Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Niszczyciele Czołgów.

JugensiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.W tym tucie opisz w czym niszczyciel jest dobry a w czym zły,jak nim trzeba walczyć i gdzie się chować.

Niszczyciele jak już zapewne wiecie podobne są do Artyleri.Maja słaby pancerz ale mocne DMG(obrażenia).Ja osobiście jak już kupuje jakiegoś niszczyciela zawsze biore od niemców bo jakoś lepiej mi sie nimi gra.W tych czołgach minusem jest to że działo mu sie nie obraca i trzeba obracać się całym czołgiem.Niszczyciele są dobrymi czołgami.Najlepiej jest nim gdzieś stanąć i czekać na ofiarę.Tak jak już mówiłem nie obraca się u nich działo więc trzeba iść w takie miejsce gdzie jest tylko jedna droga ty i przeciwnik wtedy możemy to wygrać.Nigdy nie daj zajść się z dwóch stron bo wtedy juz po tobie nawet jeżeli są to lekkie czołgi.Najgorsze co może się przytrafić to to jak ktoś cię zablokuje od boku polega to na tej zasadzie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------- - to ty

-------------- - a to jakiś czołg.

I wtedy gdy on cie zablokuje od boku nie będziesz mógł go walnąć bo on będzie mial wycelowane lufą na ciebie a ty nie możesz nic zrobic nawet skręcic.Wiec nigdy nie daj aby cie tak zablokowali od boku.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gdy jakiś czołg jedzie do ciebie zygzakiem nigdy nie obracaj sie tylko poczekaj az wjedzie ci na celownik i wtedy wal bo jak bedziesz ruszał się czołgiem nie zdązysz go uderzyć więc zawsze miej celownik w jednym miejscu i czekaj aż ci się wystawi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeżeli wiesz,że przegracie bitwę to podjedz do bazy ustaw się w krzakach i czekaj az będzie opanowana wtedy oddaj strzał,jeżeli nikt do ciebie nie strzela znowu strzel i zmień miejsce.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeżeli uwas w drużynie jest przynajmiej 5 niszczycieli i widzisz,że ktoś ustawił się koło bazy wtedy jedz za jakimś cięższym czołgiem i wal.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zawsze możesz się schowac za wrakiem,górką wtedy widać ci tylko lufe i wtedy trudno cię trafić a ty masz otwarte pole do walki.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To już na tyle niedługo będzie o artyleri,czołgach lekkich i ciężkich.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Dziwne, chyba mam deja vu, bo to co napisałeś to to samo co jest ty:

http://www.mpcforum.pl/topic/435647-tutsztuka-przetrwania/

Teraz błędy:

1."Maja słaby pancerz ale mocne DMG(obrażenia)."

Co to za herezje mi tu rzucasz. Każda niszczarka jest strasznie twarda jak na swój tier.

2. "opanowana wtedy oddaj strzał"

Nie kiedy będzie opanowana, bo wtedy to za późno. Strzelaj tak gdzieś przy 80%

3.

"-------------- - to ty

-------------- - a to jakiś czołg."

No ten schemat to mnie już dobił. Weź postaraj się i narysuj jakieś kwadraty w paincie.

Specjalnie dla ciebie poprawione.

Czołg:

---------

|IIIII---------

----------

Niszczarka

----------

|IIIIIIIII|----

----------

4."To już na tyle niedługo będzie o artyleri,czołgach lekkich i ciężkich. "

Jeśli każdy poradnik ma tak wyglądać to już się boje ;)

Polecam poprawić błędy ortograficzne i estetykę.

A i nie róbcie na przyszłość poradników na siłę :/

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Dobra, błędów ortograficznych nie widzę, ale za to są błędy:

interpunkcyjne, stylistyczne i ogólnie praca gryzie po oczach ;)

1335991896-U274919.png

Opublikowano

A ja bym się wódki napił :D

Skopiowane czy nie, może się komuś przyda. Polecam rozbudować to o kilka rad, bo mogę się jeszcze rozmyślić :D

Jeśli następne tego typu TuT-y będą bardziej rozbudowane to mi pasuje ;)

1335991896-U274919.png

Opublikowano

Nie zaczynać mi tu flamewar-u.

Stefanowi chodziło za pewne o to, że jest to podobne do mojej sztuki przetrwania.

1335991896-U274919.png

Opublikowano

po pierwsze jugens22 nie obrażaj mnie bo to dziecinne ale czegoż można się spodziewać po tym że masz 14 lat... po 2 ja nie złożyłem reporta na ciebie i nie musisz mi tego komunikować na moim profilu bo i tak wiesz że usunę komentarz i jest to również dziecinne ale po zastanowieniu wyślę na ciebie reporta i będzie to już chyba drugi? skoro ktoś jeszcze wysłał ;*

oban19.jpg

ts3.progaming.pl

Opublikowano

A miało być bez falemwaru :/ Przyznam się bez bicia, że to ja wysłałem ten raport. Jeśli nie skończy się ta wasza wojna to poleci ich więcej ;)

PS.

Koniec offtopu

1335991896-U274919.png

Opublikowano
-------------- - to ty

-------------- - a to jakiś czołg

Spoko :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mogę prosić o wytłumaczenie "diagramu"?

@down: a sorki :) więc to:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Proszę, oto wersja poprawiona ( dużo więcej estetyki, poprawa błędów ort, stylistycznych )

Witam.W tym tucie opiszę w czym niszczyciel jest dobry a w czym zły,jak nim trzeba walczyć i gdzie się chować.

Niszczyciele jak już zapewne wiecie podobne są do Artylerii.Maja słaby pancerz ale mocne DMG(obrażenia). Ja osobiście jak już kupuje jakiegoś niszczyciela zawsze biorę od Niemców bo jakoś lepiej mi się nimi gra.W tych czołgach minusem jest to że działo mu sie nie obraca i trzeba obracać się całym czołgiem.Niszczyciele są dobrymi czołgami.Najlepiej jest nim gdzieś stanąć i czekać na ofiarę.Tak jak już mówiłem nie obraca się u nich działo więc trzeba iść w takie miejsce gdzie jest tylko jedna droga ty i przeciwnik wtedy możemy to wygrać.Nigdy nie daj zajść się z dwóch stron bo wtedy już po tobie nawet jeżeli są to lekkie czołgi.Najgorsze co może się przytrafić to to jak ktoś cię zablokuje od boku polega to na tej zasadzie.

Porada 1:

________

[_______]--- - to ty

[__(_)==]=== - a to jakiś czołg.

I wtedy gdy on cie zablokuje od boku nie będziesz mógł go walnąć bo on będzie miał wycelowane lufą na ciebie a ty nie możesz nic zrobić nawet skręcić.Wiec nigdy nie daj aby cie tak zablokowali od boku.

Porada 2:

Gdy jakiś czołg jedzie do ciebie zygzakiem nigdy nie obracaj się tylko poczekaj aż wjedzie ci na celownik i wtedy wal bo jak będziesz ruszał się czołgiem nie zdążysz go uderzyć więc zawsze miej celownik w jednym miejscu i czekaj aż ci się wystawi.

Porada 3:

Jeżeli wiesz,że przegracie bitwę to podjedz do bazy ustaw się w krzakach i czekaj aż będzie opanowana wtedy oddaj strzał,jeżeli nikt do ciebie nie strzela znowu strzel i zmień miejsce.

Jeżeli u was w drużynie jest przynajmniej 5 niszczycieli i widzisz,że ktoś ustawił się koło bazy wtedy jedz za jakimś cięższym czołgiem i wal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zawsze możesz się schować za wrakiem,górką wtedy widać ci tylko lufę i wtedy trudno cię trafić, a ty masz otwarte pole do walki.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To już na tyle niedługo będzie o artylerii,czołgach lekkich i ciężkich.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Szczeże mówiąc to co z tego? Ja jeżdżąc Stugiem np często wbijam mniej więcej tak:

I I

I_I <-Wróg

---

I <- Ja

---

I jest tak ze nie może mnie trafić Bo lufa albo jest za wysoko albo przechodzi przez mój czołg ;]

A obecnie gram w: Minecraft: Terraria: Team Fortess 2: Empire Total War(sporadycznie)

Na początku 1945 roku, US Navy otrzymała unikalna jednostką: pierwszy na świecie statek będący wytwórnią lodów. Nazywał się "Ice Cream Barge" i jego zadaniem była produkcja lodów dla marynarzy na Pacyfiku. Wydajność produkcyjna wynosiła ok. 36 tys. galonów (ok. 136 tys. litrów) lodów na dobę !! Statek a własciwie - barka, nie miał silników i był holowany z miejsca na miejsce. Był tez - z wiadomych względow - najpopularniejsza jednostka we Flocie Pacyfiku !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...