Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TeamSpeak na shellu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a masz dobrze skonfigurowany plik INI ?

zresztą skrypt minimal o ile się nie mylę powinien tworzyć dopiero konfiguracje a dopiero potem według tego odpala się właściwy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

emm z jakiej to okazji odpalasz przez sh? jeśli to bsd odpalaj normalnie jak na linuxie czyli ./nazwapliku start ... nie potrzebnie używasz sh..

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/263933-szukam-instalacja-ts-na-freebsd/

sprawdź najpierw czy shell ma wszystkie plik , w razie czego doinstalować chyba linux_compat

FreeBSD to w sumie unix ale działają inaczej niż normalny system tego typu a ty masz chyba tutorial pod debiana

nadałeś praw skryptowi ? chmod +x ts3server_minimal_runscript.sh

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

ale ja was nie rozumiem po cholerę ma doinstalowywać linux_compact skoro pliki tsa też są na bsd... i po cholere odpalasz z minimala? ze startscriptu odpalaj...

Opublikowano

może i są ale nie każdy shell udostępnia przecież pełne oprogramowanie jakie ma FreeBSD część należy sobie samemu doinstalować czasami

prawdopodobnie jak napisałem znalazł tutorial jak uruchomić ts3 na linux opartym na debianie lub innej dystrynucji i na siłe usiłuje uruchomić na freebsd

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

zapewne tak dlatego zrobiłem tutorial dla zielonych wiadome że pliki serwerowe z linucha nie pójdą na bsd...

Opublikowano

człowieku nie rozumiem cię po jaką cholerę wymyślasz niestworzone opcje odpalania serwera.. napisałem tutka na ten temat... z nim sobie poradzisz...

http://www.mpcforum.pl/topic/457385-tut-jak-postawic-serwer-teamspeak-na-shelluvpsdedyku/

Opublikowano

do scena dodaje sie skonfigurowany już program a nie taki który jest w trakcie konfiguracji !

zresztą pisze wyraźnie że brak ci binarek (zainstalowanych pakietów )

jeszcze raz powtórzę, musisz mieć FAQ do FreeBSD a nie dowolne jakie sobie znajdziesz , masz jak byk przez Maxikk napisane faq .

jeśli nie działa to tylko wina shella któremu brak oprogramowania albo nie masz przy darmowych kontach do niego dostępu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if