taki problem że czasami nie ma internetu ale to wina tego że mieszkam daleko od przekaźnika. Niedługo zmieniamy internet na cyfrowy polsat 100mb ale to jak przekaźnik postawią w mieście.

Opublikowano

neo i orange jeśli chodzi o usługi na kablu to ten sam operator i te same łącza, problemy raczej wynikają zawsze ze złej konfiguracji kompa albo jakości łącza

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Kto ci takich głupot nagadał że to są te same firmy? xD

I jeszcze jaką można mieć pewność że to wskazuję poprawne parametry? https://www.tp.pl/prt/pl/order/zamowienie_neo/?service_flow_type=new-neo-service&promo=2016&service_option=1409&deal_specified_time=802&modem_type=410&service_type=2400&gift=2016

Opublikowano

jakbyś nie wiedział to sądownie nakazano firmie nie łączyć usług w swoich ofertach , dlatego muszą osobno oferować neostrade ( TPSA ) i Freedom ( Orange )

jak widzisz z informacj na stronie wynika że to zwykłe Neo tylko z innym operatorem dzierżawiącym łącze :

Oferta promocyjna może być zakupiona wyłącznie przez Klienta Orange, korzystającego z dowolnej oferty Orange, który posiada także linię telefoniczną w TP. Z oferty standardowej mogą skorzystać osoby, które nie są Abonentami Orange.

Nie posiadam Neostrady TP, czy mogę skorzystać z Orange Freedom?

Tak, aby skorzystać z Orange Freedom, wystarczy aktywna linia telefoniczna w TP, także z Planem Socjalnym.

czyli co nie wybierze będzie ten sam operator, tylko inna cena i inne dodatki/promocje do oferty. sam chyab potrafi dostosować swoje wymagania do tego co zyska wybierając jedną z usług

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ale to nie znaczy że jest to jedna firma! Pozatym schodzisz z tematu. Żeby otrzymać prezent w neostradzie to zamówienie trzeba złożyć przez neta?

Opublikowano

Orange FreeDom ? haha, mam jeszcze 3 miesiace z nimi umowe.. Co jakas burza, co jakis deszcz to odrazu neta nie ma 1-2 dni.. Drogo placisz za kilka mb... Zdecydowanie lepsza neostrada .. pozdro ; ]

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

W Orange taniej jest co prawda parę zł ale zawsze, przewód jest ekranowany i nie ma możliwości żeby warunki atmosferyczne miały na to wpływ :)

Opublikowano

Ja tam mam orange free dom i jedyne co mnie wkur**ło to to że 2 razy modem wymieniałem bo padał miałem jakiś chiński od nich ZXDSL coś takiego teraz mam Simensa od 7miechów i do ej pory jest OK !!! TP i orange to to samo dlatego bardziej opłaca się brać z orange bo ma się 20 lub 30 dychy za darmo czyli jak się płaci np. 60zł za net'a to w sumie płaci się 30 :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

https://www.tp.pl/pr...=2400&gift=2016

Musisz wpisać numer telefonu i zobacz czy rzeczywiście się zgadza, u mnie pisze do 20mb, spoko właśnie interesuje mnie to do 20mb czyli może chodzić jako 1 mb i nie mogę im nic zarzucić ;/

To jest ukryta treść, proszę

Wpisuję i nic się nie pokazuje :P

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS