Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Akali

TheNex2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy zna ktoś dobrego builda pod Akali i umie nią grać ?

Każdy prawie pisze że Akali jest OP ale jak nią gram (używam builda 1 z mobafire) to mało ze skilli walę..

Więc o co chodzi? zły build czy co? z Q np. walę po +400, z E walę też po +400 i wolno zabijam innych champów..

Moja taktyka:

-Używam ulta do dostkoku,

-Używam skilla W

-Używam skilla E i Q i tak cały czas.

Dobra taktyka ?

Opublikowano

skill Q polega na tym :

akali rzuca czymś w przeciwnika (powiedzmy ,że to ostrze) przeciwnik ,który zostanie trafiony dostaje naznaczenie. tzn. następny atak z łapy zada większy.

combo powinno wyglądać tak :

R> Q> AA>E

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Akali to mój main, więc się rozpiszę. < 33

Rola Akali w drużynie jest bardzo dużo. Najczęściej idziemy nią na solo top'a, ew. na mida, jeśli nasz carry sobie nie radzi. Po 6 lvl'u próbujemy gankować jak tylko się da.

Bardzo łatwo zgarnąć killa akali, ponieważ ma taki dmg, że ho ho, a do tego świetnie się nią ksi.

Co do roli, to naszym zadaniem jest wyeliminowanie przeciwnego ad carry, badź ap carry. ( postaci, które skupiają się w więkoszości na zadawaniu DMG. )

Nasza postać jest bardzo mobilna, co daje nam wiele możliwości.

Drugą opcja jest jungla akali. Powiem szczerze, nigdy nie próbowałem i wątpię, że spróbuję, gdyż akali jest świetna na linii.

Teraz co do buildu. Masz mały lvl, wiec napiszę bez runek. ( tylko pierwszy item się zmienia )

Na start bierzemy Doran's Sworda.

Zaraz po powrocie do bazy kupujemy hextech'a i butki. Do tego oczywiście poty.

Powinniśmy mieć już 6 lvl, więc staramy się gankować.

Po hextechu składamy gunblade'a. ( robi się to z tego itemu. ) Nie kupujemy butek dwójek, dopóki nie złożymy gunblade.

Teraz powinniśmy mieć butki jedynki i gunblade'a. Kupujemy mercurki i składamy rylai's.

Po tym sheena i Guardian Angel. Z sheen'a składamy Lich bane i na sam koniec Rabadona.

@ Down. To napisałem. Masz mały lvl, więc napiszę bez runek. :D

@Down2. Nie, nie za pozno. W early 1,2k to bardzo dużo, a to nie jest jakiś pro elo elo ekstra boost do dmg.

Opublikowano

Akali to mój main, więc się rozpiszę. < 33

Rola Akali w drużynie jest bardzo dużo. Najczęściej idziemy nią na solo top'a, ew. na mida, jeśli nasz carry sobie nie radzi. Po 6 lvl'u próbujemy gankować jak tylko się da.

Bardzo łatwo zgarnąć killa akali, ponieważ ma taki dmg, że ho ho, a do tego świetnie się nią ksi.

Co do roli, to naszym zadaniem jest wyeliminowanie przeciwnego ad carry, badź ap carry. ( postaci, które skupiają się w więkoszości na zadawaniu DMG. )

Nasza postać jest bardzo mobilna, co daje nam wiele możliwości.

Drugą opcja jest jungla akali. Powiem szczerze, nigdy nie próbowałem i wątpię, że spróbuję, gdyż akali jest świetna na linii.

Teraz co do buildu. Masz mały lvl, wiec napiszę bez runek. ( tylko pierwszy item się zmienia )

Na start bierzemy Doran's Sworda.

Zaraz po powrocie do bazy kupujemy hextech'a i butki. Do tego oczywiście poty.

Powinniśmy mieć już 6 lvl, więc staramy się gankować.

Po hextechu składamy gunblade'a. ( robi się to z tego itemu. ) Nie kupujemy butek dwójek, dopóki nie złożymy gunblade.

Teraz powinniśmy mieć butki jedynki i gunblade'a. Kupujemy mercurki i składamy rylai's.

Po tym sheena i Guardian Angel. Z sheen'a składamy Lich bane i na sam koniec Rabadona.

Nie za późno ten sheen? To jest chyba najważniejszy item.

Mój build: Doran>Książka (mamy już pełnego passive'a)>Buty 1>Sheen>Buty 3>Rewolwer>Pasek>Niebieska różdżka(zapomniałem nazwy)>Zmora licza>Kapelusz zabójcy>Sprzedajemy dorana i ulepszamy rewolwer na Hextech Gunblade'a> Kupujemy klepsydrę Zhoniy. (Nie wiem czy to jest dobry buil, ale nie dawno zacząłem nim grę i u mnie jako tako działa :) Oceńcie go)

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Co za buildy...

Rush buty 1 i revolver. Dalej kupujemy na hard cc merki lub zwykle socerki. Jak idzie dobrze to rushujemy gunblade'a a potem sheena, jeśli nie to najpierw nabywamy sheena a potem kończymy gunblade'a. Kupujemy rylai'a i kończymy lich bane. Dalej opcjonalnie zależnie od przeciwników i gry - Zhonya, Abyssal, GA również jest dobrą inestycją, lub rabbadon jeśli idzie gładko.

Opublikowano

Ja na początek biorę książe, + potka..

Nastepnie wracam bo butki. (20 przebicia odp.), potem składam Tarczę (tą za 4k) , kupująca sheen'a. Przy okazji biorę lodową różdzkę. W next etapie gry biorę czapke 120 Ap..

Wtedy nikt Ci nie dorówna, build sprawdzony ,gram na nim cały czas. Niezły dmg.

btw.

Sorry nie dodałem.

Ksiązda , pot + butki (20 przebicia), książka na stacki + lodowa różdzka, shen + tarcza (ta za 4k) , czapeczka. O tak to wyglada];

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Jak na razie nie wychodzi mi za dobrze tą Akali :< muszę więcej pograć nią na botach.

Czy mógłby ktoś zrobić filmik jak gra Akali i pokazać jak atakować etc. ? :)

Opublikowano

up@

Nie graj na botach, bo z ludzmi niekiedy łatwiej. xD

Naucz się na ludziach, nie na botach.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

@Boostspeed

Chętnie z tobą zagram i piszę tu bo do ciebie się PW nie da wysyłać :D

btw.

Akali na 18lvl z pełnym buildem etc. jakie dmg zadaje ?

Opublikowano

up@

Zależy, bo papiery badają na Q + hit + E i jak ucieka do + R.

Z tankami do nieco trudniej, ale podobne combo.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

przy full buildzie Q w granicach 1k dmg

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Podajcie taki build co ktos pisal ze 1k sie wali ale po polsku :D bo mam polskiego klienta dam +/- tylko po polsku co i jak i jak maxowac skille i przy tym napiszcie wasz naj wynik :D bez oszustwa :D

add.png

Opublikowano

mozesz ze mna zagrac to ci pokaze, ogolnie akali jest mocna postacia dobrzez zlozona zklada wrogow jak niewiem co, moj najlepszy wynik akali 37/8/17. Po prostu latalem po mapie i zabijalem bo bylem feednietty.

Opublikowano

kolega up gra na eu west /nordic? to z mila checia zagramy :D i tak ja kata sciskam wszystkich :D penta itp ale akali mam chec zagrac napisalem ci na pw moj skype

add.png

Opublikowano

Hmhm ostanio zaniedbalem Akali, ale najlepszy wynik 41/12

Build:

doran miecz

hextech

merkurki

rylais

czapka

lich bane

kostur pustki lub hextech

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Ostatnio grałem 3vs3 i nawet mi dobrze poszło :)

Po kolei sprawdzam wasze buildy i łączę je i testuję :)

Dzięki jeszcze raz ;)

Jeśli ktoś zna jeszcze jakiś inny build lub taktykę to proszę o napisanie jej :)

Opublikowano

Do 6 lvl'a, nie zbieraj kili. Stoisz na midzie i bijesz miniony. Potem, zaczynasz gangować. (gdzie tylko się da) wjeżdżając z ulty.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

Sheen>Sorcerer bootsy>Warmong>Atma>Hextech Gunblade/zhyona hours glass>Rabadon Deathgod cap>Sheen zmieniamy na lich bane.

build mojego kolegi mial swietne staty, jak wrogowie ubierali sie pod armor i mres i na poczatku go tukli to kupil se warmonga i mial duzo hp

Opublikowano

Sheen>Sorcerer bootsy>Warmong>Atma>Hextech Gunblade/zhyona hours glass>Rabadon Deathgod cap>Sheen zmieniamy na lich bane.

build mojego kolegi mial swietne staty, jak wrogowie ubierali sie pod armor i mres i na poczatku go tukli to kupil se warmonga i mial duzo hp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...