Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Microsoft Visual C++ Runtime Library

Sekhmet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Po zainstalowaniu pakietu Microsoft Office XP lub jednego z programów pakietu Office XP może pojawić się jeden z następujących komunikatów o błędzie:

Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error! Program:.. C:\PROGRAM FILES\COMMON FILES\SYSTEM\MOSEARCH\BIN\MOSDMN.EXE abnormal program termination

lub

Microsoft Visual C++ Runtime Library Runtime Error! Program:.. C:\PROGRAM FILES\COMMON FILES\SYSTEM\MOSEARCH\BIN\MOSEARCH.EXE abnormal program termination

Powrót na górę

Przyczyna

Takie zachowanie pojawia się wtedy, gdy istnieje konflikt programu z plikami Mosdmn.exe i Mosearch.exe.

Pliki Mosdmn.exe i Mosearch.exe są częścią funkcji „Obsługa wyszukiwania szybkiego” w pakiecie Office XP. Jest to funkcja podobna do programu Find Fast w pakiecie Microsoft Office 2000. Funkcja wyszukiwania szybkiego korzysta z usługi indeksowania pakietu Office XP przy tworzeniu wykazu plików pakietu Office na dysku twardym komputera.

Metoda 1: Czysty rozruch tylko z programem MoSearch

Uruchamiane z menu Autostart programy Mosearch.exe (Microsoft Office Search Service) i Mosdmn.exe (Microsoft Office 10 Search Filter Daemon) mogą powodować konflikty z innym programem lub programami działającymi w tle. Można spróbować czystego rozruchu komputera z pozostawionym w menu Autostart tylko programem MoSearch, aby stwierdzić, czy ten właśnie program jest źródłem konfliktu. Aby to zrobić wykonaj następujące kroki:

Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

W polu Otwórz wpisz polecenie msconfig.exe, a następnie kliknij przycisk OK.

Na karcie Ogólne kliknij opcję Uruchomienie selektywne.

Na karcie Autostart wyczyść wszystkie pola wyboru oprócz odpowiadającego programowi MoSearch.

UWAGA: W systemie Microsoft Windows Millennium Edition (Me) pozostaw również zaznaczenie w polu wyboru programu *StateMgr.

Kliknij przycisk OK, a następnie kliknij przycisk Tak po pojawieniu się monitu o ponowne uruchomienie komputera.

Jeśli po dokonaniu tych zmian komunikat o błędzie nadal się pojawia, to powtórz powyższe kroki, przy czym w kroku 3 wyczyść również pola wyboru Przetwarzaj plik System.ini i Przetwarzaj plik Win.ini.

Jeśli po wykonaniu tych czynności błąd przestanie się pojawiać, to znaczy, że program MoSearch powoduje konflikt z innym programem lub programami działającymi w tle. Wykonaj następujące kroki, aby zidentyfikować ten program lub programy:

Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.

W polu Otwórz wpisz polecenie msconfig.exe, a następnie kliknij przycisk OK.

Na karcie Autostart zaznacz jedno z pól wyboru.

Kliknij przycisk OK, a następnie kliknij przycisk Tak po pojawieniu się monitu o ponowne uruchomienie komputera.

Jeśli po wykonaniu tych czynności komunikat o błędzie zacznie się pojawiać, to znaczy, że ostatni element startowy dodany do menu Autostart jest programem wchodzącym w konflikt. Jeśli komunikat o błędzie nie pojawia się, to powtarzaj powyższe kroki aż do zaznaczenia wszystkich pól wyboru odpowiadających elementom menu Autostart.

Jeśli wszystkie pola wyboru elementów startowych menu Autostart są zaznaczone, a komunikat o błędzie się nie pojawia, to uruchom ponownie program Msconfig i zaznacz pola wyboru Przetwarzaj plik System.ini i Przetwarzaj plik Win.ini.

Jeśli opisane kroki nie zapewniły rozwiązania problemu, spróbuj użyć następującej metody.

Powrót na górę

Metoda 2: Dezinstalacja funkcji „Obsługa wyszukiwania szybkiego”

Aby odinstalować funkcję „Obsługa wyszukiwania szybkiego” dla wszystkich składników pakietu Office XP zainstalowanych na komputerze, wykonaj następujące kroki:

Zamknij wszystkie programy pakietu Office.

Kliknij przycisk Start, wskaż polecenie Ustawienia, a następnie kliknij polecenie Panel sterowania.

Kliknij dwukrotnie ikonę Dodaj/Usuń programy.UWAGA: Ponieważ istnieje kilka wersji systemu Microsoft Windows, poniższe kroki mogą wyglądać inaczej na różnych komputerach. W razie wątpliwości należy odwołać się do dokumentacji posiadanego produktu.

Na karcie Instalowanie/Odinstalowywanie kliknij pozycję Microsoft produkt Office XP, gdzie produkt Office XP jest nazwą używanego produktu pakietu Office. Jeśli używasz autonomicznej wersji jednego z programów pakietu Office, zaznacz ten program na liście.

Kliknij przycisk Dodaj/Usuń.

W oknie dialogowym Opcje trybu obsługi zaznacz opcję Dodaj lub usuń funkcje, a następnie kliknij przycisk Dalej.

Kliknij znak (+) obok pozycji Narzędzia Office, rozwiń menu dla pozycji Obsługa wyszukiwania szybkiego i kliknij polecenie Niedostępne.

Kliknij przycisk Aktualizuj.

Powtarzaj kroki od 2 do 8 dla innych składników pakietu Office XP zainstalowanych na komputerze.

Uruchom ponownie komputer.

UWAGA: Po wykonaniu tej procedury spróbuj wyszukać pliki Mosearch.exe i Mosdmn.exe. Nie powinny one zostać znalezione. Jeśli je znajdziesz, możesz je bezpiecznie usunąć.

Znalazłem coś takiego. Spróbuj się dostosować. I napisz czy pomogło. Zgaduję że masz win xp?

Edytowane przez Grasu

32354141673387527780.png

Opublikowano

Wyłącz antyvirusa. Pobierz Visual c++ 2008 lub 2010 i naciśnij Check Files.

Mam Visual C++ 2008,

gdzie wcisnąć to Check files?

Znalazłem coś takiego. Spróbuj się dostosować. I napisz czy pomogło. Zgaduję że masz win xp?

To dotyczy Office'a. Tak XP.

Opublikowano

Najlepiej jak byś ściągnął Microsoft Visual C++ Express. Myślę, że byś nie miał problemów, ale jak nie chcesz to zastosuj sie do powyższych rad. : )

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

Wszystkie pomyśły g*wno dają. Trzeba przeinstalować WR.

Mialem ten sam problem w Koreanie(masz mój temat http://www.mpcforum.pl/topic/448919-problem-microsoft-visual-c-runtime-library/)

Instalowalem Frame'a 4.0

Aktualizowałem wszystko

Robilem wszystkie sposoby powyżej i pomógł tylko reinstall(tzn ten błąd zniknał)

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

Wszystkie pomyśły g*wno dają. Trzeba przeinstalować WR.

Mialem ten sam problem w Koreanie(masz mój temat http://www.mpcforum.pl/topic/448919-problem-microsoft-visual-c-runtime-library/)

Instalowalem Frame'a 4.0

Aktualizowałem wszystko

Robilem wszystkie sposoby powyżej i pomógł tylko reinstall(tzn ten błąd zniknał)

Dzięki działa,

łapcie +

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...