Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc odpalam serwa bukkit przez 32bit i :

Bez IP mi sie teren "tworzy"

lecz nei moge wbic na serwa bez IP!

Z IP pisze mi: [Warning] Perhaps a server is alerady running to that port. Proszę o pomoc dam 1 wieeelki +:D Aha i klikam raz startt serwera przez 32 bit ! :) Prosze o pomoc :)

Opublikowano

Wyłącz start.bat ( czy jak to się u Cb nazywa ) wejdź w serwer.properties i w IP wpisz swoje IP . Potem w grze wpisz to samo Ip co w tym pliku i powinno działać , jak nie znasz swojego Ip w ma to być serwer tylko dla Cb to możesz wpisać w pliku w IP localhost i takie samo w grze .

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Jak masz router to sobie servera nie postawisz bo trzeba się bawić w odblokowywanie portów

a jak nie masz routera to spróbuj zamiast IP tego o wpisujesz wpisz localhost oczywiście jak chcesz sam grać

graphic.png

Opublikowano

Jak masz router to sobie servera nie postawisz bo trzeba się bawić w odblokowywanie portów

a jak nie masz routera to spróbuj zamiast IP tego o wpisujesz wpisz localhost oczywiście jak chcesz sam grać

Po 1 . Ja mam router i nic nie odlokowywałem

Po 2 . Napisałem mu o localhost już

1377430129-U769346.png
Opublikowano (edytowane)

zależy od routera :)

a to o localhoscie nie zauważyłem

@edit AA i tak wgl ja miałem na myśli odblokowywanie portów jak by koledzy jego chcieli wbijać nie na hamachi (bo to jest chińskie gó***) tylko na jego statyczne IP

Edytowane przez er0l94

graphic.png

Opublikowano

Chodzi o to, że w wersji 1.8+ bukkita dodali port w IP :)

W server.properties musisz zmienić port z 22552 (jakoś tak) na inny, także 5-cio cyfrowy i powinno działać. Na serwer wbijasz wpisując takie IP = TWOJE_IP:TWÓJ_PORT

Opublikowano

Chodzi o to, że w wersji 1.8+ bukkita dodali port w IP :)

W server.properties musisz zmienić port z 22552 (jakoś tak) na inny, także 5-cio cyfrowy i powinno działać. Na serwer wbijasz wpisując takie IP = TWOJE_IP:TWÓJ_PORT

nadal nie dziala :(