Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Większość pewnie zna program vTask.

Jest to chyba najłatwiejszy program do programowania coś jak metoda drabinkowa przy PLC ;P

Nie ogarniam AutoIt'a wiec postanowiłem pójść na łatwiznę i odpalić vTask.

Chciałem zrobić bota który w pewnej grze on line będzie dodawał mi pieniądze za klikanie z różnych IP.

Internet mam z MM wiec IP mam zmienne.

W sumie bota mam ale opartego na delay'ach, jednak trace przez to sporo czasu, ponieważ internet nieraz połaczy się w ciągu 5 sekund a nieraz trwa to nawet i 20, delay oczywiscie mam ustawiony na 20sekund jednak gdy internet połączy się wczesniej skrypt czeka i marnuje 15 sekund ( masło maślana wiem ;P )

Chciałem zautomatyzować skrypt i w momencie gdy pojawia się komunikat o połączeniu z siecią kliknął przycisk odświeżania przeglądrki.

zrobiłem to tak

vtask.jpg

Jednak w tym momencie skrypt zatrzymuje się na step 24 GOTO label label123 i nie zamierza ruszyć.

Gdy pozbędę się labela 123 i wstawię samo If image is visible poloaczenie.bmp i pod nim Click on image odswiez.bmp skrypt pada w momencie wyszukiwania na ekranie elementu który jest w poloaczenie.bmp

Pliki graficzne są małych rozmiarów ustawiłem też obszar który ma skanowac w poszukiwaniu obrazu na ekranie ( dalem nieco większy obszar ) metody skanowania próbowałem Fast Memory Scan i Slow Pixel Scan nic to nie dało. Ścieżki do plików podawałem całe tam gdzie znajdują sie pliki ( c:\Folder z plikami\nazwa pliku.bmp) podawałem też same nazwy plików i zawsze to samo.

Jak już mówiłem skrypt na delay'ach działa dobrze, jeżeli włączony jest Caps lata sobie cały czas gdy wylacze Caps skrypt dochodzi do ostatniego Display Message klikam OK i skrypt się wyłącza.

Jakieś sugestie?

Opublikowano

w multimedia jeśli masz IP zmieniane dynamicznie to masz niepubliczny adres przyznawany z serwera czyli zawsze na sieci masz ten sam numer IP ( bramki ) sprawdź czy zmienia się ci na pewno ip na obrazku po przelogowaniu

LFCrion.jpg

bezsensem jest pisanie specjalnego bota jak to mówisz tracisz czas tylko , pula przyznawanych adresów nie jest wcale taka wielka i zależy od ilości kompów zalogowanych danej klasie adresów IP , każde kolejne zalogowanie niekoniecznie musi zmienić ci adres IP a nawet jeśli to maksymalnie możesz ich mieć w jednym dniu przyznanych od 5 do 10

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

EDIT:

Poradziłem sobie :) jednak problem z rozmiarem obrazków. Rozmiar obrazu to 10x10 px obszar skanowania to 15x15px wszystko śmiga.

Można przenieść temat tam gdzie jego miejsce :)

I tutaj byś się kolego pomylił :) W MM IP jest przyznawane dynamicznie i jest to adres zewnętrzny, widziany w sieci, więc jak najbardziej działa to z wszelkiego rodzaju grami gdzie dostajemy bonus na kliknięcie w nasz link przez naszą ofiarę. Co do puli adresów IP też sie mylisz, w sumie ja też tak myślałem do póki nie napisałem bota na delayach i nie pozostawiłem go odpalonego na noc. Otóż przez kilka godzin od godziny 23 do bodajże 6 czy 7 rano potrafiło natrzaskać, uwaga zaskoczę Cię ponad 500punktów. Nie kłamie, nie mam w tym interesu, biorąc pod uwagę że można głosować raz na dobę z jednego adresu IP, to że system działa na zasadzie daty a nie blokady IP na 24 godziny, kilka adresow sprzed 24 mogło powtórzyć sie po tej godzinie. Z tym że prezd 24 bot działał może godzine a po 24, 6 albo 7.

No ale nie przyszedłem tutaj rozmiawać o moim dostawcy, tylko o skrypcie.

"I tu zaczynają się jaja"

— Łona

Otóż, dla testu "narysowałem" skrypt który sobie czeka, aż pojawi się ikona painta w wyznaczonym obszarze i klika na nią dodając zniaczniki ELSE i END IF ( dokładnie to nie wiem do czego one służa :) )

Label Paint

ELSE

If Image is visible w negacji czyli "IF NOT Image is visible" Paint.bmp

"GOTO Label Paint

END IF

Delay

Click on Image Paint.bmp

W momencie wciśnięcia przycisku start na klawiaturze pojawia się ikona Painta i skrypt automatycznie na nią klika i to bardzo szybko, ( wykrywa obraz w obszarze, pomija step GOTO label i wykonuje nastepny krok czyli klikniecie na obraz/w wyznaczonym miejscu ) myślę sobie hurra udało się, skopiowałem więc cześć skryptu do głownego bota w którym miałem pozapisywane pozycje wcześniejszych kliknięć które nie musiały być oparte na obrazkach, ustawiam odpowiednio nazwy plików .bmp wyznaczam nowe sektory wyszukiwania, metode wyszukiwania zostawiam tą samą skoro w skrypcie dla painta działała wyśmienicie, odpalam bota, wszystkie klikniecia wykonane w podglądzie działania aplikacji GOTO label paint ( nie zmieniałem nazwy Labelu gdy kopiowałem go do bota ) i czekam na pojawienie się komunikatu o połaczeniu do sieci banan na budzi coraz większy, aż tu nagle pojawia sie komunikat że połaczono z siecią internet iiiI... nic skrypt wisi na GOTO label, nie wykryło obrazka choć widoczny był przez jakieś 10 sekund a obszar skanowania to jakieś 100x200 pixeli, próbowałem tez metody Fast Scan ale nic to nie dało :(

Tutaj SS obu skryptow

botpaint.jpg

Edit: Tak teraz patrze i nie widze w skrypcie do painta If Caps Lock Is On po ostatnim kliknieciu. Zaraz sprawdze czy to czasem nie przez to, ale wątpie.

Jednak to nie wina Caps'a dodałem teraz tą komende do skryptu Painta i działa tak jak powinien gdy wlacze Caps bot powraca do labelu start i leci tak jak powinien, czyli do GOTO label paint i czeka na obrazek, dusze ikone start bot klika na ikone painta i tak w kółko do póki Caps'a nie wylacze.

Edytowane przez darekjasko
  • Dodaj nową pozycję...