Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcailbym uslyszec zdanie profesinalistow od czego powinen zaczac nauke programowania np; c++

Proze was o podanie najlepiej jakiejs fajnej dobrej strony z ktorej bede mogl sie uczyc

Prosze nie pisac brzydkich komentarzy xD

Dzienki all

Bo nie chce pierwszej lepszej stornki tylko z takiej co wy sie uczyliscie co latwo zrozumiec podstawy itp

30364378.png

Opublikowano

więc tak , jeżeli chciał byś się uczyć programowania to polecam C++ , ale jak już zaczniesz nie możesz sie uczyć innych bo to będzie zbędne jeżeli będziesz umiał podstawy z np. C++/C#/VB itp , lepiej jeden język a dobrze :)

Polecam C++ ponieważ jest elastyczny i bardzo dobry jak również idzie zauważyć że jest wiele aplikacji napisanych w tym języku jak i gier.

Opublikowano

c++ rzeczywiście jest godny polecenia, masz do niego dużo tutoriali i wiele osób które będą w stanie ci pomóc. Łatwo sie go nauczyć (w zasadzie różne są opisie ale mnie przypadł do gustu) a używa sie go w profesjonalnych projektach. Inne języki jakie uważam za warte nauczenia to python (skryptowy, można rzec że prosty choć składnia odstrasza jeżeli programujemy w jakimś innym), java (możliwość pisania programów, apletów web i aplikacji komórkowych, popularny i ma dużo zastosowań) i assembler (to juz wyższa szkoła jazdy, raczej nie na początek ;p )

Poczytaj o językach programowania na wikipedii, masz tak podany przykład składni i charakterystykę języka. Możesz sobie porównać i wybrać ten który ci pasuje. Osobiście ucze się bardziej z książek więc stronek nie polece ;p

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

A ja zaproponuję całkiem inny język, też bardzo przydatny jak i nie trudny na początek.

Jest to język Polski!

ps. Boli mnie jak widzę coś w rodzaju "Dzienki"...

Pozdrawiam...

Opublikowano

Czytalem caly kurs i musze powiedziec szczerze ze w nim prawie nic nie ma i jest nie jasno wyjasniony, lecz przeczytac mozesz bo to sa podstawy.

Opublikowano

Mikiel zamierzam przeczytac a auktalnie z czego sie uczysz kupiles ksiazke czy z innej strony ?

30364378.png

Opublikowano

Szczerze piszac to zaniebdalem teraz nauke c++ poniewaz mam wazniejsze sprawy do zalatwienia wymagajace naglej ingerencji, ale przymierzam sie do kupna ksiazki J.Grebosz "Symfonia c++"

Opublikowano

Mikiel patrzylem ksiazke na allegro.pl 67,50 zł niewime czy rodzicie mi pozwola

A czemu kupujesz ta ksiazke ktos ci ja polecal masz jakies informacje ze to dobra ksiazka ?? Powiec prosze jak dostaniesz ta ksiazke mozesz mi napisac tutaj albo na pw czy jest godna uwagi

30364378.png

Opublikowano
Mikiel patrzylem ksiazke na allegro.pl 67,50 zł niewime czy rodzicie mi pozwola

A czemu kupujesz ta ksiazke ktos ci ja polecal masz jakies informacje ze to dobra ksiazka ?? Powiec prosze jak dostaniesz ta ksiazke mozesz mi napisac tutaj albo na pw czy jest godna uwagi

Ja moge Ci ja polecic, bo jest to bardzo dobra ksiazka i naprawde mozesz sie z niej bardzo wiele nauczyc, a jesli nie masz pieniedzy na kupno ksiazki, to co to za problem sciagnac e-booka za free ;).

Opublikowano

Oczywiscie jest masa ksiazek godnych polecenia, lecz symfonia powstala w nie dawnym czasie aczkolwiek i inne tez mozna przczytac

• Dodaj nową pozycję...