Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was, ostatnio zacząłem bawić się z c++ i korzystam z oto poradnika który wykorzystuje do tego program code::blocks 10.05

link do poradnika

To jest ukryta treść, proszę

i jak widać na tym obrazku (jak w poradniku, żeby zrobić test działania programu) wklejam oto ten tekst

Pierwsza_kompilacja_CodeBlocks.png

i mi tam gdzie jest error i warnings mam po 1 i jeszcze jak tam jest nazwa plik.cpp ja mam *united1 itd

za pomoc zostawiam 5 w profilu i +

za pomoc z góry dziękuję

Pomogłem ?? daj +

To nic nie kosztuje a tyle znaczy.

Weteran
Opublikowano

To jest c++? o.O

Zmień poradnik.

A jeśli chodzi o kod, to powinieneś wstawić na koniec pauzę.

np. dodaj bibliotekę conio.h czyli #include <conio.h> na początku, a po return dodaj getch();

Opublikowano (edytowane)

XAULIN - czyli jaki poradnik polecasz?? fajnie by było jak by był w c++

Jóżef - a więc tak z poradnika z tej stronki treść jest taka

a z samym tym conio.h

a więc proszę o pomoc

Edytowane przez YoHaMa

Pomogłem ?? daj +

Opublikowano

Xaulin jesteś idiotą ? Oczywiscie że to c++.

@top

Po pierwsze kliknij ctrl-s (czyli zapisz plik).

Po drugie zawsze (teraz też) podawaj treść błędów.

Opublikowano

Poradnik jest bradzo dobry.

Podaj treść błędów.

getch() nie jest konieczne*, gdyż C::B odpala programy konsolowe przez console_runner.

* a nawet błędne, gdyż zaleca się używać std::cin.get();

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

zapisz to jako xxx.cpp.

xxx.CPP

józef - chodzi ci o nazwe pliku?? tylko że próbowałem i nie potrafię zmienić. mogę wiedzieć jak to się zmienia, sorki za offtopa a tamte błędy zawaliły posta i robię nowego żeby dało się coś zrozumieć

Pomogłem ?? daj +

Opublikowano (edytowane)

może zmień cstdio na stdio.h?

@edit

zmień projekt na C++

Edytowane przez Assarelliuss

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

@up, po co skoro działa. Tak wgl. to nie jest przypadkiem to samo?

Wchodzisz w file --> new --> project --> console application --> next... --> i tam wpisujesz nazwe pliku, ścieżke

@edit, @up, on właśnie się pyta o to jak to zmienić.

Opublikowano

@UP

LOLOLOLOLOLOL!

@top

co ma piernik do wiatraka? Przez gcc nie skompilujesz src w C++...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

• Dodaj nową pozycję...