Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stworzyłem program który by obliczał wzór fizyczny. Niestety gdy go odpalam nie wyświetlają się niektóre elementy okna np input lub guzik. Pojawiają się one dopiero po najechaniu na nie myszką. Co jest nie tak?

Daje tutaj kod a niżej załącznik cały program z obrazkami do niego

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Po pierwsze: nie pluj się do kogoś kto próbuje Ci pomóc

Po drugie: chamsko się zachowałeś, odsyłam do wujka google... ale jak chcesz się pomęczyć jeszcze sam to najpierw stwórz gui potem je wyswietl a nastepnie nanies tla wtedy zaskoczy...prosciej sie nie da .

Opublikowano

Po pierwsze: jak się chce pomóc to sie pomaga a nie spamuje (nie znam odpowiedzi ale i tak napisze, będe miał więcej postów)

Po drugie: Ja nie jestem pewny to testuje rozwiązanie

Opublikowano

Masz i nie wracaj

Poza tym pomogłem w poscie wyzej. Podanie gotowego kodu to nie pomoc, zacznij myslec potem cos pisac. U gory masz wytlumaczone co miales zrobic.

Opublikowano

B. dziękuje i tak skorzystałem z poprzedniej rady... Sorki za tamto byłem też troche wkór..... bo musze robić projekt z infy (prog na ok 5000 linijek) i tu takie głupie błędy ...

Opublikowano

//Nie pisz posta pod postem, używaj edytuj.

Zastosowałem się do rady ale na początku programu było menu do wyboru wzoru. stworzyłem takie menu na szybko i niestety okno z obliczeniem wzoru znowu ma ten sam problem? co jest problemem?

Opublikowano

Czyli jeśli chce stworzyć takie menu ale z wieloma takimi okienkami do tworzenia wzorów mam to robić tak według wzoru tak?

Opublikowano

Rób tak ,żeby działało, nieważne w jaki sposób, po prostu kombinuj :)

Ale jeśli chodzi o kilkuokienkowe GUI to ja bym robil wlasnie przez oddzielne funkcje, gdzie stworzona forme kazda zawsze bym robil jaka zmienna globalna a jakbym chial ja zniknac to przez guisetstate(SW_HiDE,$forma)

• Dodaj nową pozycję...