Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

PORADNIK- JAK STWORZYĆ PACZKĘ AMXX BY KuKi

Witam w tym poradniku postaram się przedstawić wam jak stworzyć paczkę AMXX. Co to jest paczka AMXX? Jest to paczka w której znajduje się amxmodx, a w nim pluginy, które możemy wgrać na nasz server.

A więc zacznijmy od początku, czyli pierwsze co robimy to pobieramy "czystą" paczkę AMXX

download:

To jest ukryta treść, proszę

skan:

1.Który folder służy do czego

Jak otworzymy nasz folder to wchodzimy a addons/amxmodx i tam odbywa się wgrywanie wszystkich plugiów.

Do folderu plugins wgrywamy <plugin>.amxx np. join_leave.amxx

Do folderu configs/plugins.ini wpisujemy <nazwe naszego pluginu>.amxx np. join_leave.amxx

Do folderu configs/cvars.ini wpisujemy cvary danego pluginu, bo gdy pobieramy niektóre pluginy z internetu są zapisane cvary do danego pluginy, które musimy tam wkleić

Do folderu data/lang wgrywamy pliki .txt, jeżeli są podane w pluginie.

Do folderu configs/scripting wgrywamy pliki .sma

Powyższe foldery są najważniejsze do wgrania pluginy.

2. Co zrobić przed wgrywaniem

Ważne jest, aby przed zaczęciem wgrywanie plików ustalić pod jaki mod robimy paczkę. Jest ich wiele:

Oficjalne

Kreedz

Gun Game

Death Match

Soccer Jam

Zombie Swarm

Zombie Plague

Biohazard

Warcraft 3 Frozen Throne

SuperHero Mod

Diablo Mod

Battlefield 2

Nieoficjalne

Fun maps

Aiming

Fight Yard

Surf

Awp

HE

Knife Arena

CSDE

Prepared Assault

Revolver Helden

Deathrun

Musimy pamiętać, że dla każdego modu są ważniejsze inne pluginy. np. Deathrun potrzebuje fpsów, więc nie możemy przegiąć z wgrywaniem i musimy pamiętać o głównym Manageru do DR

3. Wgrywanie

Wgrywanie wcale nie jest trudnym elementem, wystarczy zapamiętać jaki plik, gdzie trzeba wkleić.

Przejdźmy do praktyki:

1.Pobieramy jakiś plugin z internetu np. bunnyhop.amxx (możemy skakać ile razy chcemy trzymając spacje) to jest przykładowy link do bunnyhopa:

2. Pobieramy całą paczkę.

3. Mamy dwa pliki bunnyhop.amxx bunnyhop.sma

4. Otwieramy naszą pustą paczkę AMXX, wchodzimy w folder addons/amxmodx/plugins i wklejamy tam bunnyhop.amxx

5. Otwieramy folder addons/amxmodx/configs/plugin.ini i wpisujemy tam bunnyhop.amxx

6. Otwieramy folder addons/amxmodx/configs/scripting i wklejamy tam bunnyhop.sma

7. Otwieramy folder addons/amxmodx/configs/cvars i wklejamy tam skopiowane cvary z internetu:

bh_enabled 1/0

Enable/disable the plugin.

bh_autojump 1/0

Enable/disable no skill required bunny hopping. (Just hold jump to bunny hop!)

bh_showusage 1/0

Enable/disable a small message to players when they connect informing them of the Bunny Hopping feature.

( czasem trzeba ustawiać cvary, ale w tym przypadku nie)

I po tych czynnościach nasz plugin bunnyhop.amxx został wgrany do paczki.

Teraz zastanawiamy się jaki chcemy kolejny plugin do naszego moda.. np join_leave.amxx , wyszukujemy go w internecie i powtarzamy powyższą czynność.

Gdy chcemy pokazać paczkę na forum wchodzimy w folder addons/amxmodx/configs/plugins.ini i kopiujemy zawartość.

Zakończenie

Mam nadzieję, że pomogłem wielu osobom w tworzeniu paczek AMXX. Proszę o ocenianie mojego pierwszego poradnika.

Cały poradnik wykonany przeze mnie. BY KuKi

źródło: Wszystko wykonane przeze mnie, nie znajdziesz tego poradnika gdzie indziej. Lista modów i plugin do bh z internetu wzięty. Ogólnie wszystko zrobiłem ja dydekon (KuKi)

Edytowane przez dydekon

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png