Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na czym bardziej się opłaca postawić serwer na vps, czy hostingu. Chciałbym, aby serwer wytrzymał 15/30 osób. Oczywiście, na czym będzie taniej i bez większych lagów. Proszę was abyście proponowali mi jakiego dostawce wybrać. Do wydania max 60ale możecie proponować większe cenny.

Jeżelinietendział, toprzepraszam.

Edytowane przez Glyyn
53a87c0d82be7.jpg
Opublikowano

kimsufi.pl

jeśli chcesz naprawdę porządny serwer, to to jedyna możliwość za rozsądne pieniądze.

opcja 2/3 i możesz nawet wynajmować ludziom serwer na np. sloty inwestując w MultiCraft.

zwróci Ci to kasę wyłożoną w maszynę, a sam będziesz miał zyski i własny serwer, jeśli to dobrze rozdysponujesz.

Tylko że, kwota jaką musisz przeznaczyć na serwer to 200-250 zł (polecam 250, 8GB więcej ramu i lepszy proc. )

Musisz też znaleść osobę od administrowania systemem, jeśli nie umiesz rozporządzać np. Ubuntu.

Polecam poszukać w odpowiednim temacie na forum. (lub napisać do mnie :P)

Wszystko rozchodzi się jednak o pieniądze, ale uważam że to rozsądniej wydane pieniądze niż maszyna VPS lub hosting.

Pozdr.

:)
Opublikowano

Napisał, że ma do wydania 60 zł lub więcej, ale łatwo się domyślić, iż nie dysponuje kwotą 200 zł :)

Z mojej strony zainwestuj w hosting/VPS o nazwie SoRed.pl, bo nie wiem jak to do końca nazwać. Przydzielają Ci 2 GB za 65zł, a ty sam ustalasz liczbę slotów. Jeśli nie umiesz zarządzać UBUNTU, to kup 20 slotów za 60 zł na netshoot.pl :)