Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Goracy lapek ;/

KaC4114

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich wiem, ze bylo juz mase ale to naprawde mase takich tematow,

ale nigdzie nie znalazlem tematu akurat dotyczacego mnie ( mojego laptopa ). :P

Wiec tak posiadam Laptopa Hp Pavilon dv5 mam go ok. 2 lat na poczatku sprawowal sie b.dobrze

ale po jakims roku zaczął sie nagrzewac nie przegrzewac ale jest bardzo goracy przeczyszczalem go

wiele razy ale i na pare dni pomaga. Po 2, 3 dniach jest to samo znowu sie nagrzewa i tak caly czas.

Kupilem sobie nawet specialna podstawke, ale niestety ta podstawka nic nie pomaga co prawda chlodzi laptopa, ale caly

kurz wchodzi do wiatraczkow. Mieszkam za granica wiec nie wiem czy jak bede w Polsce czy oddac Komputer do serwisu czy poprostu macie

jakas rade co moge zrobic w takim przypadku. Jesli ktos ma laptopa Hp Pavilon dv5 i wie jak go otworzyc calego prosze pisac na gg.

GG:1404647 ;)

Dzieki i pozdrawiam ;)

ladnadziewczynazeslucha.jpg

jeśli pomogłem lub doradziłem daj + a będę wdzięczny ;)

Opublikowano

ciekawe jak ci można wytłumaczyć jak odkręcać śrubki w HP byś zrozumiał

nie znasz się , nie wiesz jak , nawet nie ruszaj. większość jest tak umiejscowiona a poszczególne części tak zależne od siebie że próba odkręcenia niewłaściwej śrubki w niewłaściwej kolejności może się skończyć uszkodzeniem laptopa

tylko serwis

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

zobacz na yt jak sie takiego lapka rozkręca i potem odkręć tą częśc koło wiatraczka i go wyczyść jakimś środkiem żeby kurz nie przylegał xP

u mnie zawsze pomaga ;]

56dba447e38e163f47b08ca55b7569cd.gif?1318020949

Nie jestem dziewczyną :P

Opublikowano

Te modele maja to do siebie ze sie strasznie grzeja (grafika ati i procesor AMD) i nic na to nie poradzisz. Jak kilka razy zagotujesz laptopa to nawet procesor/grafika moga pasc. Jedyne co mozna zrobic to zmodyfikowac mu chlodzenie (zamontowac inny, mocniejszy wentylator np.)

Opublikowano

Też tak miałem :D Rozkręć [ śrubki są pod spodem]. Potem odczep główny wiatrak i wyczyść z kurzu. Ja miałem całą garść

Pomogłem? Daj minus!

ilovempc.png

Opublikowano

hmm... Ta podkladka ktora podal "Dami90x" wyglada super ;) wiecie ja tego lapka rozkrecalem wiele razy i to nie pomaga po jakims czasie jest to samo.

Wydaje mi sie ze chyba musze go dac do serwisu a potem zakupic podkladke co o tym sadzicie ? ;)

Te modele maja to do siebie ze sie strasznie grzeja (grafika ati i procesor AMD) i nic na to nie poradzisz. Jak kilka razy zagotujesz laptopa to nawet procesor/grafika moga pasc. Jedyne co mozna zrobic to zmodyfikowac mu chlodzenie (zamontowac inny, mocniejszy wentylator np.)

Misiek wsumie to jest jest mysl zeby taki wentylatorek wymienic na nowy i silniejszy, ale ile by takie cos kosztowalo i czy to jest oplacalne? ;)

Opublikowano

Oddaj do serwisu. Sam nie rozkręcaj i nie kupuj żadnych podstawek.

Nic Ci nie dadzą a tylko wydasz hajs.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Oddaj do serwisu. Sam nie rozkręcaj i nie kupuj żadnych podstawek.

Nic Ci nie dadzą a tylko wydasz hajs.

Wiesz mam podstawke i troche daje ale jest taki minus, ze caly ten kurz co laptop wydycha podstawka wypycha go do srodka do laptopa i sie kurzy ;/

No i dalej jest Goracy ehh... Wlasnie nie wiem czy kupic wzmocniony jakis lepszy wentylatorek jak ktos tam na goze doradzal :) i czy to oplacalne jest wql :D

Opublikowano

Tez mam Pavilona, pochodzi pol godziny i sie wylacza z przegrzania.

Podloz jakis przedmiot pod laptopa zeby powietrze ze srodka swobodnie wylatywalo.

Opublikowano

- odtaktuj sobie procesor na niższą częstotliwość jak nie potrzebujesz pełnej mocy procesora ( Asus, Acer czy HP mają do tego odpowiedni soft )

- jak nie używasz gier i nie masz systemu x64 zawsze możesz wysączyć jeden rdzeń jeśli bios ci to umożliwia, nic nie stracisz na wydajności lapka

ja stawiam swojego zawsze w otwartym oknie i nie na płask tylko bokiem otwartego na V , wszystko podpięte bezprzewodowo do niego + monitor osobny, jeszcze nawet mam oryginalną folie na pokrywie klawiaturze nawet nie ruszaną , działa w sumie jak serwer przez 24h , temperatura w zime dni to ok 45-50 , w ciepłe albo jak zamknę okno prawie 80-85 i czasem nawet się wyłączy przez to

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Bądź kup taką podstawkę, którą się podłącza do gniazdka - jest w niej wiatraczek. Plastikowa, lekka, poręczna - nawet w gry po kilka h będziesz mógł grać. Cena nie więcej niż te 120zł.

Opublikowano

Mam taka podstawke ale na Usb ale mysle ze to Shit ;) i bede musial kupic nowa jakiegos lepszego producenta ;)

Co do modifikacji laptopa odkrecanie czegos mysle ze ja sie nie bede z tym bawil bo jeszcze cos zepsuje i sie dopiero narobi

Myslicie ze czyszczenie w serwisie i nowa podkladka zalatwi sprawe ?

Opublikowano

Podkładka chłodząca, przeczyszczenie wiatraczków i wymienienie pasty termoprzewodzącej. Paviliony mają to do siebie, że się grzeją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...