Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę odrazu temat nie mój , ale chcę zachęcić graczy do cabala i pomagania im skopiowane z : http://www.cabal-online24.pl/viewtopic.php?t=6052

Witam, zwiedziłem forum, stare tematy i zauważyłem, że dużo ludzi ma problem z Sub Passwordami (potocznie Sub Passy).

1. Co to są te Sub Passy?

- Jest to możliwość zakodowania hasłem (numerkami) dostępu do 3 rzeczy:

Do wyboru postaci podczas logowania

Do naszego inwentarzu (plecaka/eq)

I do Ware House'u (Do depozytorni)

2. Co daje nam założenie Sub Passów?

- Założenie Sub Passów zapobiega dostępowi hackerów do wyżej wymienionych ... rzeczy.

Jeżeli nie zostałeś okradziony przedtem, nie musisz się w to bawić ponieważ, po paru próbach dostępu znudzi Ci się wpisywanie cały czas 4 cyfrowego hasła, które musisz wpisać ręcznie wybierając cyferki z klawiatury na ekranie.

4. Jak założyć taki Sub Password?

- Zakładanie Sub Passwordu to banał, wystarczy kliknąć na małą kłódeczkę np. w Inwentarzu mieści się ona w prawym górnym rogu okienka tak jak i w Ware Housie.

warehouse_lock.jpg

inventory_lock.jpg

Po kliknięciu w otwartą kłódkę wyskoczy nam okienko do wpisania kodu. Uwaga: wpisując pierwszy raz hasło, ono będzie zapamiętane i będzie potrzebne do ponownego zamknięcia kłódki jak i otwarcia.

Okienko to wygląda tak:

Po kliknięciu w otwartą kłódkę wyskoczy nam okienko do wpisania kodu. Uwaga: wpisując pierwszy raz hasło, ono będzie zapamiętane i będzie potrzebne do ponownego zamknięcia kłódki jak i otwarcia.

Okienko to wygląda tak:

sub_password_normal.jpg

Inaczej jest jednak z zakładaniem Sub Passów na wybór postaci. Przy wyborze postaci klikamy kłódeczke i wyskakuje nam takie okienko:

sub_password_char_screen.jpg

Wpisujemy pierwszy raz hasło kodujące, kłódeczka się zamyka. Aby wybrać postać klikamy ponownie na kłódeczkę, wyskakuje nam okienko, wpisujemy wcześniej zakodowane hasło, kłodeczka się otwiera i wybór postaci odblokowany.

"Password Check Duration"

- Aby zapobiegać, różnym włamaniom, botom itd. Takie hasło będzie musi być wpisywane co wyznaczony czas. Jest to: Co 1h, 2h, albo co 3 godziny wyskoczy powiadomienie o przymusowym wpisaniu hasła. Mamy chyba 170 sekund czy coś koło tego aby potwierdzić i wpisać owe hasło. Jeżeli nie wpiszemy hasła zostaniemy wylogowani.

- Password Check Duration nie będzie sprawdzane po wyznaczonym czasie, jeżeli logujemy się z tego samego IP, kiedy kodowaliśmy hasło.

3. Coś o czym warto wspomnieć.

- Zakładając pierwszy raz Sub Passy dajmy na to do Ware House'u (depozytorni), kodujemy stałe hasło, którego nie sposób jest zmienić. Tutaj można mnie poprawić, jednak sam nie wiem jak w grze je zmienić - najprędzej trzeba wysyłać TICKETA do administracji o prośbę zmiany Sub Passwordu.

- Gdzieś się spotkałem z tym, że hasło można wpisać 5 razy nie poprawnie, jednak sprawdzałem to i było napisane, że zużyłem 1 próbę błędnie wpisanego hasła i pozostało mi 9. Także nie wiem jak tutaj jest. Może jestem wyjątkiem . Każde poprawnie wpisane hasło powinno resetować wszystkie nie udane próby. (I tak też się dzieje )

- Sub Password składa się z 4 cyfr od 0 do 9. Nie dopuszczalne są hasła typu 1111 czy 0000. Cyfry muszą być zróżnicowane.

TUT napisany przez : baNiuch

273511408998783345728.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...