Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź masowego blokowania hackerów

Noldren

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Drodzy Gracze,

w związku z tym, że już niedługo ruszą masowe blokady systemowe za używanie niedozwolonych "dodatków" do gry Metin2, chcielibyśmy przypomnieć, że wszelkie programy rozwijające postać pod nieobecność gracza są niedozwolone i łamią zasady obowiązujące na projekcie Metin2.pl. Pragniemy również przypomnieć o tym, że korzystanie z programów ułatwiających grę może nieść za sobą ogromne konsekwencje - i nie mamy tutaj na myśli tylko blokady konta w grze.

Autorzy "dodatków" bardzo często oprócz programów/skryptów, które faktycznie ułatwiają grę, dodają również keyloggery - a to może się przyczynić nie tylko do utraty wszystkich postaci oraz zdobytych przedmiotów w grze Metin2. Keyloggery bardzo często wykorzystywane są do kradzieży danych dostępowych do poczty, banków oraz wielu innych serwisów/usług dostępnych w internecie.

Korzystając z okazji chcemy przypomnieć kilka rzeczy związanych z bezpieczeństwem kont Metin2:

1. Nikt z Zespołu Metin2.pl nigdy nie zapyta Was o hasło do konta.

2. Strony z tzw. "ban listami" oraz "doładowujące Smocze Monety/Yang" są prowadzone przez oszustów i nie należy na nie wchodzić.

3. Dane dostępowe bezpiecznie można podawać wyłącznie na oficjalnej stronie projektu oraz w Systemie Zgłoszeń.

Życzymy miłej gry,

Zespół Metin2.

Opublikowano

macie tu orginał bo w temaciee tak brzydko zrobione

Drodzy Gracze,

w związku z tym, że już niedługo ruszą masowe blokady systemowe za używanie niedozwolonych "dodatków" do gry Metin2, chcielibyśmy przypomnieć, że wszelkie programy rozwijające postać pod nieobecność gracza są niedozwolone i łamią zasady obowiązujące na projekcie Metin2.pl. Pragniemy również przypomnieć o tym, że korzystanie z programów ułatwiających grę może nieść za sobą ogromne konsekwencje - i nie mamy tutaj na myśli tylko blokady konta w grze.

Autorzy "dodatków" bardzo często oprócz programów/skryptów, które faktycznie ułatwiają grę, dodają również keyloggery - a to może się przyczynić nie tylko do utraty wszystkich postaci oraz zdobytych przedmiotów w grze Metin2. Keyloggery bardzo często wykorzystywane są do kradzieży danych dostępowych do poczty, banków oraz wielu innych serwisów/usług dostępnych w internecie.

Korzystając z okazji chcemy przypomnieć kilka rzeczy związanych z bezpieczeństwem kont Metin2:

1. Nikt z Zespołu Metin2.pl nigdy nie zapyta Was o hasło do konta.

2. Strony z tzw. "ban listami" oraz "doładowujące Smocze Monety/Yang" są prowadzone przez oszustów i nie należy na nie wchodzić.

3. Dane dostępowe bezpiecznie można podawać wyłącznie na oficjalnej stronie projektu oraz w Systemie Zgłoszeń.

Życzymy miłej gry,

Zespół Metin2.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Pragniemy również przypomnieć o tym, że korzystanie z programów ułatwiających grę może nieść za sobą ogromne konsekwencje - i nie mamy tutaj na myśli tylko blokady konta w grze. <---bedzie wiele spraw w sądzie

logoouz.png

Opublikowano

Pragniemy również przypomnieć o tym, że korzystanie z programów ułatwiających grę może nieść za sobą ogromne konsekwencje - i nie mamy tutaj na myśli tylko blokady konta w grze. <---bedzie wiele spraw w sądzie

chodzi im o hackowanie przez te rozne programy. np. konto bankowe, e-mail itd...

x

Opublikowano

Jak sobie wyobrazasz to ze wytocza sprawy kiilku tysiącom ludzi w calej Europie. Sadze ze szybko by zbankrutowali po takiej akcji. Jesli beda chcieli sie wziac za hacki to najpierw zniszcza zródla. Po drugie zeby mogli mi cos zrobic to musialbym potwierdzic regulamin ktory sie pojawia jak instaluje hs a ja nic takiego nie potwierdzalem(bo folder z metinem pobralem z internetu) wiec teoretycznie nie moga pobrac danych z komputera które moglyby mnie namierzyc.

Co do watku to zrobilem kilka botow a po 1 dniu je zbanowali wiec rzeczywiscie GF robi postepy- tyczy sie to jedynie fishbot bo inne hacki/mody na razie nie wykrywa

Potrzebujesz czegoś? Może to mam zobacz -
Filmy Seriale Gry Aplikacje Książki

Opublikowano

Sprawy w sądzie ?? Haha smiech na sali bankrut na miejscu ... a po za tym ch*j im do tego kto używa hacków . Za to jest odpowiednia KARA czyli BAN i tyle do gadania . . . Ale z tego co widziałem to boty dalej latają

post-381456-0-79400200-1318605745_thumb.jpg

Opublikowano

Z tego co zauwazylem na razie tylko FB padly inne hacki dzialaja i bany sie jeszcze nie sypia. FB pewnie blokuja dlatego ze potrafia to zwerfikowac po stronie serwera. Obstawiam ze jesli sie ustawi jednego FB na 1 komputerze to bana nie bedzie a jesli bedzie sie miec wiecej odpalonych na kompie to automatycznie leci ban

Opublikowano

Up jest to możliwe po prostu wiele procesów fb włączonych i banują za to . Ale z drugiej strony expboty też powinny badać ...

Opublikowano

ale bzdury piszecie...

idzicie gdzies na zadupie ryby łowic po max 1h przyjdzie gm sprawdzić czy jestes czy fb łowi...

dzisiaj z rana odpaliłem x3fb na lapku i oglądałem tv i w 2h gm byl przy tych 3 kontach

(moja kochana gm'ka Lorafla zawsze lubi sprawdzać czy fb a ile kont mi już zbanowala chyba zaden admin az tylu mi nie zbanował)

@edit down poprostu gm cie znalazł myslisz ze oni nic nie robią?

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

U mnie sytuacja ... Taka 1 dzień łowiłem na drugi dzień nic nie było zbanowane ucieszony pojechałem na cały dzień do miasta poszłem spać na trzeci dzień chcąc włączyć fb uwidziałem komunikat "Twoje konto zostało zablokowane" I nie wiem co to ?.

Opublikowano

ale bzdury piszecie...

idzicie gdzies na zadupie ryby łowic po max 1h przyjdzie gm sprawdzić czy jestes czy fb łowi...

dzisiaj z rana odpaliłem x3fb na lapku i oglądałem tv i w 2h gm byl przy tych 3 kontach

(moja kochana gm'ka Lorafla zawsze lubi sprawdzać czy fb a ile kont mi już zbanowala chyba zaden admin az tylu mi nie zbanował)

@edit down poprostu gm cie znalazł myslisz ze oni nic nie robią?

Odrozniam kiedy konta banuje GM a kiedy robi to system(GF) wiec widocznie jeszcze system Ci zadnego konta nie zbanowal i nie masz pojecia jak to wyglada. Jakos do tej pory mialem odpalone 6-9 FB i nie bylo problemow. Teraz ostatnio zrobilem 4FB na probe i po 1 dniu bany systemowe. Pocieszeniem jest to ze ban systemowy dostaje jedna postac natomiast GM moze powiazac wszystkie twoje postacie jakie masz na serwie i dopiero wtedy jest ból

Edit:

@3xUP W sumie po co Ci beda potrzebne expboty skoro i tak nie bedzie mozna uzywac FB. Zakladam ze blokada HS dziala a expbota jest trudniej wykryc od strony serwera choc to poewnie kwestia czasu

Opublikowano

Hacki, boty itp były, są i będą . Nikt tego nie zmieni.

To że nadejdzie fala blokad oznacza kontratak botów.

Ale także gratulować GF że ostrzegają że będą masowe bany.

Może jeszcze niech wysyłają na maila że tego i tego dnia o danej godzinie podejdzie do nas GM i sprawdzi czy mamy fb..

Śmiech na sali ...

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

na fb znalezli sposob :D bo normalne fb podpina sie pod proces metin2client.bin i pewnie jakies logi do nich leza xD i dlatego blok hs nic na fb nie pomaga bo to nie hs banuje ale za fb w auto it nie ma bana :D czyli za np. BabelFish tylko ono na 1 konto i nie dziala na zminimalizowanym

Opublikowano

Haha. O jakim sądzie wy mówicie, gówno wam zrobią, ban i tyle. Żadnego wezwania do sądu nie dostaniecie, bo za co? Za cheatowanie? Śmiech na sali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...