Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop Vs PC

KingSP1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nurtuje mnie pytanie 1 pytanie

Sporo słyszałem ,że gry działają gorzej(Stabilnośc,wydajność) na laptopach niż na PC-tach? Powiedzmy że te same parametry mniej wiecej w obu maszynach. Czy rzeczywiście tak jest?

Jeżeli tak to dlaczego.

Opublikowano

Tak, niewiem dlaczego ale tak jest , Kompa kupisz pro do gier za 3000zl (taki proo) a na laptopa zeby byl taki sam bys wydał z 6 tys, moze dlatego że się w nim nie mieści tyle co w kompie :D albo są mniej wydajne procesory itd ale komp do gier zawsze lepszy

@EDIT

LOL ZBIERAM MINUSIKI A TY MI PLUSIKA DALES :(

RMCF

Opublikowano

- w lapku zasilanie ma niższe napięcia

- procesor niby taki sam ale ma mniejszą wydajność

- integracja laptopów, w kompie można dobrać sobie komponenty jakie nam pasują

- chłodzenie zbyt słabe elementów stąd więcej ciepła niż w komputerze się wydziela

no i cena, laptop w podobnej konfiguracji do gry na kompie kosztował by na pewno ok dwa razy drożej niż ten sam komputer

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Mi zawsze na lapku gry chodziły lepiej niż na kompie stacjonarnym

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Laptopy sa pod prace mobilne np. dla prawnikow to nie sa zabawki pod gry choc dobry laptop umie utrzymac dobra gre ale nie tak jak komputer.

Komputer>Laptop Komputer zdecydowanie lepszy od Laptopa pod gry moj kolega ma komputer (nie powiem starszy nieco) i ma laptopa i mimo to ze niby ten lapek jest lepszy gry lepiej mu chodza na komputerze.

Gralem z kuzynem w gre przez neta (tak w metina ; / ) siedzac obok siebie i mial o wiele wieksze lagi i gorzej to graficznie wygladalo choc komputer ma napewno starszy i to o wiele.

Komputer zdecydowanie.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Mi zawsze na lapku gry chodziły lepiej niż na kompie stacjonarnym

Ty musisz być jakis "inny" , na pc zawsze lepiej chodziło w laptopie chodzi o mobilnosc

zakaz handlu

Opublikowano

Shadow, ani konsola, ani laptop. Nie nadaja sie do gier. Glownie przez swoje slabe komponenty. Komputer byl, jest i bedzie.

Z konsola to dojebales mocno , szacun.

Co do tematu wiadomo PC ale teraz to jeden wielki chuj po 3-4 tysiecy laptop i tak uciagnie kazda gre . A chyba chcemy mobilnosc w terazniejszych czasach i komputery stacjonarne sie nie spisuja u mlodzierzy. Chyba ze chcesz grac w high endy w najwyzszej rozdzialce 3d z setkami fpsow . lol.

wakow9.png
Opublikowano

Byłem wczoraj w media markt i oglądałem laptopy , ceny są bardzo wysokie a parametry nie spełniają wymagań jednej z nowszych gier (GTA4) . Polecam bardziej do gry PC bo tańszy i napewno wygodniejszy ;)

25167105506803531859.png

"Wyjazd rzecz święta"

Opublikowano

Z konsola to dojebales mocno , szacun.

Co do tematu wiadomo PC ale teraz to jeden wielki chuj po 3-4 tysiecy laptop i tak uciagnie kazda gre . A chyba chcemy mobilnosc w terazniejszych czasach i komputery stacjonarne sie nie spisuja u mlodzierzy. Chyba ze chcesz grac w high endy w najwyzszej rozdzialce 3d z setkami fpsow . lol.

A za 2 kola masz kompa ktory przebije tego lapka za 4 kola.

Konsola powoli znika, ponieważ np nadchodzadzy BF3 jest nastawiony tylko na PC.

Sadze ze konsole technologicznie nie wyrabiaja z FrostBite 2

Chcesz mobilnosci to kupujesz netbooka za 1k i masz spokoj.

Opublikowano

nowe konsole ps3 czy xbox przewyższają jakością i mocą obliczeniową większość komputerów spokojnie i nie o nich tu też mowa. nawet porównywać nie ma co bo to całkiem odmienne platwormy jeśli chodzi o sprzęt do gier

niestety trzeba posiadać albo oba urządzenia albo wybrać jedno jeśli lubimy jakieś gry bo w większości przypadków nie ma odpowiedników gry na danym sprzęcie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Oczywiście że PC

Shadow, ani konsola, ani laptop. Nie nadaja sie do gier. Glownie przez swoje slabe komponenty. Komputer byl, jest i bedzie.

What the fuck?

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Opublikowano

Niestety tak właśnie jest. Mi się zawsze wydawało tak, że laptop jest słabszy na względu na wielkość :D

fochm.png

By me : (

Opublikowano

A za 2 kola masz kompa ktory przebije tego lapka za 4 kola.

Konsola powoli znika, ponieważ np nadchodzadzy BF3 jest nastawiony tylko na PC.

Sadze ze konsole technologicznie nie wyrabiaja z FrostBite 2

Chcesz mobilnosci to kupujesz netbooka za 1k i masz spokoj.

Konsole nie znikaja i nigdy nie znikna nowe generacje. Bo wszystkie high endy smigaja perfekcyjnie . Na konsole jest inne programowanie , inny sposob uzywania zasobow czesci i nie mozna porownywac specowo konsoli z pctem. BF3 tylko na PC w jakim stopniu bo nie rozumie. Na PS3 smiga 720p 30 FPS bez zadnych zacinek ani nic. Moze na kompie da sie wyciagnac 1080p 60 fps ale mala roznica bedzie a tylko koszta i koszta ;D

Netbooki to tragedia ledwo mozna na nich ogladnac film w 720 p bo tnie. A jak studiujesz czy cos w tym stylu to przewaznie nie ma Cie w domu ale tez chcesz sobie pograc w jakies gierki w wolnym czasie.

@ A wszystko schodzi do budzetu bo jak moj dorosly znajomy powie ojcu ze chce nowego alienware to za tydzien mu go kupi a ja musze pracowac na takie zabawki dlatego mam konsole ktorej i tak nie uzywam ostatnio. Lapka mam starego thinkpada t61 i ciagnie a przezyl wiele.

wakow9.png
Opublikowano

no tak ale konsola posiada powiedzmy od 2 do więcej procesorów graficznych ( chyba 3 to standard na grafike ) , każdy zajmujący sie innymi efektami w grze i tylko na koniec sumuje wszystko, jeśli to samo chcemy na kompie to koszty samej grafiki przekroczą wartość reszty komputera a nie wspomnę że spokojnie za wartość samych kart graficznych do komputera można kupić już lepszy model konsoli

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

WTF?

Ja kupiłem ps3 3 lata temu, a kompa jakies 2 lata temu za 2 tys i teraz na PS3 beta bf3 poszła bez scinki , a na PC beta nawet nie ruszyła

komp dobry do gier ale trzeba go wymieniać co rok to za tą kase to ja wole kupic nową generację konsoli moze za 2,3 lata narazie moje PS3 mi starczy a na kompie się do dupy gra zgarbionym itd na malym monitorze an na konsoli w fotelu na luzie na wielkim tv więc ... najlepsze go grania są konsole

RMCF

Opublikowano
kompie się do dupy gra zgarbionym itd na malym monitorze an na konsoli w fotelu na luzie na wielkim tv więc ... najlepsze go grania są konsole

komputer też da sie podłączyć do telewizora ;p

reflinki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...