Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Nie mogę zrobić własnego serwera.

ruxer100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak się serwera nie robi... ;) tzn można zrobić ale wyjdzie on bardzo lipny. na YouTube jest mnóstwo poradników do tego tematu. Pierwszy lepszy zobacz.

szefmarcin.png

Opublikowano

tak się serwera nie robi... ;) tzn można zrobić ale wyjdzie on bardzo lipny. na YouTube jest mnóstwo poradników do tego tematu. Pierwszy lepszy zobacz.

mógłbyś podać link?

xxx

Opublikowano

Ale jak zrobie ten serwer to tylko ja moge na niego wejść i nie wyszukuje go na na liście serwów. Gdy chcem sprawdzić swoje IP to jak wpisze te ipconfig to tylko mam do wyboru IPv4 , maska podsieci i Brama domyślna wiecej nic nie mam Help!!

xxx

Opublikowano

Ale jak zrobie ten serwer to tylko ja moge na niego wejść i nie wyszukuje go na na liście serwów. Gdy chcem sprawdzić swoje IP to jak wpisze te ipconfig to tylko mam do wyboru IPv4 , maska podsieci i Brama domyślna wiecej nic nie mam Help!!

Robisz własny serwer przez '' Uruchom własny serwer '' ? Z tego co pamiętam musisz posiadać zewnętrzne ip aby postawić własny serwer.

Opublikowano

Robisz własny serwer przez '' Uruchom własny serwer '' ? Z tego co pamiętam musisz posiadać zewnętrzne ip aby postawić własny serwer.

tak ale gdy chcem dowiedzieć się jakie ip mam to wpisuje te ipconfig to tylko wyświetlają się IP jak IPV4 i maska podsieci

xxx

Opublikowano

tak ale gdy chcem dowiedzieć się jakie ip mam to wpisuje te ipconfig to tylko wyświetlają się IP jak IPV4 i maska podsieci

No tak, ale do tego jest potrzebne zewnętrze ip, inaczej nic nie zrobisz. Kup sobie serwer i po problemie lokalizacja DE (( Niemcy )) 10 slotów to 10 zł miesięcznie - najlepsze rozwiązanie. Można pograć ze znajomymi, miksy, CB, ESL itd :).

Opublikowano

nieprawda ze zewnetrznd ip jest konieczny tez robie czasami serwdr zeby pograc z kolegami. Mialem ten problem ale okazalo sie ze wystarczy poczekac na wprowadzenie serwera czasami nawet 30 min

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

#up.

eeeee, nie?

Real Skill jako jedyny ma rację. Do zrobienia serwera potrzebne jest zewnętrzne IP.

I tak poza tym do uciągnięcia 2 ludzi na serwerze potrzeba już niezłego neta.

Ja ci raczej radzę kupić lub grac na czyiś ;)

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Jest jeszcze możliwość przez hamachi.. Jednak nie daje to możliwości wyszukania serwera przez innych graczy, ponieważ Hamachi nie łączy się z Master Serverem od Activision.

Robisz tak jak wyżej podano, tylko że w opcji przy stawianiu serwera, zamiast 'Internet' zaznacz 'Lokalne'.

Następnie po uruchomieniu serwera pokaże ci się taka sama konsola.

Na serwer będziesz mógł wejść z IP:

TWOJE IP Z HAMACHI + PORT (28960).

Przykładowo:

To jest ukryta treść, proszę

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...