Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Dmg szaman i sura :P

placek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze usunac temat.

Wlasnie napisalem nowy, ktory zastepuje ten pod linkiem:

http://www.mpcforum.pl/topic/519294-tut-dmg-szamansura-oraz-6th-skill-wojownika-i-ninja/

Dzieki.

Już 4 lata z forum...

Masz coś do Placków?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odswiezam oraz mam nadzieje ze warna nie dostane :P

Już 4 lata z forum...

Masz coś do Placków?

Opublikowano

A więc witam tongue.gif taaa... wiem kiedyś to dawałem lecz to usunąłem.

Przemyślałem sprawę i wrzucam to jeszcze raz.

A więc tak po co to znowu? A no po to żeby zwiększyć czy też "odbugować" umiejętności szamana oraz sury. Jak wiecie te klasy nie walą tyle ile pisze, więc postanowiłem dać wam to jeszcze raz.

1. Otwórz tabelkę skill_proto

2. Znajdź kolumny szPointPoly oraz szMasterBonusPoly.

3. Usuń aktualne wyliczenia i wklej te: (Wklej te moje wyliczenia jak i w jednej kolumnie tak i w drugiej inaczej wam nie zadziała)

Dla szamana smoka:

ID 91 Latający Talizman -(70 + 14*lv + (20*iq+5*mwep+50)*ar*k)

ID 92 Strzelający Smok -(60 + 15*lv + (18*iq + 6*mwep + 120)*ar*k)

ID 93 Smoczy Skowyt -(70 + 33*lv + (22*iq+13*mwep+100)*ar*k)

Dla szamana healera/lekarza/leczenia:

ID 106 Błyskawiczny rzut -(60 + 17*lv + (7*iq+8*mwep+number(iq*5,iq*15))*ar*k)

ID 107 Przywołanie Błyskawicy -(40 + 16*lv + (13*iq+7*mwep+number(iq*5,iq*16))*ar*k)

ID 108 Burzowy Szpon -(50 + 13*lv + (6*iq+6*mwep+number(1,800))*ar*k) * (1-chain*0.13)

Dla sury czarnej magii/BM:

ID 76 Mroczne Uderzenie -(40 +13*lv + 2*iq +(13*iq + 6*mwep + number(50,100) )*ar*k)

ID 77 Ogniste Uderzenie -(17*lv + 2*iq+(10*iq + 6*mwep + str*4 + con*2 + number(180,200) )*k)

ID 78 Ognisty Duch -(30+ 9*lv + 2*iq+(7*iq + 6*mwep + number(200,500))*ar*k)

ID 80 Duchowy Cios -(40 + 10* lv + 2*iq +(2 * con + 2 * dex + 13*iq + 6*mwep + number(180, 200))*ar*k)

ID 81 Mroczna Sfera/Mroczny Kamień -(120 + 19*lv + (5 * con + 5 * dex + 29*iq + 9*mwep)*ar*k)

Jeżeli moderator pozwoli to możecie mi pod postami napisać jakie jeszcze umiejętności innych klas walą mniej czy też powyżej to postaram się to naprawić jeżeli chcielibyście wstawić to na waszym serwerze.

Co do smoczego skowytu to tak... napisałem kiedyś tutka jak zwiększyć czy też "odbugować" dla niego obrażenia, lecz jednak się pomyliłem i one wcale nie były dobre bo waliło za dużo czyniąc obrażenia wciąż nie takie jakie powinny być.

Czekam na wasze komentarze i dzięki za przeczytanie wyżej wymienionego poradnika.

Pozdrawiam placek.

Mała uwaga! Nie zezwalam kopiować poradnika tongue.gif

Oraz druga uwaga... jest to poradnik dla ludzi KTÓRZY TO CHCĄ, ponieważ nikogo do tego nie zmuszam bo inni ludzie mają swoją opinię na temat dmg sury jak i szamana, więc proszę nie spamujcie typu: "Sura i szaman mają dobre dmg i nie potrzebują tego" itd. Dzięki.

@Down: Nie próbowałem, lecz się skuszę i sprawdzę. Edit@: A więc tak ci powiem. Gdy już tego użyjesz to być może zmieniasz parametry umiejętności, więc radzę ci zostawić tak jak jest zrobione i podmienić tylko wyliczenia. Wiem że nie miałeś tego na myśli, lecz mówię już to tym którzy się na to skuszą. Dzięki.

@2x Down: Tak, bo raczej to się nie zmienia, więc jest to na wszystkie pliki.

Tym razem nie usuniesz =) Poradnik przydatny . @Pawemol13 a gdzie ustawic siłę magiczną postaci ?

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Za sile magiczna odpowiada Int....tyle wiem :D

beztytuusl.jpg

10 Postuf - O

50 Postuf - O

100 Postuf - O

200 Postuf - X

500 Postuf - X

1585114601.png

WAZNE;

Masz Problem ze swoim telefonem? Mozliwe ze moge tobie pomoc ,pisz na Pw.

(Pomagam z telefonami z systemem Android)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam za odkop ale skile healera, smoka oprocz skowytu i bm oprocz ognistego i ducha(wymienione sam musialem poprawic) nie mają odpowiednich dmg, zmiana w szSplashAroundDamage nic nie daje.

Opublikowano

Jezeli ci chodzi o dokladnosc to powiem ci ze nigdy one nie zostana dobrane tak aby zadawaly tyle ile na ikonce. To sa maxymalne jakie moglem dobrac. Sidzialem nad tym troche zeby dobrac odpowiednie i zbalansowac ich dmg :P. Uwierz lub nie ale zwiekszenie tego co dalem to innymi slowy nie fair dla innych klas, bo sam osobiscie testowalem co bedzie najlepsze wiec wiesz... Ah i mala uwaga jezeli patrzyles tylko na INT to inni wykorzystaja trick zeby to dmg jeszcze bardziej zwiekszyc dajac punkty w DEX robiac z siebie tak naprawde nie do zabicia ;). (Nie mowie ze jestes glupi czy cos w tym stylu lecz ostrzegam), jezeli cos ci nie dziala to zle skopiowales i zrabales :P. Jezeli czytales moj stary TuT ktory zgosilem do usuniecia to nie wiem jakim cudem tam sie jeszcze znajduje o.O, w ogole nie korzystaj z niego tylko z tego.

Tak int i dex odpowiadaja za dmg umiejetnosci! Nie zapominajcie o tym!

Male wytlumaczenie moze ci dam:

Dmg healera - jedno z najwiekszych dmg jakie szaman posiada (Tak wieksze niz smoka). Dlatego tez ma on ustawione tak zeby skakalo od najmniejszego do najwiekszego dmg, bo inaczej inne klasy szans by z nim nie mialy...

Dmg Sury - Nie byly one latwe do ustawienia z jednego powodu... wystarczy zwiekszyc chociaz lvl i skill zadaje ponad tego co powinien.

Odradzam wam ustawienia na widzi-mi-sie bo wtedy to juz nie jest to fair dla innych klas jak wojownik czy tez ninja :P. W 100% zapewniam was a nawet stawiam glowe ze sa one takie jakie powinny byc!

USE_MAGIC_DAMAGE - nie zostal stworzony dla postaci lecz do mobow...

Niestety nie umiem wam wytlumaczyc w dobry sposob co *ar* znaczy ale odrazu mowie zeby go nie usuwac!

Już 4 lata z forum...

Masz coś do Placków?

Opublikowano

Czy moglbys wstawic tabelke skill proto ? Gdyz, uzylem tego poradnika i deko zje***alem sobie dmg...

DMG healera jest dobre, ale skowyt szmana to lipa.. W testa z eq wali mniej niz strzelak...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czas juz chyba odswiezyc temat

Już 4 lata z forum...

Masz coś do Placków?

Opublikowano

placek, rozwiązanie masz już to podane a kombinujesz jak koń pod górę. Weźmy przywołanie błyskawicy:

Serwer

-(40 + 4*lv + (13*iq+7*mwep+number(iq*5,iq*16))*ar*k)

Klient

40 + 4*lv + (13*iq+7*minmwep+iq*5)*ar*k

40 + 4*lv + (13*iq+7*maxmwep+iq*16)*ar*k

Jak widać nie różnią się niczym. Ale spróbujmy obliczyć wartość "ar". Rozszyfrujmy skróty:

lv - poziom,

iq - inteligencja,

minmwep - minimalne obrażenia magiczne broni

maxmwep - maksymalne obrażenia magiczne broni

k - wartość odpowiednia dla danego skilla (na P wynosi 1.25)

Tu masz stronkę do obliczeń matematycznych:

http://wolfarmalpa.com

Stwórz własnego healera, sprawdź ile wynosi ar na każdym z poziomów. Powiem Ci tylko tyle, że wg. informacji klienta (tj w informacji o skillu) będzie ono stałe (z tego co mi się wydaję to ok. 0.8), natomiast jeśli będziesz porównywał z rzeczywistą wartością skilla to będzie wynosiło różnie, od 0.2 do 0.8. Wniosek? Usunąć z wzoru ar, zmienić na 0.8 :)

P.S. zauważ też, że w skill_proto serwerowym masz number, czyli losuję liczbę z danego przedziału. W kliencie również to jest, lecz rozłożone na minimalne i maksymalne obrażenia. Nie należy tego usuwać =)

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...