Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Amatorski Rap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam bardzo serdecznie ;]

Ostatnio zacząłem sobie tak amatorsko spiewać i nagrywać coś w stylu amatorskiego rapu.

Mam mikrofon za 20 zł i wiadomo jaka jest jakość. Nagrywam to tak, że odpalam Free Sound Recorder (w tym samym momencie słucham beat'u w słuchawkach i śpiewam), potem odpalam nutkę (beat) na jednym deku na Virtual Dj, a mój głos "spiew" ;p odpalam na drugim deku i to łącze w całość. Jednak jest wiele z tym problemów, bo często moje słowa rozmijają się z beatem, a synchronizacji też nie moge dać, bo np. moje nagrane wersy mają tempo np. 88.90 (śpiewam równo pod beat), a beat ma np. 89.07 w oryginale i wychodzi lipa. Kolejnym problemem jest jakość nagranego głosu z mikrofonu, słychać szumy szelesty.

I stąd moja prośba o pomoc ;] (będą +/- jak kto woli)

Potrzebuje program lub kilka programów które:

- pozwolą mi polepszyć jakość nagrania z mikrofonu ( na jakość podobną do studyjnej)

- połączą wszystko równiutko w jedną całość

- pozwolą mi dodać różne efekty np. echo, chorus, tk-filter itd.

- usuną zakłócenia, szmery

- pozostawią czysty i miły dla ucha dźwięk

Odrazu przypominam, że beat, który odtwarzam nie jest nagrywany w stylu "mikrofon-głośniki" tylko pobrany z YouTuba

Liczę na pomoc

Edytowane przez ...V.I.P...
Opublikowano

@UP wiesz co, może ja już kurwa jestem nie z tej epoki, nie wiem. Ale to, że wchodze na to forum nie znaczy, że mam 16 lat. Źle postąpiłeś, spójrz na to tak ja zadałem tylko pytanie, a Ty w tym momencie się ośmieszyłeś komentarzem na poziomie ośmiolatka. Twój post był zbędny, bo nie pytałem o komentarz na temat mojej osoby, a tak nawiasem to gówno o mnie wiesz synu, także zajmij się szkołą.

a co do tematu to liczę na dalsze podpowiedzi ;]

Opublikowano

Zdecyduj się, albo rapujesz albo śpiewasz ...

na początek kup mikrofon za 450zł+ to będziesz miał jakość studyjną, bez żadnych szumów ani niczego, możliwe że się ludziom spodoba i będziesz na poziomie zawodowych raperów =D Tym czymś za 20 zł nic nie nagrasz ;s

Życzę powodzenia.

Opublikowano (edytowane)

No tak pisząc śpiew chodziło mi o Rap ;]

No myślałem już nad mikrofonem, bo kiedyś jak śpiewałem w zespole Rockowym to nagrywaliśmy w studiu. Ale to stara historia i wkońcu postanowiłem zająć się Rapem ;]

Opublikowano

Zdecyduj się, albo rapujesz albo śpiewasz ...

na początek kup mikrofon za 450zł+ to będziesz miał jakość studyjną, bez żadnych szumów ani niczego, możliwe że się ludziom spodoba i będziesz na poziomie zawodowych raperów =D Tym czymś za 20 zł nic nie nagrasz ;s

Życzę powodzenia.

widać jak się znasz -.-

To jest ukryta treść, proszę

poprawisz se jakość tym programem :]

Opublikowano (edytowane)

Dobra, dzięki za pomoc macie po +

I zdecydowałem się ;]

Mam odłożone troche pienążków i kupie ten mikrofon, tylko nie wiem jaki ;p

I stąd moja kolejna prośba o pomoc (nie chce zakładać kolejnego tematu)

Jaki kupić mikrofon, za ile, jakie możliwości daje ten mikrofon?

Liczę na konkretne odpowiedzi i konkretne mikrofony, bo czasem taki za 400 zł jest lepszy od jakiegoś za 800 zł ( tak słyszałem)

Dysponuje sumą do 500 zł

I jeszcze coś, potrzebny mi taki mikrofon, który mogę bezpośrednio wpiąć do komputera (USB).

Proszę o pomoc, będą +

Opublikowano (edytowane)

Dobra, dzięki za pomoc macie po +

I zdecydowałem się ;]

Mam odłożone troche pienążków i kupie ten mikrofon, tylko nie wiem jaki ;p

I stąd moja kolejna prośba o pomoc (nie chce zakładać kolejnego tematu)

Jaki kupić mikrofon, za ile, jakie możliwości daje ten mikrofon?

Liczę na konkretne odpowiedzi i konkretne mikrofony, bo czasem taki za 400 zł jest lepszy od jakiegoś za 800 zł ( tak słyszałem)

Dysponuje sumą do 500 zł

I jeszcze coś, potrzebny mi taki mikrofon, który mogę bezpośrednio wpiąć do komputera (USB).

Proszę o pomoc, będą +

No to nie ma problemu:

Samson G-Track

=D

Używa go JJayJoker, oglądam jego filmiki to wiem że jakość jest boska. Oczywiście jest na USB.

http://allegro.pl/samson-g-track-mikrofon-studio-usb-do-kompa-g-i1852996290.html

chociaż może są lepsze, ja się nie znam.

Edytowane przez BrakNickó
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Siemanko. Wyszło w końcu tak, że nie kupiłem tego mikrofonu z braku funduszy ale nagrałem nutke o ACTA na zwykłym mikrofonie:

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie ;]

Ostatnio zacząłem sobie tak amatorsko spiewać i nagrywać coś w stylu amatorskiego rapu.

Mam mikrofon za 20 zł i wiadomo jaka jest jakość. Nagrywam to tak, że odpalam Free Sound Recorder (w tym samym momencie słucham beat'u w słuchawkach i śpiewam), potem odpalam nutkę (beat) na jednym deku na Virtual Dj, a mój głos "spiew" ;p odpalam na drugim deku i to łącze w całość. Jednak jest wiele z tym problemów, bo często moje słowa rozmijają się z beatem, a synchronizacji też nie moge dać, bo np. moje nagrane wersy mają tempo np. 88.90 (śpiewam równo pod beat), a beat ma np. 89.07 w oryginale i wychodzi lipa. Kolejnym problemem jest jakość nagranego głosu z mikrofonu, słychać szumy szelesty.

I stąd moja prośba o pomoc ;] (będą +/- jak kto woli)

Potrzebuje program lub kilka programów które:

- pozwolą mi polepszyć jakość nagrania z mikrofonu ( na jakość podobną do studyjnej)

- połączą wszystko równiutko w jedną całość

- pozwolą mi dodać różne efekty np. echo, chorus, tk-filter itd.

- usuną zakłócenia, szmery

- pozostawią czysty i miły dla ucha dźwięk

Odrazu przypominam, że beat, który odtwarzam nie jest nagrywany w stylu "mikrofon-głośniki" tylko pobrany z YouTuba

Liczę na pomoc

Jak lubisz perkusję to lepiej zajmij się lepszą muzyką, wejdź do kapeli i odpuść sobie prostacki rap.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jak lubisz perkusję to lepiej zajmij się lepszą muzyką, wejdź do kapeli i odpuść sobie prostacki rap.

Haha, wiedziałem, że znajdzie się ktoś w miare inteligentny żeby odpowiedzieć na to pytanie, bo gdybyś czytał uważnie posty wiedział byś po co zrobiłem Refresh tematu po ponad trzech miesiącach.

Dziękuje za uwage

Opublikowano

Siemanko. Wyszło w końcu tak, że nie kupiłem tego mikrofonu z braku funduszy ale nagrałem nutke o ACTA na zwykłym mikrofonie:

Nawet nie głupio, jestem pozytywnie zaskoczony :]

Opublikowano

Program audacity w 100% wystarczy lub CoolEdit pro 2.1, ten jest sto razy niby lepszy, ale jakoś mam problem z nim nie wiem czemu.

951841430649214321545.png

Day after day.