Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem , jeszcze wczoraj wszystko było elegancko ustawione fps 80 było stałe i cieszyłem się grą :) Dzisiejszy patch , wbijam do gry , a tu zmarcha 5fps i nie da się kompletnie grać... Próbowałem karty graficznej sterowniki przeinstalowywać, reinstall LoL'a nic nie dał, przeskanowałem kompa - poleciały wirusy itp. lecz dalej mam ten sam problem. W innych grasz jest wszystko ok są fps'y. Mam porządną maszynę także to nie wina sprzętu na 100% , coś mi się musiało zwalić z grą. Proszę o pomoc , za wszystkie sensowne porady gwarantuję plusy.

Opublikowano

Wejdz do gry esc > video > odznacz czekanie na synchronizacje pionową i frame coś tam cap ustaw na high. Powinno pomóc

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Próbowałem już takich zabiegów :) Na innym forum o lolu doczytałem się, że nie tylko ja mam takie problemy po tym patchu. Wiele ludzi ma ten sam, dokładnie ten sam problem, mimo, że inni na o wiele słabszych kompach nie mają tego problemu. Coś tam w riocie nawaliło, czekam na nowy patch może się poprawi :)

Arcymistrz
Opublikowano

też tak mam

Przed tym patchem miałem od 40 do 50 fps teraz zaledwie 10

Strzasznie mnie to dednerwuje i juz 2x z lola mnie wywalilo ale bana nie dostalem :D

Opublikowano

Ja mam aktualnie +50fps na full detalach jak gram i nie spada :)

A zrobiłem tak:

-Wyłączyłem all niezbędne programy.

-W opcjach wyłączyłem te synchronizację i jakieś tam duperle.

-Na win7 wyłączyłem AeroSystem (czy coś takiego) bo to mi zżera +1,5gb ramu :)

-I próbowałem coś tam programami do przyśpieszania gier ale nie wiem czy to coś dało :)

Opublikowano

a też Ci tak gwałtownie spadło , że podczas gry miałeś poniżej 10fps? bo wiesz przed tym patchem na full detalach mi dociągało do ~130 fps i nie wiem co oni odjebali, ale coś ładnie zchrzanili.

Opublikowano

Znalazłem! Mam 45fps (mało trochę wiem, ale da się grać i jestem zadowolony :)) ściągnąłem najnowsze sterowniki od karty ze strony producenta. Mam kartę ATI Radeon HD5650 , pobrałem stery i działa. Proponuję wykonać podobny zabieg :P