Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem a mianowicie mod planes z tego linku http://www.minecraftforum.net/topic/182918-181smp-flans-mods-planes-ww2-guns-vehicles-playerapi-moods-mputils-teams/

nie chce mi działać :( Instalowałem go trzy razy i więcej razy nie mam siły :( Więc mam prośbę mógłby ktoś podać mi gotowca .minecraft z tym modem (bez save) :D

Dziękuję i pozdrawiam Tsubasa

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Instalacja: Dla Clienta

1) Przejdź do:

Windows XP/inne ? C:/Documents and Settings/NAZWA_UZYTKOWNIKA/Dane aplikacji/.minecraft/bin

Windows Vista/7 ? C:/Użytkownicy/NAZWA_UZYTKOWNIKA/AppData/Roaming/ .minecraft/bin

2) Zrób kopie zapasową minecraft.jar

3) Otwórz minecraft.jar za pomocą (WinRar/7-Zip/etc)

4) Usuń folder META-INF.

5) Ściągamy następujące rzeczy ModLoader,GaryCXJk's Turbo Model Thingy,AudioMod i oczywiście Planes v1.3 wszystko wypakowujemy WinRarem.

6) Wszytkie pliki od AudioModa,Turbo Model Thingy i ModLoadera odrazu możemy przenieść do minecraft.jar

7) Teraz wypakowujemy ModPlanes i wchodzimy do folderu "jar files" zaznaczamy wszystkie pliki i przenosimy je do otwartego minecraft.jar

8) Możemy już zamknąć minecraft.jar, teraz wchodzimy do "resource files" kopiujemy znajdujący się tam folder "mod" i przenosimy je do .minecraft/resources

9) I folder "planes" przenosimy do głównego folderu z grą ".minecraft"

10) Zamykamy wszystko i włączmy grę.

Instalacja: Dla Servera

1) Otwieramy za pomocą winarara minecraft_server.jar

2) Ściągamy ModLoaderMp Server V2 i Planes Server v16

3) Przenosimy pliki z ModLoaderMp Server V2 do minecraft_server.jar

4) Wchodzimy w folder minecraft_server i przenosimy znajdujące się tam pliki do minecraft_server.jar

5) Przenosimy folder "planes" do folderu z plikami servera.

6) Odpalamy server.

Najlepiej instaluj w kolejności: ModLoader - SDK's ModLoaderMp - Turbo Model Thingy - AudioMod - Planes v16

Instrukcja skopiowana nie chciało mi się pisać jak miałem pod ręką :D Najlepiej zacznij to instalować od czystego .minecraft ponieważ mi to też nie działało nie ,które mody szkodom temu :D

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg