Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Omijanie limitu IP / megamultibotting :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstępie napiszę, że dzięki temu mogę bez problemu odpalić pełne party 8/8 clientlessem , mój rekord to 12 postaci , 5 na moim IP , reszta na różnych proxy.

Obsługa tego wymaga ciut logiki i znajomości angielskiego, więc nie pytajcie się o pierdoły gdzie co jest bo wstyd, wszystko pisze.

Trochę o sposobie działania :

Client sro łączy się z serwerami poprzez wewnętrzne "proxy" iBota, stąd niezbędne jest nam przekierowywanie IP i portów Clienta na lokalne IP komputera 127.0.0.1 - i porty iBota czyli 16000 ...05 ...10 itd, który to z kolei bot odbiera pakiety i wysyła do serwerów joymaxu. Działa mniej więcej jak nuConnector.

Logicznym więc wydaje się, że przez serwery proxy powinniśmy przekierowywać połączenia iBota.

Czego potrzebujemy ?

Serwerów proxy typu socks4/socks5. Dużo serwerów proxy. Ponieważ :

po 1. na niektórych jest już wykorzystywany limit IP joymaxu przez innym - zazwyczaj jedne z pierwszych proxy w googlach,

po 2. w moim przypadku nie zawsze moje proxy działają. Nie wiem od czego to jest zależne, po prostu bot się nie łączy :s

Programu do tunelowania aplikacji - ja korzystam z Socks5Cap ( działa na Win7 64 bit ) - można pobrać ze strony producenta z googla - wersja próbna, znajdę crack to podeśle.

Silka i iBota :P

A teraz konkrety :

Socks5Cap - menu główne :

Current proxy - wybór proxy na którym chcemy się połączyć.

screen1su.png

Ustawienia ( Setup ) - zarządzanie serwerami proxy : Dodajemy nową pozycję przyciskiem Add Proxy

screen2fs.png

Dodawanie programu do listy ( Add w menu głównym ) - dodajemy program ( iBot.exe ) do podręcznej listy

screen3rx.png

Warto zapoznać się z obsługą linii poleceń iBota ( iBot_Commands.txt w folderze iBot_Necessities ). Ja wykorzystuje to do szybszego odpalania postaci na clientlessie, jeden klik i bot sam się loguje na wybranym proxy.

Opcja Start Params Np :

To jest ukryta treść, proszę

gdzie :

SN:26 - serwer gry - tu akurat Venus

AB:1 - Co ma bot robić po zalogowaniu ( 1 - Auto Start Bot , 2 - Nic nie robi )

AC - auto connect - automatyczne łączenie w przypadku przerwania logowania - clientless

CL - użycie clientlesa do logowania

Dobra teraz krok po kroku, od podstaw czyli hackshieldy itp. :

1. Patchujemy clienta programem PHMediaPatcher.exe - w paczce z iBotem :

screen5co.png

Wybieramy Custom :

screen6v.png

I klikamy Patch :

screen7ff.png

Success ! Weeee ;D

2. Odpalamy Run Hackshield.bat

screen4qa.png

3. Teraz clienta poprzez oryginalnego launchera

4. Hackshield gotowy do połączenia z iBotem. Problemem jest niemożność zalogowania się tym clientem i konieczność zostawienia go włączonego, więc zaoszczędzamy trochę ramu zmniejszając prorytet clienta - menedżer zadań > sro_client.exe > PPM > Priorytet > Niski. Po pewnym czasie client będzie zrżerał jakieś 30 mega pamięci.

screen8m.png

Polecam ukryć clienta czymś np. AutoIT :

To jest ukryta treść, proszę

Teraz iBot przez proxy :

1. Po dodaniu proxy do listy i iBota do skrótów Socks5Capa klikamy PPM na skrót i wybieramy "Run selected program in tunnel". Socks5Cap pewnie wyskoczy z jakimś komunikatem że tunelowanie aplikacji powiodło się, i aby kupić pełną wersję. Demo ogranicza nas do 30 dni. Gdzieś był crack, znajdę i wrzucę

screen9m.png

U mnie to ledwo co widać, taki dziwny skin windowsowy :P

screen10dg.png

Tadam !

I to wszystko. W iBocie powinien wyskoczyć komunikat * HS Server successfully connected! oznaczający połączenie bota z hackshieldem. Jak to nie nastąpi to długo nie pobocisz.

Po tych zabiega standardowo odpalamy clienta edxLoaderem ( Redirect Gateway Server 127.0.0.1 - 16000 + Patch Seed + Multiclient ) ewentualnie clientless.

Co wam może się nie udać ? Kupa rzeczy.

Po odpaleniu clienta sro nie połączy się iBot przez proxy. Wygląda to tak że client zawiesza się na tym mały okienku i nic się nie dzieje. Restartujemy iBota i clienta. Najlepiej zmienić proxy.

Podczas logowania clientlessem pojawia się błąd "Unhandled joymax server error 08" czy coś podobnego z 08 na końcu. Czyli limit IP na proxy. Chyba ;P. Zmieniamy proxy.

Lagi - normalka , szczególnie łącząc się przez jakieś proxy w Albanii na bałkanach

Hackshield - "Nazwa 'java' nie jest rozpoznawana" czy jakoś tak. Brakuje zmiennej środowiskowej PATH w systemie. Błąd na necie opisany, jak dodać zmienną też opisane.

I na koniec, nie piszcie do mnie o serwery proxy, nie dam :P Trzeba samemu poszukać, proponuje jakąś wyszukiwarkę proxy. :)

A teraz pytanie ode mnie. Gdyby wykorzystać proxy z kraju nie objętego limitem IP, czy można by pruć tylko na jednym proxy? :D O ile nie wszystkie kraje mają limit i nie jest to jakaś etiopia :s

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

A ja mam problem z wykryciem uruchamianego silkroad.exe przez HS serwer .... :( chyba mam złą wersje java ?!

Jaka powinna być wersja java do prawidłowego bocenia ?

A może jest to czegoś inne go problem.

pomóżcie :unsure: 8S

Edytowane przez JaroM