Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Czy mam się czego obawiać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, jest się czego obawiać ?? Zarejestrowałem się na

To jest ukryta treść, proszę

i dowiedziałem się że jest to tzw. pułapka internetowa, regulaminu 'serwisu' nie przeczytałem bo po co ...... (no i mam nauczkę ). Zaczęli przysyłać wezwania do zapłaty za korzystanie z serwisu (tyle że ja z tego gówna nic nie pobrałem). Ludzie piszą żeby olać, ale wysłałem do nich e-maila to odpisali tak:

Szanowny Panie,

Rejestrując się w serwisie Pobieraczek.pl musiał Pan zapoznać się z treścią warunków umowy oraz je zaakceptować. W przeciwnym wypadku rejestracja nie doszłaby do skutku. W treści umowy jest wyraźnie napisane, że przysługuje Panu 10-cio dniowy okres próbny, a w razie niezadowolenia może Pan w każdej chwili jego trwania zawartą umowę wymówić. Pan nie skorzystał z 10-cio dniowego prawa do wypowiedzenia umowy, więc zobowiązał się Pan do nabycia pakietu Pobieraczek5.

"Załącznik nr 2 "Cennik":

"Pobieraczek5 - Limit 5 GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 12 miesięcy od dnia jej aktywacji - 7,90 PLN (słownie siedem złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania"

Zgodnie z cennikiem znajdującym się w zaakceptowanym przez Pana regulaminie pakiet Pobieraczek5 zapewnia możliwość pobierania 5 GB danych miesięcznie. Opłata za jeden miesiąc wynosi 7,90 PLN (słownie siedem złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie. Należność pobierana jest jednorazowo za okres trwania umowy po jej zawarciu. Całkowita opłata wynosi 94,80 zł (7,90 zł x 12 miesięcy).

Po uregulowaniu należności Pana konto w naszym serwisie będzie aktywne przez okres 12 miesięcy, po czym samoistnie wygaśnie, a umowa nie będzie przedłużana.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy opłacić:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - <adres mail podany przy rejestracji>

3. Jeżeli wpłata będzie dokonywana przez Pocztę Polską to prosimy pamiętać o podaniu adresu naszej firmy:

Eller Service S.C.

81-854 Sopot

ul. Niepodległości 658/3

Prosimy pamiętać, że przy dokonywaniu przelewu bądź wpłaty należy podać w tytule adres e-mail użyty podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl. Jeżeli adres e-mail nie zostanie podany, wówczas nie będziemy mogli prawidłowo przyporządkować dokonanej płatności.

Gotowy blankiet wpłaty można wygenerować pod adresem

http://www.pobieraczek.pl/przelew.php

W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt drogą e-mail lub dzwoniąc pod numer 58 553 12 32.

Z wyrazami szacunku,

Zespół Pobieraczek.pl

I pytanie jest takie, czy mam się tym przejmować ? Na necie wyczytałem żeby zignorować te wszystkie wiadomości, a inni zaś piszą że kłopoty przez to mogą być. Co robić ?

Opublikowano (edytowane)

Kiedy się rejestrowałeś na tym CZYSTYM PIEKIELSTWEM 666 ?

W tym tygodniu ? w poprzednim ?

Edytowane przez Sawickas
Opublikowano

na 2 raz czytaj regulamin <_< bo to podstawa tak jak by pisało w regulaminie np.

Że po zarejestrowaniu wpadnie do ciebie badna pedałów i musisz im zapłacic w naturze xD

Co do pobieraczka gówno ci zrobią jak nie zapłacisz :rolleyes:

ironmane.png

1293724352-U124874.png

Robię sygnatury zlecenia PW

Opublikowano

Olej ich, miałem to samo...

Nic Ci nie zrobią, na te pisanie głupich maili nie zwracaj uwagi ^^ .

Zrozumiałem, że to co tu było , było oczojebne więc to usunąłem. :<

Opublikowano

Dobra dzięki za wszystkie odpowiedzi zrobię tak jak mówicie :) Oleje ich.

Dziękuje temat do zamknięcia.

Opublikowano

Mój kumpel też to miał.. kilkanaście wiadomości na e-mail mu przyszło i tyle ;]

To są zwykli złodzieje, olej to ;]

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

Opublikowano

Pobieraczek miał sprawe w sądzie wrobili dużo mały 6-letnich dzieci... Ale wygrali sprawe ponieważ mieli miliony w kieszeni boj sie czlowieku bedziesz bulił

Daj minusaaaa!!!

Opublikowano

Ja też padłem ofiarą Pobieraczka w zeszlym roku albo dwa lata temu, dostałem góra 2 emaile i do tego czasu cisza ;) Nie warto zawracać sobie głowy takim frajerstwem.

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

Miałem to samo.

Gdy przyszła 1 wiadomość na emiala to zdenwerowałem się,ale potem spamowali mi aż w końcu odpuścili.

Nie martw się, znajdz sobie jakieś ulubione zajęcie i przestaniesz o tym myśleć.

@Pobieraczek Jesteś porytą stroną

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Dobra dzięki za wszystkie odpowiedzi zrobię tak jak mówicie :) Oleje ich.

Dziękuje temat do zamknięcia.

Napisal ze temat do zamkniecia, a Wy dalej sie wypowiadacie...

Ale macie racje. Nalezy ich olac. Ja jakos rok temu sie tam zarejestrowalem, dostawalem od nich e-maile zebym zaplacil ale zlalem to i dali sobie spokoj. Pisali ze namierza mnie po IP, ale nie robilo to na mnie zadnego wrazenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...