Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] Problem Wolfteam

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Szukałem na forum takiego tematu lecz nie mogę znaleźć, więc założyłem nowy. Jak było to proszę o usunięcie i o jakiś link.

Mam taki problem. Włączam normalnie Wolfteam'a i pojawia się ekran wyboru serwera, aczkolwiek mam taki problem, że widocznie rozdzielczość jest ustawiona na dużą i nie widzę całego ekranu. Mógłby mnie ktoś nakierować jak zmienić 'ręcznie' rozdzielczość tak, abym widział całą zawartość ekranu ? Szukałem w folderze gry jakiegoś pliku konfiguracyjnego, lecz nie mogłem znaleźć. Jest może gdzieś taki ? Z góry dziękuje za pomoc i odwdzięczę się.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Options-Graphic?.

Z tego co zrozumiałem, to On ma tak powiększony ekran, że nie może tam wbić, bo tego nie widzi.

@TOP:

Reinstall próbowałeś ?

52287137559562145640.png

Opublikowano

Z tego co zrozumiałem, to On ma tak powiększony ekran, że nie może tam wbić, bo tego nie widzi.

@TOP:

Reinstall próbowałeś ?

Tak właśnie dobrze zrozumiałeś. Reinstall nie mam jak na razie zrobić, bo tą grę mam skopiowaną. Brat miał na komputerze i wrzucił mi na pendrive'a i ja zgrałem do siebie. Najpierw miał ustawioną rodzielczość 1024x768 to pół ekranu nie widziałem... To brachol ustawił u siebie 800x600 (taka jest najmniejsza) i znowu wgrałem do siebie. Było już lepiej, bo trochę więcej widziałem nawet udało mi się wbić na trening i go przejść, ale co z tego jak na końcu treningu trzeba wcisnąć guzik, którego nie widzę... :/

Hmm a może to jest wina tego, że mam laptopa z max rozdzielczością 1024x600 ? W sumie to netbook, ale gierka dobrze chodziła to nie wiem... Reinstall spróbje jak bracholek wróci pewnie ma instalkę to jak coś dam edita.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Zainstaluj, z instalki. Z tego co wiem, gry automaatycznie dostosują się do ekranu.

Opublikowano

Tak właśnie dobrze zrozumiałeś. Reinstall nie mam jak na razie zrobić, bo tą grę mam skopiowaną. Brat miał na komputerze i wrzucił mi na pendrive'a i ja zgrałem do siebie. Najpierw miał ustawioną rodzielczość 1024x768 to pół ekranu nie widziałem... To brachol ustawił u siebie 800x600 (taka jest najmniejsza) i znowu wgrałem do siebie. Było już lepiej, bo trochę więcej widziałem nawet udało mi się wbić na trening i go przejść, ale co z tego jak na końcu treningu trzeba wcisnąć guzik, którego nie widzę... :/

Hmm a może to jest wina tego, że mam laptopa z max rozdzielczością 1024x600 ? W sumie to netbook, ale gierka dobrze chodziła to nie wiem... Reinstall spróbje jak bracholek wróci pewnie ma instalkę to jak coś dam edita.

O ile się nie mylę, to wolfteam ma dwie rozdziałki: 800x600 i 1024x768

Nie jestem pewien, mógłby ktoś sprawdzić ?

Dlatego nie widzisz kawałka gry.

Ustaw rozdzielczość na 800x600 i włącz wolfteama - powinno być ok.

Chodź samo powinno się dostosować, bo ja np. mam 1024x768 i gram na 800x600.

btw. jakbyś mógł, to pisz normalnie, bo te kolorki są oczojebne.

Ew. wybierz coś łagodniejszego jak np.

TEN

czy

TEN

52287137559562145640.png

Opublikowano (edytowane)

A jakbyś wszedł w PanelSterowania>Ekran i tam dostosował roździelczośc na najmniejszą ?

Poszło by ?

Nie wiem sprawdzę i dam edita.

O ile się nie mylę, to wolfteam ma dwie rozdziałki: 800x600 i 1024x768

Nie jestem pewien, mógłby ktoś sprawdzić ?

Dlatego nie widzisz kawałka gry.

Ustaw rozdzielczość na 800x600 i włącz wolfteama - powinno być ok.

Chodź samo powinno się dostosować, bo ja np. mam 1024x768 i gram na 800x600.

btw. jakbyś mógł, to pisz normalnie, bo te kolorki są oczojebne.

Ew. wybierz coś łagodniejszego jak np.

TEN

czy

TEN

Tak ma te dwie rozdziałki, bo patrzyłem u brachola. Ja rozdzielczość mam ustawioną na 1024x600, a w grze jest 800x600 i myślicie, że jeśli ustawię rozdzielczość 800x600 powinno pomóc ? Dobra zresztą zaraz się okażę i sprawdzę i dam edita. :) A i dobra nie będę używał takich oczojebnych kolorków. xD

@Edit

Noo i niestety nie pomogło... :( To już nie wiem gdzie może być przyczyna... :(

Edytowane przez xKaMaSx

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Kurwa mać.

Pobierz najnowsze sterowniki, tylko w tej grze tak masz ?

W innych grach jest ok ?

Mam najnowsze sterowniki. W innych grach jest właśnie ok. Normalnie działają. Może to być przyczyna, że mam netbook'a Acer Aspire One ZG5 o max rozdzielczości 1024x600. Tutaj jest jego specyfikacja : Notebook Acer Aspire One ZG5 . Jeśli on jest winą tego problemu to widocznie muszę zmienić sprzęt. :(

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Notebooki, to są raczej do pracy, niż gier.

Nie chce Cię wprowadzić w błąd mówiąc, że to od tego, ale napisz do usera 'robem' On zapewne Ci pomoże.

Ale wg. mnie to właśnie przez Twój sprzęt.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Ale właśnie nie wiadomo czy od sprzętu, bo jak miałem ustawione na 800x600 to udało mi się wejść dalej i włączyć trening to normalnie grałem, trening przeszedłem tylko, że problem z tym małym ekranem... :( Dobra napiszę do '

do usera 'robem'
'. Mam nadzieję, że on mi jakoś pomoże albo coś doradzi. :(

xKaMaSx

exMod

Memory