Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ubuntu problem z grafiką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Od dawna mam zamiar zmienić system na Ubuntu, lecz mam z tym same kłopoty. Rozwiązania są dwa:

-alternatywa ubuntu (szczególnie chodzi mi o wygląd)

-pomoc w instalacji sterowników do mojej karty

odnosząc się do pierwszej pozycji w liście, proszę was o podanie jakiś "ładnych" alternatyw ubuntu, natomiast jeśli chodzi o stery... moja karta graficzna to: GeForce GT240, gdy włączam system widze "artefakty" (o ile można tak to nazwać) i z systemu nie da się KOMPLETNIE korzystać. Jedynie co to mogę wejść w tryb awaryjny ;/ tylko niewiem jak zainstalować te sterowniki, i czy to wogóle pomorze. Problem jest z najnowszą wersją i tą wcześniejszą

Z góry dziękuję.

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

Mam taką samą kartę graficzną + Ubutnu 11.10 i wszytko działa świetnie : ) Pobrałeś sterownik rekomendowany ?

To znaczy ? Jak to zrobić? Jedynie co teraz mogę zrobić to wejść w tryb ratunkowy.

Z góry przepraszam za głupie pytania aczkolwiek jestem zielony jeśli chodzi o linuxa ;p Ale czas go poznać ;D

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

ciekawe przy czym pozostałeś czy przy Klasyku z Gnome czy przy Unity ?

sam bardziej wole 11.04 i Klasyczny ( gnome2 ) , choć nie powiem ostatnio przymierzam się przejść na stałe do Gnome3, broń boże Unity

co do wyglądu i łatwości obsługi : dystrybucja MINT ( gnome 2 i klasyczne panele )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ja na trzech przy jednym profilu na wszystkich i już zaczynają się problemy z niekompatybilnością konfiguracji, ale coś trzeba w końcu wybrać na stałe

a co do prblemów z grafiką to zawsze mam na wersjach notebook z desktopem jakoś nigdy nie miałem problemów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png