Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zacząć grać na gitarze i tu pojawia się pierwszy problem. Jaką gitarę kupić? Myślałem nad klasyczną tylko jest ta ' zwykła' i ta z wycięciem. Czy to robi jakąś różnice? Doradź ktoś ;D

Opublikowano

TomooS nieznam sie za bardzo ale postaram pomuc

Nie lepiej np: w szkole zapisac sie do klubu ale dodatkowe zajecia oczywscie Jak bedzie szkola

Teraz lepiej sie zapisz na nauke grania na gitarze pozniej pomyslisz o kupnu Albo popros kolege albo kogos kto wogule gra czy cos on sie zna ;)

Zeby bardzo dobrze grac potrzebujesz 1-2 lata nauki zanim sie nauczysz napewno ci sie znudzi

PRZEMYSL ZaNIM STRACISZ KASe Niech twoj kaprys ci kaski nie ukradnie

30364378.png

Opublikowano

Own3d

lubie posty tego typu - dlatego że mogę się pośmiać ^^

gitara to nie strata czasu..i potrafi wciągnąć ;p trzeba tylko mieć talent i chęci..

ja zacząłem się uczyć niedawno na zwykłym klasyku ;p nawet w sklepie muzycznym powinni Ci doradzić..

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Ja się uczę grać na gitarze i nie narzekam mam co robić itp ....A co do pytania jak zaczynasz naukę gry na gitarze masz dwie gitary do wybory, chodzi mi o pudełka(chyba że od razy kupisz elektryka...ale i tak lepiej zacząć naukę od pudła.) Na początek nauki najlepsze są dwa rodzaje gitar do wyboru masz albo klasyczną albo akustyczną. Nieróżną się zbytnio wyglądem ale jest kilka różnic mianowicie: klasyczna ma nylonowe struny- struny te są bardzo miękkie co ułatwia naukę początkującym, nadaje się bardziej do muzyki klasycznej ale z innymi rodzajami też sobie radzi. Akustyczna ma struny metalowe na początku bolą palce jak cholera wiem bo sam się na takiej uczę, poza tym akustyczna ma ostrzejsze brzmienie bardziej nadające się do rocka itp... A co do tego wcięcia. Taka gitara pudełkowa z wcięciem nazywa się elektro-akustyczna jest to gitara akustyczna ale mająca wejście pozwalające podłączyć ją do piecyka (takiego głośnika) a wcięcie pozwala na dostęp do większej ilości progów.

Liczę na 5*

@edit down jakbyś nie zauważył to ten dział nazywa się POGADUSZKI nazwa mówi sama za siebie. Twój post to spam a on potrzebował się spytać i uzyskał odpowiedź. PLS CLOSE

@edit3 down ja się dopiero uczę wiec wybacz...

off

Opublikowano

Mpc -MultiplayerCheats !!!!!!

nie Gitary.com

ludzie to forum do cheatów a wy o pierdoleniu piszecie jaką gitare wybrać w sklepie ci doradzą oczywiste przecież nie otwierajcie głupich tematów

1321383239-U30311.png

Powróciłem jak feniks by Zniszczyć To co było

i sprawić iż wszystko powstanie z popiołu

Opublikowano
Mpc -MultiplayerCheats !!!!!!

nie Gitary.com

ludzie to forum do cheatów a wy o pierdoleniu piszecie jaką gitare wybrać w sklepie ci doradzą oczywiste przecież nie otwierajcie głupich tematów

Mówi Ci coś nazwa podforum?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ja mam w domu 3 gitary, w tym dwie z wcięciem.

Wcięcie jest po to aby było łatwiej łapać te najniższe chwyty i naprawdę to pomaga.

A i taka dygresja co do kupna gitar, lepiej nie kupuj przez internet bo często szajs przywożą, lepiej pójść do sklepu muzycznego i dokładnie obejrzeć itp.

A jak dopiero zaczynasz grać to radzę ci kupić miękką (struny blisko przy gryfie, łatwiej łapać chwyty dla początkujących) gitarę klasyczną (może być też elektro-klasyczna) z wcięciem. I jak zaczynasz to pomyśl nad kostką albo pazurkiem, naprawdę pomaga i palce tak nie bolą

@edit: wrboy1210 nie prawda, gitary elektro-akustyczne, lub elektro-klasyczne często mają wcięcie, ale nie muszą mieć, widziałem dużo bez wcięcia. Po prostu wcięcie pomaga łapać te najniższe chwyty a gitary elektyczne najczęściej je mają bo po prostu lepiej wyglądają. Bo wyobraź sobie behemotha z gitarami bez wcięć.

A zwykłe gitary akustyczne i klasyczne też mają wcięcia. A co do strun to klasyczna ma 3 nylonowe i 3 metalowe, a akustyczna same metalowe, akustyczna różni się dźwiękiem i szerokością gryfu. Gitary klasyczno-akustyczne mają dźwięk pośredni i można w nich zmieniać struny np.z metalowych na nylonowe.

ts-poland

Opublikowano

ja polecam klasic. najlepiej na poczatki.. jelsi nie umiesz zbytnio grac.. szybko sie uczysz i lapiesz rytmy.. troszke filmików z youtube.com i bd grac jak elefant;p

.

Opublikowano

Dobra co chciałem to się dowiedziałem, dzięki wam ;p

PS

filmików naoglądałem się od groma xD