Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno PSP

Ciuku :}

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ..

Chciałbym kupić sobie psp i nie wiem z jakiego sklepu wyszło by mi to najkorzystniej i najtaniej :] Dzieki za pomoc :)

Opublikowano

PSP-3000:

To jest ukryta treść, proszę

http://www.ceneo.pl/11510070

PSP-3004:

http://www.ceneo.pl/1958631

Raczej kupuj 3000, będziesz miał łatwiej przerobić jeśli jesteś tym zainteresowany.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

PSP-3000:

http://www.ceneo.pl/11510070

PSP-3004:

http://www.ceneo.pl/1958631

Raczej kupuj 3000, będziesz miał łatwiej przerobić jeśli jesteś tym zainteresowany.

a czym one sie różnią ? bo te 3004 jest troszkę tańsze i tak jestem zainteresowany przeróbką ale nie wiem jakie szkody mogą jej mieć ;p czy sie coś z konsolą stanie ... I słyszałem , że jakieś nowe PSP nie długo będzie to warto kupić czy lepiej czekać ??

Opublikowano

PS Vita (nowe PSP) będzie kosztowało w granicach 1000/1200 + gry. Zostanie ono wydane około 1/2 kwartału 2012 roku.

Jeśli chcesz przerabiać to kupuj 3000. W 3004 jest najnowsza płyta główna której nie idzie przerobić na stałe.

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

W 3004 jest najnowsza płyta główna której nie idzie przerobić na stałe.

Nie wiem... To może ja jestem jakiś ewenement, ponieważ mam 3004 przerobione STALE.

O ile się nie mylę cyferka jedności oznacza kontynent, na którym dana konsola jest sprzedawana. My - Europejczycy (no chyba, że ktoś mieszka poza Europą) mamy konsolki z cyferką 4. Są jakieś różnice między konsolami z innych kontynentów??

Wracając do tematu. Gdybym miał kupować to kupiłbym używaną 2004 z serwisu aukcyjnego. Zamkniesz się w 300 PLN i możesz kupić od razu przerobioną.

Opublikowano

Tak. W konsolach 300X montują najnowsze płyty główne od około roku.

Też radziłbym kupić jakąś starszą wersję. Używka, bo używka ale na pewno będziesz miał możliwość przerobienia.

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano (edytowane)

Przeróbka stała jest do dupy ,tracisz gwarancje i szansa na bricka ;) . A co do psp najlepiej kupić 3004 lub 2004 jeśli ci bardzo zależy na kasie to kup 1004 choć sam posiadam 3004 grałem na 1004 i 2004 i powiem że najwygodniej mi się grało na 3004 lecz to sprawa indywidualna ;)

A i jeszcze wspomnę że psp 3000 było pierwszą wersją 300X i lepiej nie kupować jej bo słyszałem że dzieją się awarię chyba że poprawili i zostawili numer :P

Edytowane przez Krakenos
Opublikowano

Się wtrącę, ale przy stałych przeróbkach na PSP 3004 z tą "starszą" płytą główną brick jest tylko wtedy, gdy wyłączymy PSP podczas przerabiania. Co do kupna - ja bym wziął 2004, ale nieużywaną. Nigdy nie wiesz, co sprzedawca robił z konsolą.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

aha... A co jeżeli przerobie stale ?? jak coś pójdzie nie tak to psp do kosza ?? nie stale to chyba lepiej bo masz gwarancje , że nic sie nie stanie .. dzieki za odpowiedzi .

Opublikowano

-Tak jak napisał Nicholas jeżeli nie wyłączysz PSP podczas przerabiania STAŁEGO nic się nie stanie.

-Po przerobieniu stałym - tracisz gwarancję. Przy Przerabianiu nie stałym - nie.

-Przeróbka stała ma więcej funkcji: Mamy dostęp do Recovery Menu. Możemy używać różnych pluginów np. Słuchać muzyki podczas gry, używać cheatów, wgrywać motywy na CXMB, które całkowicie zmieniają nie tylko wygląd ikonek, ale też ich położenie, i wiele wiele innych.

-Przeróbka stała jest stabilniejsza - gry rzadziej się wieszają.

-Na przeróbce stałej z reguły możemy odpalić więcej gier.

Jednym słowem przeróbka stała jest dużo lepsza.

Jakby nie patrzeć kupiłbym konsole 2004, gdyż mamy większy wybór przeróbek niż na 3004. Nie kupiłbym 1004, ponieważ od swoich młodszych sióstr różni się ona bebechami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

3000 i 3004 to to samo. sa 3 modele 1000, 2000, i 3000 cyferki na koncu to oznaczenia rejonu np 4 dla europy. A kup sobie 3004 gdziekolwiek mozesz nawet na allegro. Ja swoje kupilem w mediamarkcie i jestem zadowolony.

PS:3004 da sie przerabiac tak samo dobrze jak inne wiec mozesz brac smialo najlepszy model.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

300X istnieje kilka lat. Najnowszej płyty głównej nie da się przerobić (chyba, że od około 6 miesięcy się zmieniło). Około roku temu została zmieniona płyta główna.

8wjJf.jpg

by vPaN