Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da sie samemu zrobić lektor do jakegoś filmu?? (mi chodzi o anime) bo mam ivone czy jest jakis lepszy syntezator mowy taki najlepszy do lektora ??

Opublikowano

WoW Na bank sie funny voice nada do lektora xC A co do pomysłu z lektorem do anime to wg. mnie porażka. Lektor psuje cały klimat, nie uczysz się języka i w ogóle bez sensu ze jakiś koks ma taki sam głos jak mała dziewczynka :/ Wszystkie dialogi są mówione beznamiętnym głosem który nie oddaje emocji scen. Potem jakieś dzieci oglądają anime z lektorem/dubbingiem na jetixie albo innym badziewiu i gryzą sie po palcach żeby przywołać żabe i wykrzykują jakieś dziwne nazwy "czarów" :/ I jak wtedy to wygląda dla ludzi którzy nie mieli wcześniej kontaktów z anime? Jak pojebana bajka. Serio, jak jesteś fanem anime to nie rób żadnych lektorów tylko napisy. Anime w oryginale jest takie jakie powinno być, takie jak zamierzali autorzy.

My minions mwaahahahaha :>

Opublikowano

Tzn. jeśli chcesz zrozumieć żarty językowe, i ogólnie treść filmu to polecam bez napisów albo z. Lektor często pomija duże części dialogów. Ale to nie jest, a tłumaczów wina ;p

EXPmIpC.gif