Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) otóż mam pytanie skierowane głównie do osób zajmujące się na wysokim poziomie moddingiem minecraft'a. A więc mam pytanie czy jest szansa zrobienia launcher'a który odpalałby pliki minecraft innej ścieżki niż z standardowej, czyli nie z folderu .minecraft. Jaki jest to plik sdzukałem i na 98% jestem pewien że nie ma tego fragmentu w minecraft.jar, ale czy jest szansa wykonania takiego programu? Nie proszę o wyrzucenie z tekstem tu Tobie nikt nic nie zrobi za free. Chodzi mi o to, abyście mnie naprowadzili jeżeli wiecie gdzie, ów wcześniej wspomniany plik się znajduję. Programować potrafię w AutoIt na średnio-zaawansowanym poziomie więc powinienem sobie poradzić. Zainspirował mnie ten pomysł, ponieważ jest launcher RPG, Wob Client i jestem ciekaw jakim pliku jest ukryte właśnie ścieżka do minecraft'a. Za pomoc lecą + / -

Opublikowano

Już to zrobiłem, ale wole nie ryzykować z prawami autorskimi... Bo chcę zrobić Client'a do server'a, a mogę dać sobie głowę uciąć, że koleś pozwoli mi użyć jego Launcher'a do publicznych celów i to w jeszcze tak mało znaczącym projekcie jak serwery z modami.