Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1.8+ jak przejsc z tybu creative na survival

Fridai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wprowadzenie

Witam ostatnio odkryłem ciekawą możliwość zmiany trybu gry z creative na survival ... jeśli jest już łatwiejszy lub taki sam poradnik to przepraszam ale akurat teraz mam natchnienie i nie mam czasu szukać :)

Poradnik i opis

Zmianę można zmienić tylko z creative na survival

Potrzebne będą pliki minecraft.jar z wersji 1.7.3 i 1.8 (i wzwyż) aby je zdobyć można np. ściągnąć wersję 1.7.3 skopiować plik i zrobić update i od razu będziemy mieli następną wersję

Teraz gdy mamy wersję 1.8.1 (najnowsza aktualnie) na naszym save creative oddalamy się jak najdalej od naszych budowli (bez przesady) najlepiej w nowo wygenerowane miejsca na mapie na których nie ma nowo dodanych w 1.8 update bloków następnie wyłączamy minecraft podmieniamy minecraft.jar z 1.8.1 na 1.7.3 , włączamy minecrafta oraz wchodzimy na nasz save i mamy 2 sytuacje albo będzie debug (wyłączenie się minecrafta) albo załaduje nam się normalnie gra , w przypadku gdy nam się załaduje musimy od razu po pojawieniu się pierwszych chunków wyłączyć minecrafta aby jak najmniejszy obszar się "popsuł" i najlepiej w ekwipunku nie mieć żadnych przedmiotów z 1.8 update.

Następnie podmieniamy minecraft.jar 1.7.3 na 1.8.1 wchodzimy na nasz save i... mamy nasz świat który budowaliśmy na trybie creative w postaci trybu survival :)

(nie przeglądałem żadnych tematów czy są podobne poradniki, lecz jeśli są proszę o namiar oraz jeśli coś jest niejasne to także piszcie)

+ mile widziany :)

Opublikowano

HeHe bardzo się może przydać np. budujesz dom na creative a chcesz potem zacząć na survie :D plusik leci@@@@

unledqjn.png

mpcubar.png

Mój Spis Plików Serwerowych Do Minecraft

http://www.mpcforum.pl/topic/569552-110-i-dalejspis-plikow-serwerowych-do-minecraft/