Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć jak się robi hacki ale na internecie nie znajduje rzadnych filmików i opisów jakby ktoś się z forum znał proszę go żeby sie tym podzielił ze mnom i z wszystkimi użytkownikami forum.

Opublikowano

1. Nauczyć się programować (C++, Delphi, VB)

2. Umieć myśleć (tak to najważniejsze)

3. Rozumieć jak działa dana gra i wykorzystywać to

2006-2010

Opublikowano

Heh jaka samokrytyka :) Nawet jak sie tego zaczniesz uczyć to nie będziesz robił hacków jutro ani za miesiąc.

My minions mwaahahahaha :>

Opublikowano

Co zacząć? Pełnym zdaniem, z dużej litery i kropka na końcu :) Chodzi chyba o hackowanie więc zacznij od gier gdzie wystarczy zmienić jakąś wartość np. Score a nie od razu mmo.

Opublikowano

Napisz może jakiś prosty bot do gry, bo hack to raczej piszą zaawansowane osoby, np. moje proxy do mu online myślisz że zrobiłem w 1 dzień? prócz umiejetności trzeba myślenia i czasu, napisz na start jakiegoś bota do prostej gry żeby np. symulował klawisze, a ogólnie polecam dział "Programowanie cheatów" tam znajdziesz więcej pomocy na ten temat

2006-2010

Opublikowano

W folderze cheat engine masz plik tutorial.exe Z tego można sie nauczyć cheatowac każdą gre single player i niektóre mmo, ja zaczynałem od tego.

Opublikowano

ogolnie musisz tez ogarniac algorytmy - radze zaczac ogolnie uczyc sie jakiegos jezyka, na poczatek c++ pod dosa mozesz bo dosc latwy jest (tutoriali i kursow jest od groma w necie) pozniej ASM, lecz jednak z tego co widze to wiele hakow do gier polega na wysylaniu odpowiednich paczek pakietow do sservera - tym samym zwielokrotnienie jakiejsc czynnosci np mu online czy

pirate king/tales of pirates (jesli sie mysle niech ktos mnie poprawi)

Opublikowano
ogolnie musisz tez ogarniac algorytmy - radze zaczac ogolnie uczyc sie jakiegos jezyka, na poczatek c++ pod dosa mozesz bo dosc latwy jest (tutoriali i kursow jest od groma w necie) pozniej ASM, lecz jednak z tego co widze to wiele hakow do gier polega na wysylaniu odpowiednich paczek pakietow do sservera - tym samym zwielokrotnienie jakiejsc czynnosci np mu online czy

pirate king/tales of pirates (jesli sie mysle niech ktos mnie poprawi)

żeby to robić trzeba napisać pierw sniffer pakietów, własne proxy które będziemy przepuszczać pakiety odkodowac je i ponownie zakodować bo inaczej DC, także więc ja proponuje na początek nauki pascala potem za C++ i na końcu ASM

2006-2010