Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[News] Minecraft

MrMateuszPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na MPC nie znalazłem żadnego tematu z aktualnymi newsami z gry więc postanowiłem zrobić własny.

Temat będę aktualizował nie mniej niż raz dziennie. Pojawi się jakiś news od Mojang? Odrazu go umieszczę.

Newsy biorę ze strony

07.10.2011

mc-skyrim-dragon.png

Notch upublicznił zrzut ekranu z rzeczą, nad którą właśnie pracuje. Jest to tajemniczy świat endermanów i smok.

Jak widzicie na zdjęciu świat ten wygląda niezbyt ciekawie, a smok nie ma tekstury. To dlatego, że Notch dopiero rozpoczął nad tym pracę.

small.png

Na zdjęciu możemy zauważyć nowy blok, który jest głównym podłożem w nowym wymiarze, obsydianowe wieże, parę endermanów, oraz smoka. Niebo wydaje się być też nowe, jest bardzo ciemne i nie ma na nim gwiazd, ani chmur.

Do świata tego będzie zapewne prowadził portal, który będzie zbudowany z nowych klocków (nazwanych w kodzie „air portal”) i samego klocka teleportującego, który jest już w plikach pre-release3 1.9, ale nie występuje naturalnie w grze. Za to klocki, z których portal będzie mógł być budowany są już w grze i można je znaleźć w twierdzach, obok spawnerów rybików cukrowych. Zepsute klocki można naprawić za pomocą „Ender Eyes”.

qjk8p_small.png

Portal zrobiony przy użyciu edytora

ubg6q_small.png

Zepsuty portal

Film z „klockiem teleportującym”

//Korzystaj z tematu

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

No dobra jest ale po pierwsze piszę tak: Podsumowanie wszystkiego z minecraft pre relase v2.

Po drugie. Ja nie mówię co już jest tylko wnoszę tu newsy.

Newsów jest dużo mogę wrzucić tu wszystkie ale chcę wrzucać tylko te co się pojawią.

A co do tematu z podsumowywaniem jest tam mówione że w 1.9 będzie Baby animals i tzw. magiczna zbroje? Ja daje przykład

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...