Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[No-Premium]Królestwo Chartum -Reaktywacja![Walka Gildii][RP/Surwiwal][20-slotów]

Gość michji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

INFORMACJE O SERWERZE

Typ Serwera: SURVIVAL

Nazwa serwera: Chartum

Nether: Włączony

Surwiwal/RPG: Włączony

Whitelist: Włączona, by uniknąć grieferów

PREMIUM: Premium i Non Premium

Zwierzęta: Włączone

Potwory: Włączone

PVP: Jest, rozgrywka jest realistyczna, a obozy bandytów utrudnią Ci życie.

Serwer Otwarty: 24/7

Ilosc Slotów: 20

Client: 1.8 1,9 wkrótce!

IP serwera: s15.csrv.pl:13293

IP serwera teamspeak: ts.extremecraft.pl

Nasze Forum: nazwa serwera.myforum.pl

Czym wyróżnia się nasz serwer?

Nacje - W Królestwie istnieje pięć głównych nacji, czyli miasta i tereny, w których żyją poddani:

Halenshire - Nacja na wzór średniowiecznego miasta. Potężna forteca otoczona jest szeroką i głęboką fosą. Do miasta można wejść jedynie poprzez niewielki most zwodzony. Miasto Halenshire nie jest łatwe do podbicia, łucznicy, wieże obserwacyjne i fosa sprawiają, że długo pozostanie na mapach Królestwa.

Nile - Pośród pustynnych wydm można spostrzec wielkie mury z piaskowca. Tak, to miasto Nile. Teren jest idealny do hodowli kaktusów, mogących służyć jako pułapka. Oryginalnie skonstruowane wieże utrudniają atak z góry i nie są łatwe do zdobycia. Zapadający się piasek obok tego ogromnego miasta utrudnia jego zdobycie.

Vrist - Mimo, iż jest najmniejsze, miasto Vrist jest oryginalnie skonstruowane, i, co tu dużo mówić, piękne. Mury wykonane są ze śniegu, a wieże zamknięte na perfekcyjnie wykonane stalowe zamki są nie do zdobycia. Śnieżne barykady utrudniają wszystkim wrogom Vristu dojście do murów. W okolicach Vristu można szybko się poruszać, za pomocą kolei.

Ravenshire - Idealna siedziba dla myśliwych i łowców. Twierdza ukryta pośród gęstych lasów nie jest łatwa do znalezienia. To miasto może się twardo bronić przed intruzami, czekając pod drzewem z mieczem w dłoni. Ravenshire wykonane jest z drewnianej palisady. Potężne korony drzew utrudniają potencjalnym intruzom strzały z łuku przez mury Ravenshire. Domy są tu wykonywane głównie na drzewach.

Urbem Doreum - Urbem Doreum wykonane jest na wzór Aten. Okrągły mur wykonany będzie z kamiennych bloków ceglanych. Urbem Doreum to miasto pełne wiary, na każdym kroku znajdziemy świątynie. Budowle są tu wykonywane z kamiennych bloków ceglanych i półpłytek, z cegieł oraz piaskowca. Jest to najpiękniejsze miasto i najbardziej ozdobne.

System transportu - Niewiele serwerów nie pozwala graczom korzystać z komend jak /spawn czy /home. Transport na naszym serwerze jest tylko i wyłącznie pieszy, tylko w niektórych miejscach inżynierzy z Vristu( O co chodzi? O tym za chwilę) skonstruowali wąskotorową kolej.

System PvP - Tu każdy może zabić każdego. Bez przynajmniej jednego towarzysza podróży możesz zostać łatwo zabity przez bandytów lub innego obywatela Królestwa. Pamiętaj- każdy jest niewinny, póki jego wina nie zostanie udowodniona!

System wykupywania ziemi - Aspekt wykupywania ziemi sprawia, że gra jest trudniejsza, ale i ciekawsza. Nasz system opiera się na wykupywaniu obszarów wielkości 2x2(wysokość nieograniczona). Każdy z nich kosztował by 5 denarów(waluta na serwerze). Dodatkowo, co trzy dni gracz płaciłby podatek. Jego suma zależy od wielkości wykupionej ziemi. Podatek byłby 2 razy mniejszy niż suma, za którą kupiono ziemię. Przykład - Ziemia wykupiona za 50 denarów miałaby podatek 25 denarów(dwa razy mniejsza ilość). Aby coś zbudować, musisz najpierw wykupić ziemię!

Religia - Religia była by bardzo ciekawym aspektem rozgrywki. Istniały by 3 takie religie. Każda zbierała by punkty wiary. W różnych miejscach istniały by świątynie. Co jakiś czas odbywała się by tam msza. Za każdego członka przebywającego na mszy dana religia dostawała by 1 punkt wiary. Za punkty wiary można poprosić Króla o specjalne efekty, jak wywołanie deszczu, śniegu itp. Każda z tych czynności kosztowała by odpowiednią ilość wiary.

Wioski i obozy bandytów- Posiadając minimalnie 3 graczy, można założyć w Królestwie obóz bandytów. Bandyci nie mają prawa mieszkać w żadnej głównej siedzibie nacji. Zamiast tego, żyją w specjalnych obozach i napadają na poddanych. Będąc bandytą, można zabierać ekwipunek zabitego. Oczywiście życie bandyty jest ciężkie, gdyż ciągle jest on poszukiwany przez strażników. Posiadając minimalnie 5 graczy, można założyć wioskę. Wioska jako jedyna może być otoczona murem(ale tylko drewnianym-palisadą), obozy bandytów muszą być na otwartym terenie. Obozy mogą mieć teren o maksymalnej wielkości 15x15(wysokość bez ograniczeń). Wioski mogą mieć teren maksymalnie 25x25(wysokość bez ograniczeń). Zarówno obozy, jak i wioski, mogą wykupić większy teren na zasadzie kupna ziemi.

Profesje - Profesje są zdecydowanie najciekawszym aspektem w Królestwie. Istnieje 7 profesji: Górnik, Leśniczy, Farmer, Budowniczy, Strażnik, Marynarz, Rzemieślnik. Każdy gracz przed rozpoczęciem gry wybiera 1 profesję. I na przykład Leśniczy jako jedyny może korzystać z siekier i sadzić sadzonki, a także korzystać z nożyc i oswajać wilki. Tylko Strażnik może korzystać z mieczy lepszych niż kamienne i zbroi lepszej niż skórzana. Rozumiecie o co chodzi? Profesje wprowadzają wiele ograniczeń, ale w zamian gracze będą ze sobą współpracować.

ADMINISTRACJA

Właściciele

Michji -H@

WodzuPL - Mechanika serwera, wojny, eventy

Artistofphat - Technik

NeK6683 - Technik

...

Wszelkie podania na WL należy składać na Nasze Forum: nazwa serwera.myforum.pl, lub w tym temacie wg. tego wzoru:

[color=green]Nick w grze: [/color]  tutaj coś piszesz
[color=green]Ile masz lat?: [/color] tutaj coś piszesz
[color=green]Staż gry: [/color] tutaj coś piszesz
[color=green]Historia Twojej postaci: [/color]  Tutaj coś piszesz
[color=green]Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: [/color] tutaj coś piszesz
[color=green]Zareklamujesz nasz serwer?: [/color]  tutaj coś piszesz 

Każde podanie musi być napisane ZGODNIE ZE WZOREM! Ważne jest też, żeby odpowiednio użyć powyższego kodu!

. Więcej informacji na tsie:

IP serwera teamspeak: ts.extremecraft.pl

Pamiętaj. Administratorzy to też ludzie i działają na nich emocje, zarówno te negatywne jak i pozytywne. Staraj się postawić na ich miejscu i zrozumieć jaką presję wywieracie.

Trwa zasada: Uprzejmy Ty, uprzejmi my :)

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nick w grze: sender

Ile masz lat?: 16

Staż gry: rok

Historia Twojej postaci: Dawno temu istniał ród Whu-shi . Był on znany ze swoich niesamowitych budowli . Ostatni z tego rodu został Sender , wszyscy uważali go za "prostaka" aż do wybudowania jednej z historycznych budowli świata : Wieży Eiffla.

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: tak

Zareklamujesz nasz serwer?: Zobaczę. (Bierzmowanie i test 3 klasisty)

PS. mam bardziej rozwinąć Historię postaci ?

mca.png
Opublikowano

Nick w grze: -SzynuszPL(PREMIUM)

Ile masz lat?: -17

Staż gry: -2.5roku

Historia Twojej postaci: -NIe ma hostorii bo nick wpadl mi w głowę przypadkowo

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: -TAK

Zareklamujesz nasz serwer?: -jak bedzie trzeba tp TAK

Opublikowano

Nick w grze: Jadek

Staż gry: 5 miesiecy ;d

Historia Twojej postaci: wielki ród królów śnieżnych krain :shiajan: ma ostatniego podopiecznego "Jadka" reszta zotała wybita w attaku nieznanych przeciwników Jadek podróżuje po świecie i próbuje znaleźć grabieżców, nic o nich nie wie tylko to ze przeciwnicy pozostawili po sobie wiekli znak była to wielka czaska (jakby smoka) przebita ogromnym mieczem przez nozdrza. ;D

Zareklamujesz nasz serwer?: jak bedzie taka potrzeba oczywiscie

Nick w grze: The0Ninja

Ile masz lat?: 13

Staż gry: tez coś koło 5 miesiecy

Historia Twojej postaci: "The0Ninja" jest to ostatni Ninja z kraju zachodzacego słonca mroczny i tajemniczy z nikim nie rozmawia poprostu podrózuje po świecie i zabija wszystkich których napotka.

Zareklamujesz nasz serwer?: jasne

Nick w grze: MrDzuDzej

Ile masz lat?: 12

Staż gry: 4 miesiace

Historia Twojej postaci: brak (narazie brak czasu najwyrzej uzupełnie)

Zareklamujesz nasz serwer?: tak

btw: The0Ninja to mój kolega nie ma konta na forum dlatego napisał w moim poscie a MrDzuDzej to mój brat i też nie ma konta na forum ^^

Opublikowano

Nick w grze: mixer

Ile masz lat?: 22

Staż gry: ponad rok

Historia Twojej postaci: historia mojej postaci, byłem na wielu serwerach, jestem bez problemowy a i dobrą radą zawsze służe. powazny czlowiek na powaznym miejscu :D:D

Zareklamujesz nasz serwer?: jasne

Opublikowano

Nick w grze:AngloV

Ile masz lat:15

Staż gry:4lata i 2miesiące

Historia Twojej Postaci: Byłem małym chłopcem i grałem z fajnymi koleśiami.

Oni uwarzali mnie za bezzsensowego prostaka.

Aż w koncu pokazałem swoje umiejętności i zbudowałem Im:port dla statków z wierzami, wierze na 60klocków w gure,i most zwodzony po kturym mogli przejść tylko najlepsi> :D

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?:TAK

Zareklamujesz nasz server: OCZYWIŚCIE

Opublikowano

Nick w grze:AngloV

Ile masz lat:15

Staż gry:4lata i 2miesiące

Historia Twojej Postaci: Byłem małym chłopcem i grałem z fajnymi koleśiami.

Oni uwarzali mnie za bezzsensowego prostaka.

Aż w koncu pokazałem swoje umiejętności i zbudowałem Im:port dla statków z wierzami, wierze na 60klocków w gure,i most zwodzony po kturym mogli przejść tylko najlepsi> :D

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?:TAK

Zareklamujesz nasz server: OCZYWIŚCIE

japiernicze chłopie jak nie potrafisz pisać po Polsku to poprawiaj prawym przyciskiem myszy proszę cie edytuj to ! btw: minecraft nie ma 4 lat :O(chyba ze alfa)

Opublikowano

Nick w grze: kopniak12

Ile masz lat?: 21

Staż gry: 3 lata

Historia Twojej postaci: Przezwisko nadane przez kolegów z pracy.

Zareklamujesz nasz serwer?: Zobaczy się

Q3JhdXNlcjY2Nl9fX2V1bmVfX181NTBfX19OVUxMX19fM19fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fOF9fX25vbmVfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Nick w grze: JestemJakub

Staż gry: 5 miechów

Historia Twojej postaci: Ksywa została założona przez brata mam już oryginała, bardzo lubię grać w Minecraft'a.

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: Oczywiście.

Zareklamujesz nasz serwer?: Tak.

Opublikowano

Nick w grze: Arkan

Staż gry: 13 miesiecy

Historia Twojej postaci: hmm nick powstal od nazwy jednego z miast ktore zbudowalem na jednym serveze ;))

Zareklamujesz nasz serwer?: tak

Opublikowano

Nick w grze: Antyk002

Staż gry: 7/8 miechów

Historia Twojej postaci: A tak jakoś wyszło xD

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: Tak troche tego było

Zareklamujesz nasz serwer?: Oczewisicie

Opublikowano

Nick w grze: Artur17711

Ile masz lat?: 14

Staż gry: 1 rok

Historia Twojej postaci: nie ma historii mojego nicku

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: Pewnie

Zareklamujesz nasz serwer?: tak powiem wszystkim moim kolegom

Opublikowano

Nick w grze: Shakall

Historia Twojej postaci: brak historii(mogę uzupełnić jak będzie potrzebna)

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: Tak

Zareklamujesz nasz serwer?: Tak (np. youtube)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nick w grze: DzidekZ

Historia Twojej postaci: jam jest MONGOŁ który rozpierdyka wszystko na swojej drodze.

Zareklamujesz nasz serwer?: postaram się.

Opublikowano

Nick w grze: EaGe18

Historia Twojej postaci: Nie mam historii swojej postaci.

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: Oczywiście że tak

Zareklamujesz nasz serwer?: Tak

Nick w grze: Saki

Ile masz lat?: 10

Staż gry: 6 miesięcy

Historia Twojej postaci: Nie mam historii.

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: Pewnie.

Zareklamujesz nasz serwer?: Jasne.

Nowicjusz
Opublikowano

Nick w grze: pGn

Ile masz lat?: 15

Staż gry: od wersji 1.5

Historia Twojej postaci: Nick pochodzi od mojego dawnego nicku pragnienie czyli to taki skrót jakby pGn[N]n~ ale wole krócej i tak powstało pGn

Zareklamujesz nasz serwer?: Najpierw muszę zagrać, żeby ocenić serwer czy się opłaca. ^^

gaarapza.jpg
Opublikowano

Nick w grze: SzalonyHollow

Staż gry: ok 5-7 miesięcy

Historia Twojej postaci:lubie bleacha więc dałem sobie taki pseudonim na steamie i mi się spodobał

Zareklamujesz nasz serwer?: niewiem ja raczej niemam komu bo kumple gry tej nienawidzą

ps. do head admina mam pytanie dałoby rade dodać plugin na magie? bo serw zdaje mi się że moje klimaty a magia to moja literacka miłość

Jam jest Inkwizytor SzalonyHollow na stos rzucony przez Boga, przez ludzkość Śmiercią nazwany Eonem będący!
Kogo dziś palimy?

Opublikowano

Nick w grze: Maniak987i1

Staż gry: 4 miechy

Historia Twojej postaci: - Tańcze Melb Shuffle , Jump i DNB (dwa ostatnie sie ucze :P)

Zareklamujesz nasz serwer?: jak mi sie spodoba to odrazy kolegow zwolam xD

Opublikowano

Nick w grze: Dann

Staż gry: 2-3 miechy

Historia Twojej postaci: Pewnego dnia gdy bylem chory nudzilem sie i szukalem filmow jakie moge ogladnac no i znalazlem holigans .Wiec na koniec filmu byli aktorzy i ogladnelem to tez i byl koles z imieniem Dany a wiec chcialem miec inny i tak powstal Dann :)

Zareklamujesz nasz serwer?: Jak sie spodoba z mila checia :)

Opublikowano

Nick w grze: AmazonekHill

Ile masz lat?: 14lat

Staż gry: Gram od wersji 1. 2

Historia Twojej postaci: Amazonek, bo... kocham busz... ale nie lubię leśniczych

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: Y... Tak :D

Zareklamujesz nasz serwer?: No masz jak w banku!

Opublikowano

Nick w grze: frantz

Staż gry: tutaj coś piszesz

Historia Twojej postaci: ksywa?

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: ofc, acc

Zareklamujesz nasz serwer?: Tak.

sorry4ownet.png
Opublikowano

Nick : Dozzler

Mam 12lat.

Gram jakieś 4miesiące.

Dawno temu,gdy miałem parę miesięcy,napadli na moje miasto. Uciekłem z matką,a ojciec zginął w walce. Gdy już miałem 6lat już zaczynałem uczyć się walczyć.

Teraz jestem wojownikiem,który podróżuję po różnych miastach.

Tak zgadzam się z postawieniami regulaminu.

Tak,mogę zareklamować server.

Opublikowano

Nick w grze: Tanarek

Staż gry: 6 miesięcy (ale Minecraft'a ogarniam w 100%)

Historia Twojej postaci: Hmm... Póki co nie mam na to weny, aczkolwiek jeżeli będę musiał, coś wymyślę ^.^

Zgadzasz się z postanowieniami regulaminu?: Oczywiście.

Zareklamujesz nasz serwer?: Z miłą chęcią.

Musiałem zmienić kolor ^^ przepraszam Was... musiałem.

sygnarvf.png

Sygnatura by Tanarek

Opublikowano

Nick w grze: odmie

Staż gry: 3 miesiące

Historia Twojej postaci: nie wiem, ale jeśli potrzeba to wymyślę

Zareklamujesz nasz serwer?: zobaczę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...