Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Brick przez pamięć Flash0

mieciu0077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem.

Posiadam PSP 3004 z softem 6.60, ale ściągnąłem sobie nietrwałą przeróbkę 6.60 PRO-B9, więc kiedy zresetuje PSP to muszę włączyć aplikacje, żeby znowu je przerobić (do następnego wyłączenia). Popełniłem jednak straszny błąd: mianowicie wgrałem polski język do menu PSP i je zresetowałem. Teraz gry chcę je uruchomić to pokazuję mi się napis Sony Computer Entertainment, potem ,,tło pulpitu", godzina, data i bateria i wtedy PSP się zawiesza a to ruchome ,,tło pulpitu" się nie rusza i po 7-10 sekundach PSP się wyłącza. Aha, dodam też, że na komputerze posiadam kopie zapasową całego dysku Flash0. I moje pytanie: czy da się jakoś przywrócić moje PSP do życia domowym sposobem? Mogę dodać go do serwisu, ponieważ przeróbka jest nietrwała i nikt jej nie zobaczy. Ale wolałbym zrobić to w domu! Słyszałem o jakiejś baterii Pandora, ale nie wiem dokładnie co to takiego, a nie chcę jej kupować na Allegro.

Aha, dodam jeszcze, że mój kod spod baterii to: 1A

Proszę o szybką pomoc tutaj lub na PW

Dziękuję z góry

balu0077

PS.

Proszę szanownych moderatorów, aby nie zamykali tego tematu za szybko.

Edytowane przez balu0077

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Pandorą tego nie naprawisz, bo to jest PSP 3004 :( Tak myślę, że jeżeli zrobisz to naprawdę szybko, to możesz wejść w Recovery Menu i sformatować flash0 przed wyłączeniem się PSP.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

Nicholas, czytaj ze zrozumieniem.

W Recovery Menu konsola nie wyłączy się. Pliki flash0 dotyczą jedynie języka systemowego, a nie RM'a.

Nie wiem czy to pomoże (nie próbowałem tego, bo nie miałem uszkodzonej pamięci flash0) ale spróbuj wrzucić

skopiowane pliki do flasha. Może pomoże. Spróbować chyba nie zaszkodzi.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Super, tylko że to jest przeróbka nietrwała i PSP nie mam już przerobione, a poza tym jak podłącze USB to nic nie widzi, bo nie ma w ogóle USB Conection.

1351969276-U240495.png

Opublikowano (edytowane)

A orientuje się ktoś z was ile mniej więcej będzie to kosztowało?

I czy na pewno nie ma innej możliwości niż serwis?

A czy ta pamięć Flash 0 istnieje fizycznie, tzn. po rozkręceniu PSP można ją wyjąć i coś z nią zrobić?

Edytowane przez balu0077

1351969276-U240495.png

Opublikowano

@Krakenos

Popełniłem jednak straszny błąd: mianowicie wgrałem polski język do menu PSP i je zresetowałem.

Czytaj ze zrozumieniem i nie pisz durnych postów nie wnoszących nic do tematu.

Ta pamięć nie jest fizyczna. Nie da się nic zrobić, zostaje serwis.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano (edytowane)

No tak,ale skoro płyta główna 400zł a PSP można kupić już za 550zł to sam już nie wiem co się bardziej opłaca :( wacko.gif

Edytowane przez balu0077

1351969276-U240495.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...