Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 konta, 2 ip, 1 komputer

19mateo19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcę zagrać od nowa, jeżeli jedno konto będę prowadzić z ip usługodawcy internetu a drugie konto przy pomocy Hotspot Shield ( zmienia ip ) i będę przesyłał surowce z jednej wioski do drugiej to grozi za to ban ? Będę 2 różne ip, jedynie ten sam komputer.

Opublikowano

Teoretycznie nikt Cię nie złapie, bo system Multiaccount tyczy się tylko adresów IP, a nie adresów MAC karty. Nie wiem jak jest z hostem, ale to też nie powinno mieć większego wpływu. Jeśli masz zmienne IP, bo po prostu restartuj modem zanim zalogujesz się na drugie konto. Ponownie pobieranie adresu jest najlepsze, bo nie ma szans na złapanie Ciebie za rękę, ale jak dla mnie oszukiwanie w takich grach jak Plemiona jest przegięciem.

Zdobądź nowe itemy siedząc tylko na serwerze :)

b_350_20_5A6C3E_383F2D_D2E1B5_2E3226.png

Opublikowano

Ale to nie ma znaczenia i tak Cię zbanują, oni patrzą na to kiedy, ile zostało przesłane, bo tak to by każdy sobie przesyłał. :)

Jeśli prześlesz 2,3 razy to raczej unikniesz kary ale nie przesyłaj stale :)

• 3 tygodnie później...
Specjalista
Opublikowano

hah :)

Jeżeli z słabszego będziesz wysyłał surkę do mocniejszego gracz to dostaniesz bana za push :)

ALe wiadomo że jeżeli to będzie tam raz, czy kilka to nic nie będzie, a jeżeli monotonnie to wiadomo że kiedyś jakiś ich tam zabezpieczeni to wyłapie :)

Opublikowano

W błędzie jesteście nic mu nie zrobią ... Powiem tak

miałem konto 2 na plemiona już dawno .... na jednym 2k punktów i koleżanka dała mi drugie konto 2k punktów i z jednego konta ja brałem jechałem i nie dostałem bana .... mam zmienne IP ... Jeśli chcesz tak zrobić to np twoje konto główne jest kowalski a drugie konto jan to jak się logujesz np na konto jan i chcesz sobie przesłać surowce na kowalski to musisz zmienić IP jak będziesz się logował na kowalski nic ci za to nie zrobią ....