Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znaczenie rozmiaru felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mam pytanie dot. tego jakie znaczenie maja rozmiary felg? jak mialem bmw m3 to kazdy mowil ze najlepiej do tego auta 17 wiec zalozylem i jezdzilo sie o wiele lepiej (przyczepnosc)teraz do silvii nie wiem co dac mam 17 felgi i jakos zle sie jezdzi a zauwazylem ze duzo osob ktore ze mna wygrywaja mimo ze maja gorszy sprzet maja kola 21 cal?

Opublikowano

Dokładnie tak jak @UP nigdy nie słyszałem o tym by wielkość felg w NFSW wpływały na przyczepność może ktoś wprowadził ciebie w błąd.

thumb1gh.jpg

Kliknij

Lubie to

Opublikowano (edytowane)

Czesci tuningu wizualnego nie maja wplywu na osiagi auta!!!

Oczywiscie w Need For Speed World:)

Wprawdzie to samo wypowiedzieli się w którejś części ask marc,ale sam osobiście się z tym nie zgadzam gdyż jak zakupiłem obniżenie poziomu i auto o dziwo lepiej się zachowuje w różnych kwestiach...

W kolejnym to karoseria mianowicie weźcie sobie to samo auto z karoserią taką aby był przód zderzaka wysunięty coś na rodzaj bmw z4 i bmw z4 gt3 i wy testujcie w pościgach policyjnych.Dla jasności ten zderzak,który jest bardziej wysunięty na wzór np.bmw z4 lepiej oddziałuje na zepchnięcie policji jak i lepszego zniszczenia niż bez takiego wysuniętego zderzaka,bo wtedy auto jeśli wziąć pod uwagę zderzenia się z policją w sam środek to auto często potrafi zawisnąć na dachu policyjnego wozu itp.

Edytowane przez Tigerxy
Opublikowano

@UP takie rzeczy jak obniżenie poziomu czy nawet karoseria to oczywiste że pomaga (zwłaszcza obniżenie) ponieważ wtedy samochód jest niżej osadzony i jest bardziej opływowy, ale my tu mówimy o felgach i pod tym względem nie sądzę my miały one znaczenie w prowadzeniu samochodu ponieważ jest to część czysto wizualna.

thumb1gh.jpg

Kliknij

Lubie to

Opublikowano

@UP takie rzeczy jak obniżenie poziomu czy nawet karoseria to oczywiste że pomaga (zwłaszcza obniżenie) ponieważ wtedy samochód jest niżej osadzony i jest bardziej opływowy, ale my tu mówimy o felgach i pod tym względem nie sądzę my miały one znaczenie w prowadzeniu samochodu ponieważ jest to część czysto wizualna.

No w sumie to tak,ale przecież felgi jak i np.obniżenie poziomu czy karoseria to też niby tylko część czysto wizualna w końcu te rzeczy wymienione są w tym samym dziale do zakupienia.

Dzisiaj po przeczytaniu tego tematu zakupiłem felgi 17" dla Bmw m3 i rzeczywiście jakby lepiej się jeździło testowałem przy końcu trasy eagle drive tam gdzie przy wyższej prędkości nieźle można stracić panowanie nad wozem i przy porównaniu jak miałem kiedyś felgi 21" to dziś po zakupie 17" felg jest o wiele lepiej,albo tylko już mi się zdaje i to jest tylko placebo,albo może i to prawda.

Opublikowano

Ja też już teraz się gubię, dopóki ktoś tego nie udowodni filmikiem lub innym sposobem tego się nie dowiemy czy to prawda czy nie.

thumb1gh.jpg

Kliknij

Lubie to

Opublikowano

zgodzę się z obniżaniem poziomu ponieważ koła są innaczej osadzone co wpływa na właściwości jezdne ale felgi? może po powiększeniu są bardziej płaskie opony

widać to tu

cayenne-po-szwajcarsku-%25E2%2580%2593-sportec-cayenne-turbo-sp-580-2011&docid=GyN4Tu2618xYGM&w=1600&h=1200&ei=t4GUTtD7BYyN4gTTkKj9Bw&zoom=1&iact=hc&vpx=213&vpy=276&dur=2586&hovh=194&hovw=259&tx=159&ty=82&page=2&tbnh=165&tbnw=245&start=20&ndsp=8&ved=1t:429,r:0,s:20

w porównaniu do

26001-jakie_felgi.html&docid=e4-sBakiSpk1MM&w=1024&h=768&ei=t4GUTtD7BYyN4gTTkKj9Bw&zoom=1&iact=hc&vpx=224&vpy=146&dur=667&hovh=194&hovw=259&tx=142&ty=97&page=6&tbnh=165&tbnw=258&start=54&ndsp=8&ved=1t:429,r:0,s:54[/img]

nowe acc strielock275!!!

Opublikowano

w bmw m3 bardzo odczulem zmiane felg .... wiec nie mowcie ze to nie ma zadnego wplywu.. sam tak na poczatku myslalem ale jak jezdzilem bmw m3 na najwiekszych felgach zmienilem na 17 i o niebo lepsza przyczepnosc ;p

Opublikowano

Skoro mówisz że jednak zmienia prowadzenie zmiana wielkości felg to sam w niektórych moich autkach zmienię ;).

thumb1gh.jpg

Kliknij

Lubie to